ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ SATELIGHT



 
Μιλήστε μας για τη δημιουργία των Satelight.
 
Οι Satelights δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2013 από τους Nick(φωνή/Κιθάρα), Άκη (κιθάρα) και Θοδωρή (τύμπανα) και αποτελούν στην ουσία την συνέχεια μιας παλιότερης μπάντας μας των Coastline Observatory μιας και οι τρεις μας συνυπήρξαμε εκεί για πρώτη φορά. Στη συνέχεια με την προσθήκη του Βύρωνα στο μπάσο ολοκληρώθηκε η σύνθεση της μπάντας.
 
Πως θα περιγράφατε την μουσική σας σε κάποιον που δεν σας έχει ξανακούσει;
 
Ίσως ως κάτι μεταξύ Foo Fighters και Thrice να ήταν μια καλή περιγραφή αλλά σίγουρα όχι ακριβής μιας και προσπαθούμε όπου μπορούμε να χωρέσουμε κάποια πιο ατμοσφαιρικά αλλά και ηλεκτρονικά στοιχεία.
 
Μουσικά ποιες είναι οι επιρροές σας;
 
Μερικές από τις μεγαλύτερες κοινές επιρροές μας είναι οι Thrice,Biffy Clyro, Hot Water Music, Queens Of The Stone Age, Foo Fighters, Mew, Phoenix, Cult Of Luna, Bon Iver, Elliott και πάρα πολλοί άλλοι.
 
Τι αποτελεί έμπνευση για εσάς;
 
Κυρίως γράφουμε για πράγματα που μας συμβαίνουν και μας επηρεάζουν αλλά υπάρχουν και φορές που μπορεί να δούμε μια ταινία η να διαβάσουμε κάτι και να μας επηρεάσει τόσο στιχουργικά αλλά και μουσικά.
 
Ποιος είναι υπεύθυνος για τους στίχους και τη μουσική;
 
Οι αρχικές ιδέες τόσο για την μουσική όσο και για τους στίχους ξεκινάνε από τον Nick και τον Άκη αλλά τα κομμάτια περνάνε από μια διαδικασία οπού συμβάλουν όλοι στο τελικό αποτέλεσμα.
 
Όταν γράφεται ένα τραγούδι, για σας προέχει πρώτα η μουσική η οι στίχοι;
 
Συνήθως πρώτα έρχεται η μουσική και αυτό κάνει δύσκολο το έργο της συγγραφής των στίχων. Παλιότερα δίναμε περισσότερη σημασία στην μουσική αλλά πλέον μας ενδιαφέρει εξίσου και το στιχουργικό μέρος.
 
Ποια είναι η καλύτερη εμπειρία που έχετε βιώσει μέχρι στιγμής on stage;
 
Η καλύτερη μας στιγμή ήρθε πριν κάποιους μήνες όταν σε ένα live μας είδαμε να τραγουδάει ο κόσμος κάποια τραγούδια μας.
 
Πως βλέπετε γενικά την εγχώρια σκηνή και ποιες μπάντες ξεχωρίζετε;
 
Η εγχώρια σκηνή του ευρύτερου αγγλόφωνου ροκ ήχου γίνεται όλο και καλύτερη και οι δουλειές που κυκλοφορούν πλέον μπορούν άνετα να σταθούν στο εξωτερικό. Πρέπει λίγο και εμείς οι ίδιοι να αρχίσουμε να πιστεύουμε στην ποιότητα αυτού που κάνουμε και να ξεκινήσουμε να βγάζουμε την μουσική μας προς τα έξω, άλλωστε υπάρχουν παραδείγματα που τα καταφέρνουν όπως οι Planet of Zeus, Despite Everything, Endsight, Leon Of Athens και σίγουρα θα υπάρξει και συνέχεια. Οι μπάντες που ξεχωρίζουμε είναι πολλές, εκτός από τους προαναφερθέντες είναι οι Whereswilder, We.Own.The.Sky, Bandage, Wish Upon A Star, Sarabante, Insect Radio και πολλοί άλλοι που αυτή την στιγμή ξεχνάμε και απολογούμαστε!!
 
Τι επιφυλάσσει λοιπόν το μέλλον για τους Satelight; Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σας;
 
Τα άμεσα σχέδια μας είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σε νέο υλικό που ελπίζουμε να κυκλοφορήσουμε μέσα στο 2015 και να παίξουμε όσο περισσότερα live μπορούμε.
 
Μπορείτε να κλείσετε αυτήν την συνέντευξη όπως επιθυμείτε.
 
Ευχαριστούμε πάρα πολύ το blog Underground Skini για την τιμή που μας έκανε αλλά και οποιονδήποτε μας έχει στηρίξει με τον παραμικρό τρόπο. Ευχαριστούμε και ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα.
 
Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου