ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ WASTING LIGHT



 
Πέστε μας λίγα λόγια για το πως δημιουργήθηκαν οι WASTING LIGHT.
 
Οι Wasting Light δημιουργήθηκαν αρχικά από τον Γιάννη σαν one-man-band, οποίος ξεκίνησε να γράφει μουσική και στίχους γύρω στα μέσα Νοεμβρίου του 2014 και στη συνέχεια τον Δεκέμβρη του ίδιου χρόνου ηχογράφησε το single «Στο κενό» μαζί με το b-side του, «Πες». Μετέπειτα επειδή δημιουργήθηκε η ανάγκη για lives και περισσότερη δημιουργικότητα στη μπάντα, μπήκαν οι Ali-g (φωνητικά), Κίμι (τύμπανα) και Γιώργος (μπάσο).
 
Οι επιρροές σας σαν συγκρότημα ποιες είναι;
 
Σαν άτομα –με εξαίρεση τον Γιώργο, ο οποίος είναι πιο μεταλάς- ακούμε πολύ πανκ και όλα τα παράγωγά του αλλά και οτιδήποτε θεωρούμε πως είναι μουσικά καλό, οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν περιοριζόμαστε σε είδη/ρεύματα κλπ.
 
Τι μουσική παίζετε και πώς θα χαρακτηρίζατε το είδος;
 
Η μουσική που παίζουμε κινείται στα πλαίσια του πανκ ροκ αλλά στις επόμενες δουλειές που έρχονται θα δείτε χαρντκορ και μπορεί και μέταλ στοιχεία.
 
Με τι θέματα καταπιάνεται στιχουργικά το σχήμα;
 
Στιχουργικά ασχολούμαστε κυρίως με κοινωνικά θέματα και με τις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων, όμως αν κάτι που συμβεί μας πειράξει ή μας αρέσει ή απλά έχουμε κάτι να πούμε για να το σχολιάσουμε, δεν θα διστάσουμε να γράψουμε γι’ αυτό (πάντα με τον δικό μας τρόπο).
 
Πρόσφατα κυκλοφορήσατε το single "Στο κενό'' τι θα πρέπει να ξέρουμε γι' αυτό;
 
Το single κυκλοφόρησε σε φυσική και ηλεκτρονική μορφή την 1η Ιανουαρίου του 2015. Όπως είπαμε και πριν, είναι εξ ολοκλήρου δουλειά του Γιάννη (φωνή/κιθάρα/μπάσο/τύμπανα). Όποιος θέλει μπορεί να το προμηθευτεί στέλνοντας μας μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook (https://www.facebook.com/wastinglightband1), με email στο wastinglightband1@gmail.com ή επικοινωνώντας με την DIY δισκογραφική που συνεργαζόμαστε, την Rope Records, στο facebook (https://www.facebook.com/podunk1records) ή στο email τους, roperecords@gmail.com. Ο καθένας μπορεί να δώσει όποιο ποσό θέλει, δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη τιμή για το cd. Φυσικά όποιος θέλει να το κατεβάσει μπορεί να το κάνει μέσω του bandcamp μας (https://wastinglight2.bandcamp.com/releases), ΔΩΡΕΑΝ.
 
Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού έως τώρα;
 
Η ανταπόκριση του κοινού μέχρι στιγμής είναι αρκετά καλή αν πάρουμε σαν δείγμα τα cd που έχουμε δώσει, τα downloads που μετράμε στο bandcamp και τις κουβέντες που ακούμε, αλλά εφόσον δεν έχουμε κάποιο live ακόμα στο ενεργητικό μας δεν μπορούμε να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα.
 
Είστε από την Ρόδο, η σκηνή εκεί πως είναι;
 
Η σκηνή στη Ρόδο είναι περιορισμένη, με μερικές, γραφικές πλέον, γερορόκ μπάντες, αλλά ευτυχώς έχουμε τους φίλους μας Art of denial στην πανκ, Broken Existence, Sanguis Profanum και Eviternal στη μέταλ και Ρώσικη Ρουλέτα στο χιπ-χοπ (+ 2-3 άλλα σχήματα). Όλοι μαζί παλεύουμε για τη δημιουργία μιας δυνατής underground σκηνής και ως τώρα το καταφέρνουμε μέχρι ένα σημείο.
 
Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια των WASTING LIGHT;
 
Σαν μελλοντικό σχέδιο έχουμε σίγουρα την κυκλοφορία του full album μας μέσα στο καλοκαίρι. Πολύ πιθανόν επίσης μέσα στον Απρίλη να βγει ακόμα ένα single από το album. Για lives και οτιδήποτε σχετικό μπορείτε να ενημερωθείτε από τη σελίδα μας στο facebook που παραθέτουμε από κάτω.
 
Οι τελευταίες λέξεις ανήκουν σ' εσάς...
 
Για το τέλος θα θέλαμε να παραθέσουμε όλα τα κοινωνικά δίκτυα αλλά και τρόπους επικοινωνίας που μπορεί να έχει κάποιος με τους Wasting Light, και αυτά είναι:
Και το email μας: wastinglightband1@gmail.com
Επιπλέον, αν κάποια μπάντα ενδιαφέρεται να έρθει σε επικοινωνία με την DIY δισκογραφική Rope Records για προώθηση, μπορεί να το κάνει από εδώ:
Σας ευχαριστούμε θερμά για την ευκαιρία που μας δώσατε να ακουστούμε μέσα από αυτή τη συνέντευξη και συγχαρητήρια για το blog και το εγχείρημα που επιχειρείτε. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μας στηρίζουν στα πρώτα μας βήματα. Χαιρετίσματα σε όλους τους φίλους μας.
SUPPORT YOUR LOCAL SCENE!
 
Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου