ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ CONTRA LIMIT



 
 
Πως δημιουργήθηκαν οι Contra Limit και γιατί δώσατε αυτό το όνομα στο συγκρότημα;
 
Δημιουργηθήκαμε το 2008 στο όμορφο νησί της Σύρου (από το 2010 όμως η βάση μας είναι η Αθήνα) και το όνομα Contra Limit αντικατοπτρίζει το μότο 'ενάντια στα όρια που βάζει κανείς στον εαυτό του'. Όλοι το κάνουμε λίγο ή πολύ και αυτά άλλωστε είναι τα πιο επικίνδυνα όρια-εμπόδια.
 
 
Ποια είναι η μουσική ταυτότητα της μπάντας;
 
 
Παίζουμε ένα είδος που το αποκαλούμε desert groove rock n roll, αυτή είναι η μέγιστη ταμπέλα που μπορούμε να βάλουμε αν και δεν μας αρέσουν τόσο οι ταμπέλες. Γενικά όλα είναι ένα είδος rock, τώρα ο καθένας το κρίνει με τα δικά του αυτιά
 
 
Όταν γράφεται ένα τραγούδι, για σας προέχει πρώτα η μουσική η οι στίχοι;
 
 
Κοιτά γενικά μας αρέσει να τζαμάρουμε, άρα όλα ξεκινούν από τη μουσική, θεωρούμε όμως τη μουσική και τους στίχους εξίσου σημαντικά πράγματα για να βγει ένα κομμάτι καλό.
 
 
Αυτό το καιρό ετοιμάζετε την νέα σας δουλειά, πείτε μας περισσότερα.
 
 
Ευχαρίστως.. Μπήκαμε στα Fab Liquid Studios τέλη Οκτώβρη με τον Μιχάλη Τσομπάνογλου για την ηχογράφηση του πρώτου μας full length δίσκου. Τώρα είμαστε στη φάση της μίξης και του master και ευελπιστούμε τον Μάιο του '15 να το κυκλοφορήσουμε
 
 
Από μουσικής πλευράς, ποιες διαφορές θα έχει σε σχέση με το ''Four Barrels From An Island''; Και πόσο θεωρείτε ότι εξελίξατε τον ήχο σας;
 
 
Θα έχει σίγουρα στοιχεία από το 'Four Barrels From An Island' (ας πούμε το Winchester's Diary το ξαναηχογραφήσαμε) αλλά γενικά θεωρώ πως θα είναι λίγο πιο rock n roll oriented δίσκος με σίγουρα περισσότερο groove και 90s american rock στοιχεία. Έχει κομμάτια που είναι desert, έχει κομμάτι που είναι πιο grunge, έχει rock n roll μπόλικο ... Μέχρι και special guest βάλαμε ένα πολύ αγαπημένο μας μουσικό ο οποίος έπαιξε φυσαρμόνικα σε ένα κομμάτι! Τώρα το πόσο εξελίξαμε τον ήχο μας αυτό θεωρούμε πως είναι καλύτερο να το κρίνει ο κόσμος.
 
 
Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη Ελληνική underground σκηνή;
 
 
Κάτι ανερχόμενο... Γενικά είναι πολύ ελπιδοφόρο να βλέπεις τόσες μπάντες να ξεπετάγονται συνέχεια και εύχομαι κάποια στιγμή ειδικά η ελληνική heavy rock σκηνή να γίνει πιο αναγνωρίσιμη και έξω.
 
Και από ελληνικές μπάντες, ποιες ξεχωρίζετε;
 
 
Είναι πραγματικά τόσες πολλές οι μπάντες που ξεχωρίζουν από διάφορα μάλιστα είδη μουσικής, που πιστεύω ότι θα ξεχνούσαμε κάποιες και θα ήταν αδικία για αυτές. Εγώ θα πω απλά 3 μπάντες που σίγουρα αξίζει να τις τσεκάρει κανείς, είναι οι Indrik και οι Cellar Dogs με τις οποίες θα κάνουμε και live μαζί το 2015 και οι Beggar's Blues Diary όπου οι συστάσεις νομίζω είναι περιττές! Αλλά πραγματικά η λίστα είναι ατέλειωτη!!
 
Ποιο θα θέλατε να είναι το μέλλον των Contra Limit;
 
 
Πάντα υπάρχουν τρελά όνειρα, νομίζω όμως πως στο μυαλό όλων είναι να κάνουμε συνέχεια μέχρι να το σιχαθούμε περιοδείες, Το 2013-14 πήγαμε σε περίπου 15 πόλεις για την προώθηση του EP μας και πραγματικά δεν πρόκειται κανείς να ξεχάσει πόσο όμορφα περάσαμε. Στην τελική πιο πολύ αυτά μένουν! Επίσης ένα επιπλέον προσωπικό τρελό όνειρο είναι να γράψουμε μουσική για μια ταινία του Ταραντίνο.
 
 
Κλείνοντας θα θέλατε να πείτε δυο λόγια σε αυτούς που θα κάνουν τον άθλο να διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη...
 
 
Αρχικά να ευχαριστήσουμε εσάς παιδιά για την παραχώρηση της συνέντευξης και ευχόμαστε γενικά τα καλύτερα! Τώρα για όσους διαβάζουν, θέλουμε να ευχαριστήσουμε και από εδώ αυτούς που πραγματικά μας στηρίζουν όλο αυτό τον καιρό (και ξέρουν ποιοι είναι) και ανυπομονούμε να σας δούμε όλους στα live που ετοιμάζουμε από το νέο έτος! Ανυπομονούμε να δείξουμε το καινούριο μας υλικό προς τα έξω...
 
Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου