ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ GAUNTLET



 
 
Πως δημιουργήθηκαν οι Gauntlet και γιατί τους <βαφτίσατε> έτσι;
 
Οι Gauntlet δημιουργήθηκαν από την διάθεση πέντε ατόμων να γράψουν μουσική η οποία να θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το πώς αυτή παιζόταν την δεκαετία του 80. Το όνομα προέκυψε τυχαία και κρίναμε ότι ταίριαζε με το στύλ οπότε και το κρατήσαμε.
 
Το είδος της μουσικής σας πως θα το χαρακτηρίζατε;
 
Η μουσική μας προσπαθούμε να είναι μία μίξη του κλασσικού heavy metal εμπλουτισμένου με προσωπικά στοιχεία ώστε να μην είναι απλά μία αντιγραφή της μουσικής παλαιότερων δεκαετιών αλλά να έχει ταυτόχρονα με τα κλασσικά στοιχεία και και κάποιες πιο φρέσκες ιδέες.
 
Από που αντλείτε την έμπνευση σας;
 
Όσον αφορά την μουσική δεν θα λέγαμε ότι η έμπνευση πηγάζει από κάπου συγκεκριμένα. Περισσότερο είναι θέμα της στιγμής να βρούμε ένα κατάλληλο riff και να το δουλέψουμε ώστε να γίνει ολοκληρωμένο κομμάτι. Στο θέμα των στίχων η έμπευση προέρχεται κυρίως από προσωπικές εμπειρίες, ιστορικά γεγονότα, θέματα της καθημερινότητας και πολλές φορές φανταστικά θέματα.
 
Το 2013 κυκλοφορήσατε το Break The Chains, από νέο υλικό, υπάρχει κάτι;
 
Πριν μερικές μέρες κυκλοφορήσαμε ένα single δύο κομματιών σε ψηφιακή μορφή με τίτλο Hostile Game/The Tamer. Υπάρχει αρκετό υλικό το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στο πρώτο μας δίσκο που θα ξεκινήσουμε να ηχογραφούμε στις αρχές του νέου έτους.
 
 
Τα επόμενα σχέδια σας ποια είναι;
 
Πέρα από τις ηχογραφήσεις για τον πρώτο μας δίσκο ελπίζουμε στην πραγματοποίηση κάποιων συναυλιών μέχρι και το καλοκαίρι.
 
Και η μεγαλύτερη προσδοκία σας σχετικά με την μπάντα;
 
Η μεγαλύτερη προσδοκία που έχουμε σαν μπάντα είναι να γράφουμε καλή μουσική στο στύλ που μας αρέσει και να έχουμε διάρκεια, κάτι που είναι αρκετά δύσκολο, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να το πετύχουμε.
 
Κατά την γνώμη σας μπορεί να επιβιώσει η ελληνική metal σκηνή στην Ελλάδα;
 
Η Ελληνική μέταλ σκηνή είναι δυνατή και μπορεί να επιβιώσει καθώς υπάρχουν πολλές καλές μπάντες που τιμούν την μουσική που παίζουν. Αν κάποιες προκαταλήψεις και κόμπλεξ νικηθούν τότε η σκηνή θα καταφέρει να μεγαλώσει πολύ περισσότερο.
 
Ποιες μπάντες έχετε σε εκτίμηση τόσο από την ελληνική metal σκηνή όσο και από την παγκόσμια σκηνή;
 
Εκτιμούμε οποιαδήποτε μπάντα προσφέρει στην μέταλ μουσική ανεξάρτητα της χώρας προέλευσης και του είδους που εκπροσωπεί. Είναι ανάγκη να υπάρχουν μπάντες να προσφέρουν και ο κόσμος στηρίζει και ακολουθεί αυτές που ταιριάζουν στις μουσικές του προτιμήσεις.
 
Downloading βοηθάει τα συγκροτήματα κατά κάποιον τρόπο ή είναι η μεγάλη πληγή της μουσικής;
 
Το downloading δεν είναι τόσο κακό κατά την γνώμη μας όπως υποστηρίζουν κάποιοι. Περισσότερο είναι θέμα νοοτροπίας του κάθε ακροατή αν θα πληρώσει για έναν δίσκο που του αρέσει η όχι. Το downloading σου δίνει την δυνατότητα να ακούσεις κάτι πριν το αγοράσεις και αυτό βοηθάει τόσο τους ακροατές όσο και τις μπάντες να ακουστούν σε κοινό το οποίο δεν θα πλήρωνε για το στύλ που εκπροσωπούν αλλά μέσω του downloading θα βρεθούν στην mp3 συλλογή πολλών.
 
Τι εύχεστε στους επισκέπτες που θα διαβάσουν την συνέντευξη σας;
 
Ευχόμαστε πρώτα απ' όλα υγεία που είναι το πιο σημαντικό και όλα να πάνε καλά στην προσωπική τους ζωή. Τέλος Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την δυνατότητα να πούμε κάποια πράγματα μέσω της σελίδας σας. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε προκαταβολικά όσους αφιερώσουν χρόνο για να διαβάσουν την συνέντευξή μας.
 
Παιδιά εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου