ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΦΙΛ



 
 
Να ξεκινήσουμε με το ιστορικό της μπάντας, πότε και πως σχηματίστηκαν οι Προφίλ;
 
Οι ‘Προφίλ’ ξεκίνησαν να υπάρχουν με αυτό το όνομα το 2007 όπου κυκλοφόρησε το πρώτο μας cd ‘Καλημέρα Τυχερέ άνθρωπε’. Δεν πρόκειται για μια ολοκληρωμένη δουλειά αλλά στην ουσία για ένα promo cd το οποίο δεν τοποθετήθηκε σε δισκοπωλεία αλλά διανεμήθηκε κυρίως χέρι με χέρι αλλά και σε συναυλίες μας. Το σχήμα μας παρόλα αυτά υπάρχει από το 2000 καθώς τα μέλη του είμαστε φίλοι από τα σχολικά μας χρόνια. Την περίοδο 2000 – 2007 το συγκρότημα μας εμφανιζόταν κυρίως ως cover band σε πολλά γνωστά live στέκια με το όνομα ‘thundercats’.
 
Ποιες ανάγκες σας ώθησαν στη δημιουργία του συγκροτήματος;
 
Όπως σας είπα τα μέλη του group είμαστε φίλοι από το σχολείο. Σίγουρα η αιτία πίσω από την απόφαση να φτιάξουμε ένα συγκρότημα ήταν η αγάπη μας για την μουσική, αλλά και η ανάγκη να βρισκόμαστε όλοι μαζί και να περνάμε ωραία. Σιγά σιγά μπήκε και το σαράκι της δημιουργίας και της έκφρασης μέσα από την μουσική και τους στίχους μας. Όλα αυτά μαζί μας έχουν κρατήσει μία πολύ δεμένη παρέα 14 χρόνια τώρα.
 
Ποιος/οι καλλιτέχνες αποτέλεσαν έμπνευση για εσάς;
 
Το συγκρότημά μας έχει ένα πολύ ευρύ φάσμα επιρροών το οποίο προέρχεται κυρίως από την ξένη καθαριστική σκηνή αλλά και από κάποιους Έλληνες δημιουργούς. Radiohead, Sonic Youth, Cure, Placebo, Puressence, Pearl Jam, Clash, Joy Division, Depeche Mode, αλλά και Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά, Υπόγεια Ρεύματα, Διάφανα Κρίνα, Ενδελέχεια, Θανάσης Παπακωνσταντίνου κ.α.
 
Αυτό το καιρό το σχήμα τι κάνει;
 
Αυτό τον καιρό ολοκληρώνουμε το πρώτο μας στην ουσία δίσκο ο οποίος ευελπιστούμε να είναι έτοιμος μέχρι το τέλος της χρονιάς. Περιέχει κομμάτια τα οποία γράφτηκαν την περίοδο 2008-2012 αλλά και κάποια κομμάτια από το ‘Καλημέρα Τυχερέ Άνθρωπε’ που επιλέξαμε να ξαναηχογραφήσουμε. Η ηχογραφήσεις γίνονται σε δικό μας χώρο και η τελική μίξη θα γίνει από τον Αντρέα Βαιτούδη.
 
Τι πιστεύετε ότι θα προσελκύσει τον κόσμο να έρθει να δει ένα live σας;
 
Το live είναι κάτι στο οποίο έχουμε δουλέψει πάρα πολύ ως γκρουπ με ιδιαίτερη προσοχή στον ήχο μας. Όσοι έρχονται στα live μας παρακολουθούν μια κλασική rock συναυλία που αποτελείτε από κυρίως δικά μας κομμάτια αλλά και κάποιες πειραγμένες διασκευές.
 
Ποια είναι τα όνειρα των Προφίλ όσον αφορά το μέλλον της μπάντας;
 
Τα όνειρα μας είναι να μπορέσουμε να γράψουμε ωραία τραγούδια. Δεν παίζουμε μουσική για να φαινόμαστε ωραίοι πάνω σε μία σκηνή ή για να καμαρώνουμε στους γύρω μας.
 
Είστε από τα παλιότερα συγκροτήματα στο χώρο. Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή και τι πιστεύετε ότι θα τη βοηθήσει να ανθίσει περαιτέρω;
 
Αυτή την στιγμή σίγουρα η λεγόμενη Ελληνόφωνη ροκ σκηνή βρίσκεται σε ένα λήθαργο. Πιστεύουμε ότι παρόλο που υπάρχουν πολλά αξιόλογα σχήματα βασικό μερίδιο ευθύνης έχουμε οι ίδιοι οι δημιουργοί. Δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουν γραφτεί ωραία τραγούδια. Πολλοί από μας μπαίνουμε σε πεπατημένες και σε καλούπια, πιθηκίζοντας παλιότερα ‘σουξέ’. Το αποτέλεσμα είναι η σκηνή μας να αποπνέει μια παλιατζούρα στην οποία μοιραία γύρισε ο κόσμος την πλάτη του. Αυτή την στιγμή αυτό που θα βοηθούσε σίγουρα είναι να μπορέσουμε όσοι αποτελούμε την σκηνή αυτή να ‘μιλήσουμε’ στον κόσμο μέσα από τα τραγούδια μας…τόσο απλά.
 
Τι συμβουλή θα δίνατε στα μουσικά σχήματα του χώρου σας που προσπαθούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα;
 
Δεν νομίζω ότι είμαστε σε θέση να δώσουμε κάποια συμβουλή γιατί κι εμείς παρόλο που είμαστε μαζί 14 χρόνια νιώθουμε πως είμαστε στην αρχή. Μόλις αυτό τον καιρό άλλωστε ολοκληρώνουμε την πρώτη μας δουλειά (έχει προηγηθεί ένα demo και ένα promo).
 
Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε σε όλους όσοι διαβάζουν αυτή την συνέντευξη;
 
Ευχαριστούμε όσους μας έχουν στηρίξει από το 2000 είτε με την παρουσία τους στα live ή με το να αποκτήσουν το promo cd μας. Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε στην πιο δημιουργική περίοδο του group και ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε το πρώτο μας ολοκληρωμένο cd. Οι ‘ΠΡΟΦΙΛ’ θα εμφανιστούν στις 4 Δεκεμβρίου παρέα με τους Σέλας και Apolia στο Αν club.
 
Παιδιά ευχαριστούμε για τον χρόνο σας, καλή συνέχεια.
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου