ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ PSYANIDE



 
 
Πότε και πως δημιουργήθηκαν οι Psyanide;
 
Καταρχήν να σας ευχαριστήσουμε για την συνέντευξη και μπράβο που στηρίζετε την underground σκηνή.. Λοιπόν! Τα 3 από τα 5 μέλη (Διονύσης Κλόκας Vocals, Καραζώης Γιώργος Guitar Backvocals, Κώστας Αλβανός Guitar Backvocals) υπήρχαν σε αυτό το σχήμα με το όνομα Mutilated Corpses το 2011. Σαν μπάντα όμως δεν κάναμε κάποια live έξω από τη Κατερίνη (απ’ όπου και καταγόμαστε). Ήμασταν απλά 5 άτομα που μαζευτήκαμε για να τζαμάρουμε. Μετά από αλλαγές στο line-up (Βασίλης Κουϊμτζίδης Drums, Κώστας Ζορμπάς Bass) αποτελούμε εδώ κι ένα χρόνο το συγκρότημα με όνομα Psyanide!!
 
Πείτε μας λίγο για την ιστορία του ονόματος σας.
 
Όπως είπαμε και πιο πάνω η μπάντα ξεκίνησε με το όνομα Mutilated Corpses. Ήταν ένα πρόχειρο όνομα το οποίο το είχαν σκεφτεί φίλοι μας για να παίξουμε σε ένα live. Μόλις πέρσι αποφασίσαμε το όνομα Psyanide. Το όνομα αυτό προέρχεται από την αγγλική λέξη Cyanide όπου είναι το κυάνιο και από την λέξη Psycho που είναι ο ψυχοπαθής. Δεν υπάρχει η ακριβής σημασία της λέξης, αλλά θεωρούμε ότι είναι κάτι σαν το δηλητήριο της ψυχής/μυαλού δηλαδή κάτι που σε εμποδίζει να καταλάβεις το λογικό, το αληθινό, τον εαυτό σου.
 
Ποιες είναι οι βασικές μουσικές σας επιρροές;
 
Οι επιρροές μας προέρχονται από πολλές μπάντες και συνεχώς προσθέτονται και άλλες , αλλά οι κύριες επιρροές μας που διακρίνονται στα τραγούδια μας είναι από Lamb of God και PANTERA συνδυάζοντας και κάποια στοιχεία από Hatebreed, Machine Head, Kreator, The Haunted, Unearth, Arch Enemy.
 
Αν και δεν μας αρέσουν οι ταμπέλες στην μουσική, εσείς πως θα χαρακτηρίζατε το είδος της μουσικής σας;
 
Αυτή η ερώτηση είναι καθαρά υποκειμενική για τον καθένα.. Αλλά ουσιαστικά καταλήξαμε ότι παίζουμε Groove Melodic Death Metal!! Έτσι χαρακτηρίζουμε προσωπικά τους εαυτούς μας, αλλά κάποιος άλλος μπορεί να διακρίνει κάποια στοιχεία μουσικής διαφορετικά στον ήχο μας και να δώσει διαφορετική ονομασία. Οι ταμπέλες δεν μας νοιάζουν καθόλου αρκεί να μας/σας αρέσει το αποτέλεσμα!!!
 
Τι σας εμπνέει στιχουργικά;
 
Στιχουργικά μας εμπνέουν τα πάντα γύρω μας. Ιδιαίτερα στο θέμα του E.P., οι στίχοι επηρεάστηκαν από άτομα ή ομάδες ατόμων που έχουν βρεθεί είτε απέναντι (Buried Alive) είτε δίπλα μας (Departure), κάποιες συνθήκες που μπορεί να περάσαμε ή να είδαμε (Lost in Silence) και κατά κύριο λόγο πολιτικά θέματα (Decider) και οικολογικά ( Violent Stating).
 
Εκτός από το EP με τίτλο ''A Violent Starting'', έχετε κυκλοφορήσει κάτι άλλο;
 
Είχαμε κυκλοφορήσει κάτι σαν demo live ηχογραφημένο στα Dare Studios της Κατερίνης πριν τρία χρόνια σχεδόν, όταν ήμασταν ακόμη με το όνομα Mutilated Corpses. Αποτελούνταν από τρία κομμάτια από τα οποία το ένα από αυτά ονόματι Lost in Silence βρίσκεται και στο E.P.. Τα κομμάτια αυτά όποιος θέλει μπορεί να τα βρει στο Reverbnation της μπάντας.
 
Σε κάποια σας συνέντευξη είχατε πει ότι ''η στήριξη μεταξύ συγκροτημάτων αποτελεί βάση στα πρώτα βήματα κάθε μπάντας'', ισχύει αυτό στην Ελλάδα;
 
Εμείς σαν PSYANIDE πιστεύουμε ότι τα τελευταία χρόνια τα συγκροτήματα έχουν καταλάβει ότι οι έχθρες μεταξύ τους δεν οδηγούν πουθενά, όλοι είμαστε κάτι σαν μια οικογένεια και έχουμε κοινούς στόχους οπότε κάθε συγκρότημα στην αρχή του χρειάζεται υποστήριξη από παλιά και νέα συγκροτήματα για να μπορέσει να δικτυωθεί και να κάνει γνωστή την μουσική του στον κόσμο.. Στην Θεσσαλονίκη που βρισκόμαστε εμείς αυτό υπάρχει σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό, στις άλλες πόλεις δεν ξέρουμε τόσο πολύ τι συμβαίνει αλλά ελπίζουμε αργά η γρήγορα να ακολουθήσουν αυτήν την λογική αν δεν το έχουν κάνει ήδη.
 
Από νέο υλικό, υπάρχει κάτι;
 
Έχουμε ξεκινήσει και γράφουμε νέο υλικό και έχουμε ολοκληρωμένα 3-4 κομμάτια τα 2 από αυτά τα έχουμε παίξει και στις πρόσφατες live εμφανίσεις μας…Υπάρχουν πολλές νέες ιδέες για κομμάτια οπότε δουλεύουμε ώστε να βγάλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.
 
Τι να περιμένουμε από εδώ και πέρα, από τους Psyanide;
 
Όπως είπαμε έχουμε αρχίσει να γράφουμε νέο υλικό οπότε υπολογίζουμε αν όλα πάνε καλά του χρόνου αρχές 2016 να βγάλουμε και το πρώτο μας ολοκληρωμένο άλμπουμ. Αλλά μέχρι τότε υπάρχει πολύς χρόνος οπότε τώρα να περιμένετε merch από το συγκρότημα και live εμφανίσεις σίγουρα!!
 
Κλείνοντας θα θέλατε να πείτε κάτι τελευταίο;
 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που στηρίζουν εμάς τους PSYANIDE, αλλά και γενικά όλους αυτούς που στηρίζουν την Ελληνική σκηνή καθώς έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ να δώσει.. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνέντευξη!!
 
Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου