ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ HELLSTORM



 
 

Πως σχηματίστηκαν οι Hellstorm;

Η μπάντα ξεκίνησε στις αρχές του 2009 αρχικά με 2 μέλη και έτσι ηχογραφήθηκε το πρώτο demo την άνοιξη της ίδιας χρονιάς.

Ποιες είναι οι μπάντες που σας έχουν επηρεάσει περισσότερο;
 
Θα έλεγα ότι ο καθένας έχει τις δικές του επιρροές και από εκεί και πέρα κρατάμε ένα βασικό κορμό και προσθέτουμε ότι μας ακούγεται καλό. Σίγουρα οι μπάντες είναι πολλές και ενδεικτικά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε doom, discharge, amebix, warcollapse, celtic frost, bolthrower και πολλοί άλλοι.

Ας πάμε στην τελευταία δουλειά σας ένα Split άλμπουμ με τους Πανικός, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή;

Σε αυτό το split έχουμε 4 κομμάτια στο ίδιο ύφος με τις προηγούμενες δουλειές με κάποιες αλλαγές στη σύνθεση. Το artwork είναι δουλειά του προηγούμενου μπασίστα και μας πήρε περίπου 10 μήνες να ολοκληρωθεί. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και κυρίως γιατί κάναμε ένα split με μια μπάντα που γουστάραμε από το ξεκίνημα μέχρι τώρα.

Κατά την γνώμη σας πως βλέπετε την εξέλιξη σας ως μπάντα μέχρι σήμερα;

Προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς σε αυτό που κάνουμε παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν. Ζούμε σε διαφορετικά μέρη και κάθε φορά που θέλουμε να κάνουμε κάτι είναι σαν να ξεκινάμε από την αρχή. Γενικά υπάρχουν περίοδοι που είμαστε αρκετά δραστήριοι αλλά και το αντίθετο. Δε νομίζω ότι κοιτάμε τόσο την εξέλιξη αλλά προσπαθούμε να κρατήσουμε τη φάση ζωντανή.

Τι περιμένουμε μελλοντικά από εσάς;

Μόλις έχουμε κυκλοφορήσει ένα καινούριο 7΄΄ με δύο κομμάτια και από κει και πέρα δεν νομίζω ότι ξέρει κανείς τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον. Ίσως αν μπορέσουμε να κάνουμε κάποια live την επόμενη χρονιά.

Ποιες διαφορές παρατηρείτε στον μουσικό χώρο από τότε που ξεκινήσατε μέχρι σήμερα;

Δεν μπορώ να πω ότι έχουμε παρατηρήσει σημαντικές αλλαγές μιας και είμαστε σχετικά καινούρια μπάντα. Aυτό που σίγουρα αξίζει να πούμε είναι ότι τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουμε μια άνοδο γενικά στο σκληρό ήχο με πολύ καλές μπάντες που αξίζουν την προσοχή.

Ποια συμβουλή θα δίνατε στα συγκροτήματα που τώρα ξεκινάνε τα πρώτα τους βήματα;

Ο καθένας που ξεκινάει να φτιάξει μια μπάντα έχει τους στόχους του και νομίζω ότι ξέρει τι θέλει να κάνει. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν σωστές συμβουλές για αυτά τα πράγματα σίγουρα πάντως να πιστεύουνε σε αυτό που κάνουνε και πάνω απ' όλα να περνάνε καλά.

Υπάρχουν νέα σχήματα στην Ελληνική σκηνή που σας έχουν τραβήξει την προσοχή;

Όπως αναφέραμε και πριν γίνεται πολύ καλή δουλειά πλέον στην Ελλάδα με καινούρια σχήματα αλλά και παλιότερες μπάντες που συνεχίζουν τη πορεία τους. Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα υπάρχουν ωραίες ιδέες πολύ καλές παραγωγές και σίγουρα στο μέλλον θα δούμε και άλλα ωραία πράγματα.

Κλείστε όπως θέλετε την συνέντευξη.

Ευχαριστούμε πολύ για την επικοινωνία καλή συνέχεια...

Εμείς ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια και σε σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου