ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ KORRECTION



Καταρχάς, θα θέλαμε να μας δώσετε μία σύντομη περιγραφή των Korrection.

Οι Korrection είναι ένα συγκρότημα που παίζει rock, με την παλιά έννοια του όρου, με επιρροές από 70's και 80's, όπως π.χ. Zz top, Mountain, Robin Trower, Ac/Dc  και Motorhead. Αυτή η "αλήτικη"  πλευρά του rock είναι η ουσία του συγκροτήματος μας. Ο σκοπός μας είναι απλά να περνάμε καλά και να γράφουμε μουσική που μας αρέσει.

Η ιδέα να στήσετε μπάντα πώς σας ήρθε;

Η ιδέα προέκυψε το 2016 από τον Δημήτρη Κορρέ, εμένα δηλαδή.  Μόλις είχα σταματήσει να ασχολούμαι με ένα άλλο συγκρότημα και σκέφτηκα να δοκιμάσω να φτιάξω ένα power trio που να έχει εμένα στη κιθάρα και στη φωνή και άλλους 2 μουσικούς. Η κύρια ενασχόληση μου με τα συγκροτήματα ήταν έως τότε το τραγούδι, αλλά έπαιζα και κιθάρα για συνθετικούς και μόνο λόγους. Η σκέψη αυτή λοιπόν εξελίχθηκε και μετά από μερικά τζαμαρίσματα με φίλους δομήθηκε η πρώτη σύνθεση με εμένα και άλλους 2 φίλους, και πρώην συμπαίχτες τον Κώστα και τον Βασίλη. Φυσικά τα παιδιά ήρθαν για να βοηθήσουν το project αλλά λόγω άλλων συγκυριών και θεμάτων δεν γινόταν να μείνουν στο συγκρότημα οπότε μετά την ηχογράφηση του πρώτου E.P. (Shades) έψαξα να βρω άλλα 2 μέλη και τότε εμφανίσθηκαν ο Άγγελος και ο Γιάννης με τους οποίους ολοκληρώθηκε το δεύτερο E.P. (Burdens).

Η ηχητική κατεύθυνση των Korrection ποια είναι;

Η ηχητική κατεύθυνση των Korrection είναι το λεγόμενο blues-rock αλλά με την πιο σκληρή του πλευρά, την πιο "μπαρουτοκαπνισμένη" χροιά του είδους.

Το όνομα πως προέκυψε;

Επειδή το συγκρότημα ξεκίνησε ως solo project δικό μου έχει πάρει το πρώτο συνθετικό από το όνομά μου. Αλλά και σαν λέξη σηματοδοτεί την διόρθωση που ήθελα να κάνω σε διάφορες μουσικές αναποδιές που μου είχαν τύχει μέχρι τότε. Φαντάζομαι όλοι όσοι ασχολούνται με συγκροτήματα έχουν βιώσει διάφορες τέτοιες αναποδιές και καταλαβαίνουν.


Θα μας πείτε λίγα λόγια για την δουλειά σας με τίτλο Burdens που κυκλοφόρησε μέσα στο 2018;

Το Burdens Ε.P. κυκλοφόρησε το 2018 και πραγματικά είμαστε και οι τρεις μας περήφανοι για αυτή τη δουλεία. Ο ήχος είναι αυτός που θέλαμε, το ύφος είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε, η απόδοση μας δυναμική και γενικότερα μας αρέσει πολύ. Τυχαίνει να αρέσει και σε φίλους μας και σε κόσμο που το ακούει μέσα από τα social media οπότε και αυτό μας κάνει να νιώθουμε ακόμα καλύτερα. Έχει έναν γεμάτο ήχο από τον Γιάννη και τον Άγγελο στο ρυθμικό κομμάτι και παράλληλα οι κιθάρες είναι ξεκάθαρες και "σκαστές". Τα φωνητικά είναι μέσα στο όλο mix όπως το είχαμε σκεφτεί. Η ηχογράφηση έγινε από τον Νίκο Παπακώστα και εμένα, όπως και η παραγωγή και το artwork από τον αξιότιμο Πάνο Μιχαηλίδη. Το ονομάσαμε Burdens γιατί το ομώνυμο κομμάτι έχει στοίχους που μας εκφράζουν και είναι ένα γκρουβάτο κομμάτι.

Πόσο διαφορετική ακούγεται αυτή η δουλειά σας σε σχέση με την προηγούμενη δουλειά σας KorrectioN του 2017;

Το Burdens διαφέρει αρκετά από Shades λόγω του ότι είναι άλλοι οι παίχτες στο μπάσο και στα ντραμς και η παραγωγή έγινε περισσότερο "γυαλισμένη" την δεύτερη φορά. Το Shades είναι ένα ωμό, less is more, στακάτο E.P. που έστρωσε το δρόμο για το Burdens.

Ποιο είναι το επόμενο μουσικό σας βήμα; Τι να περιμένουμε από τους Korrection;

Το επόμενο μουσικό μας βήμα είναι η ηχογράφηση του τρίτου μας E.P. και ίσως κάποιες συγκεκριμένες live εμφανίσεις. Σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο και θα έχουμε αρκετό υλικό πλέον  για να δούμε πως θα το αξιοποιήσουμε. Γενικά το πάμε χαλαρά και διασκεδαστικά το θέμα με τους Korrection. Εφόσον περνάμε καλά εμείς μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα δημιουργούμε και θα πράττουμε.


Πως βλέπετε γενικά την εγχώρια σκηνή και ποιες μπάντες ξεχωρίζετε;

Η εγχώρια μουσική σκηνή γνωρίζει μια μεγάλη άνθιση τα τελευταία χρόνια. Ελληνικές μπάντες βγάζουν εξαιρετικές δουλειές και κάνουν περιοδείες σε όλον τον κόσμο. Αυτό συμβαίνει γιατί αφενός μεγάλες μπάντες όπως οι Rotting Christ οι Nightstalker και άλλες χάραξαν τον δρόμο και παρουσιάζουν πολλά χρόνια τώρα πτυχές της ελληνικής σκηνής και αφετέρου η ποιότητα και η εξαιρετική τεχνική κατάρτιση των νέων μουσικών  που απαρτίζουν την ελληνική σκηνή τους οδηγεί στο να δημιουργούν  αξιοσημείωτες δουλειές. Μερικές από τις μπάντες που μας αρέσουν πολύ είναι οι Planet of Zeus, Puta Volcano, HalfGramme of Soma, Tuber αλλά και οι παλαιότεροι τεράστιοι Blues Wire!

Υπάρχουν πράγματα που σας έχουν απογοητεύσει στην σκηνή μας;

Όχι.

Ποια είναι η άποψη σας γενικά για το free downloading της μουσικής στο διαδίκτυο; 

Σίγουρα με το free downloading φαίνεται σαν η μουσική να χει χάσει την αξία της. Η συσσώρευση τραγουδιών mp3  στον σκληρό δίσκο ενός υπολογιστή σε οδηγεί στο να μην δίνεις τόση μεγάλη σημασία στα κομμάτια, μιας και έχεις να ακούσεις τόσα πολλά σε λίγο χρόνο. Παλαιότερα αγοράζαμε ένα CD τον μήνα και το λιώναμε... Επίσης τα περισσότερα κομμάτια που κυκλοφορούν με αυτόν τον τρόπο είναι συμπιεσμένα αρχεία ήχου ή βίντεο με αποτέλεσμα να ναι κακής ποιότητας και στην τελική να μη παρουσιάζεται η δουλειά του καλλιτέχνη όπως θα θελε αυτός. Από την άλλη όλη αυτή η κατάσταση μπορεί να αναδείξει τις καλές μπάντες εύκολα γρήγορα και άμεσα. Η μουσική σου μπορεί να ακουστεί στα πέρατα του κόσμου βάζοντας την απλώς σε μια πλατφόρμα όπως το youtube  το bandcamp κτλ.

Ο επίλογος δικός σας...

Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη! Ακούστε την δουλεία μας στο bandcamp : https://korrection.bandcamp.com/

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου