ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ BUSTED JAWZ



Πως ήρθατε κοντά και αποφασίσατε να δημιουργήσετε την μπάντα;

Σαν άτομα της μπάντας είμαστε φίλοι πριν από το ξεκίνημα της και όλοι προερχόμαστε από το ίδιο crew, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί το σχήμα σαν project στο συγκεκριμένο ύφος και έτσι ξεκινήσαμε.

Μιλήστε μας λίγο για το ύφος τις μπάντας αλλά και τις επιρροές σας.

Το σχήμα μουσικά κυμαίνεται σε γρήγορα μοτίβα με αρκετή groove kai 2-step διάθεση δημιουργώντας μικρά και ευέξαπτα κομμάτια σαν βασικό στοιχείο το hardcore/punk.

Πείτε μας λίγο για την ιστορία του ( Busted Jawz ) ονόματος σας.

Το όνομα προέρχεται από την αισθητική εικονογράφηση παλιών ή και νέων hardcore/punk/crossover εξώφυλλων και αφισών με απεικόνιση επιθετικού χορού και γενικά χαοτικής κατάστασης σε συναυλίες.

Τι αποτελεί για εσάς την κύρια στιχουργική σας έμπνευση;

Ο στιχουργικός τομέας αντικατοπτρίζει ένα μέρος της οπτικής γωνιάς μας πάνω σε συγκεκριμένα θέματα τα οποία μας ερέθιζαν και συνεχίζουν να ερεθίζουν. Όλα προέρχονται από προσωπικές εμπειρίες και εντάσεις στη μέχρι τώρα πορεία μας.

Το 2016 κυκλοφόρησε την πρώτη σας δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο Black Flame Klan, από νέο υλικό, υπάρχει κάτι;

Επειδή όπως είχα αναφέρει το B/J είναι project καταβάθος και δίναμε προτεραιότητα στα άλλα σχήματα τα οποία ήταν και μπορούσανε να είναι πιο ενεργά, δεν υπήρχε χρόνος για σύνθεση και αναζωπύρωση.
Μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να χτυπήσει ο "παροξυσμός" ξανά.

Πως προωθείτε την δουλειά σας ως τώρα;

Γενικά οι ζωντανές εμφανίσεις μας είναι σπάνιες, οπότε δεν υπάρχει αρκετή φυσική προώθηση οπότε δραστηριοποιούμαστε μέσω συγκεκριμένων ιστοσελίδων, στις οποίες ο κόσμος θα μπορεί να βρει τα κομμάτια, να τα ακούσει και να τα κατεβάσει ή και να αγοράσει με φυσικές κόπιες.

Τι θέλετε να υλοποιήσετε στο άμεσο χρονικό διάστημα;

Μια δεύτερη κυκλοφορία και αρκετά live για να το υποστηρίξουμε θα ήταν μια ολοκλήρωση, αρκεί να βρεθεί χρόνος/διάθεση/κίνητρο.

Τι θα ξεχωρίζατε στην μέχρι σήμερα πορεία σας;

Το ότι μορφοποιήθηκε μουσικά ένα κομμάτι του εαυτού σου και κυκλοφόρησε ώστε να μπορεί να το αφουγκραστεί με ενσυναίσθηση ένας άλλος άνθρωπος είναι από μόνο του αξιοσημείωτο για κάθε σχήμα και ας μην έχεις κάνει "αρκετά" στη μέχρι τώρα πορεία σου.

Στα χρόνια που είστε στην σκηνή, τι είναι αυτό που αγαπάτε και τι αυτό που σας ενοχλεί περισσότερο στην Ελληνική μουσική πραγματικότητα;

Η σκηνή για μένα είναι μια ζυγαριά και πάντα θα υπερέχει η μεριά με τα αρνητικά της. Κάποιες φορές νιώθω ότι δεν έχει χαθεί ο "ρομαντισμός" αλλά μόνο σε μεμονωμένα άτομα και περιστάσεις. Όλοι (κατα)κρίνουν όλους, καταλήγεις/διαλέγεις να απέχεις και κινητοποίησε να παρέχεις για αυτό που πιστεύεις ότι αξίζει να παλεύεις.

Από ελληνικές μπάντες, ποιες ξεχωρίζετε;

Δεν θα αναφερθώ σε ονόματα αλλά αρκετές μπάντες δεν παίρνουν την αναγνώριση που τους αναλογεί και δεν έχει σχέση με την ελληνική πραγματικότητα αλλά με την πραγματικότητα γενικά.

Θα θέλατε να πείτε κάτι τελευταίο στους αναγνώστες μας;

Ευχαριστούμε όποιον αφιέρωσε το χρόνο του να διαβάσει τη συνέντευξη και την "Underground Σκηνή" για τη πρόταση. Συνεχίστε να συμμετέχετε και να το κρατάτε ζωντανό, δημιουργήστε μπάντα / fanzine / κλείστε συναυλίες / φτιάξτε flyer / πηγαίνετε σε συναυλίες / φωνάξτε τους στίχους / προωθήστε τη μουσική και το μήνυμα της. Hardcore For Hardcore.

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου