ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ SIRIUS



Για όσους δεν ξέρουν τους Sirius, θέλετε να μας πείτε δυο λόγια για την ιστορία της μπάντας;

-Οι Sirius μετρούν ήδη 10 χρόνια ζωής. Δημιουργήθηκαν από τον Δημήτρη Νάπα πίσω στα τέλη του 2007, με σκοπό να ξεκινήσουν τις live εμφανίσεις κυρίως με διασκευές του κλασσικού heavy metal στερεώματος. Αναπόφευκτα όμως ξεκίνησε να συνθέτει και τα πρώτα τραγούδια της μπάντας, μερικά από τα οποία μάλιστα βρίσκονται και στο δίσκο μας με λίγες συνθετικές και ενορχηστρωτικές διαφοροποιήσεις. Στην πορεία της ζωής οι προτεραιότητες του καθενός αλλάζουν όμως, γι' αυτό δεν είχαμε συνεχόμενα σταθερό line up. Αυτό έγινε εν μέρη κάπου στα μέσα του 2015, οπότε και μπήκαμε στη διαδικασία προπαραγωγής του album. Όμως κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων υπήρξαν προστριβές μεταξύ των μελών και έτσι ο Δημήτρης Νάπας ανέλαβε να ηχογραφήσει εξ ολοκλήρου τις κιθάρες και τα φωνητικά, ο Δημήτρης Σιμιακός το μπάσσο και ο Κίμωνας Σταθόπουλος (Devil Rolling Dice, Stress Case Scenario) τα τύμπανα ως session μουσικός. Με το τέλος των ηχογραφήσεων οι Sirius κατέληξαν στο σταθερό line up που έχουν μέχρι σήμερα και αυτό αποτελείται από τους :
- Δημήτρης Νάπας - Vocals/Lead Guitar
- Δημήτρης Σταθόπουλος - Rhythm Guitar/Backing Vocals
- Δημήτρης Σιμιακός - Bass
- Νίκος Σάμιος - Drums
Με το άλμπουμ "Wings Of Fire" πλέον στις αποσκευές μας στοχεύουμε στην προώθηση του, που μέχρι σήμερα έχει πάει πάρα πολύ καλά και με εξαιρετικά reviews, και μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος του να ξεκινήσουμε τις ηχογραφήσεις του πρώτου full length album μας.

Ποιες είναι οι επιρροές σας και τα ακούσματά σας;

Τα ακούσματα και οι επιρροές του καθενός μέσα στο συγκρότημα ποικίλουν. Πολλές φορές μπορεί να μην φανούν άμεσα στο μουσικό αποτέλεσμα, αλλά μπορούμε να πούμε ότι οι μπάντες που έχουν διαμορφώσει το μουσικό μας ύφος μέχρι τώρα είναι Grand Magus και Dream Evil κυρίως. Από διάφορα reviews ακούσαμε ότι έχουμε επηρεαστεί από Manowar, Edguy, Dio, Iron Maiden κλπ. Στα οποία δεν θα διαφωνήσουμε γιατί όλες είναι αγαπημένες μπάντες.

Τι σας εμπνέει στιχουργικά;

Γύρω μας συμβαίνουν πολλά πράγματα τα οποία είναι κινητήριος μοχλός ώστε να τα εκφράσουμε μέσα από τους στίχους μας. Μέχρι στιγμής μερικά θέματα που θίγονται είναι η προσωπική εμπειρία και αναζήτηση του ανθρώπου, η σφαίρα της φαντασίας καθώς και επικές ιστορίες. Προσωπικά μας αρέσει να έχουμε μια ποικιλία όσον αφορά τους στίχους. Αυτό εννοείται φαίνεται και στο δίσκο μας.

Πριν ένα χρόνο κυκλοφορήσατε την πρώτη σας δουλειά ένα ep με τίτλο Wings of Fire, υπάρχει έτοιμο υλικό για ηχογράφηση;

Φυσικά! Ήδη στα live μας έχουμε παρουσιάσει καινούργια τραγούδια στα οποία έχει ανταποκριθεί εξίσου ζεστά ο κόσμος. Τέσσερα έχουμε έτοιμα, τα οποία παίξαμε και στο live της παρουσίασης του "Wings Of Fire", καθώς και σε επόμενα που ακολούθησαν. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν άλλα τρία που περιμένουν να έρθει η σειρά τους. Σε κάποιο επόμενο live ευελπιστούμε να τα παρουσιάσουμε μαζί με το υπάρχον υλικό.

Από την μέχρι τώρα πορεία σας, ποια θα χαρακτηρίζατε ως την πιο σημαντική στιγμή;

Αναμφίβολα την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ μας! Είναι σημαντικό να βλέπεις τα όνειρα και τους κόπους χρόνων να παίρνουν μορφή. Η θερμή υποδοχή μέχρι στιγμής μας έχει δώσει κίνητρο να συνεχίσουμε. Έχουν υπάρξει και άλλες όμορφες στιγμές, όπως να μοιραστούμε τη σκηνή με εξαιρετικές μπάντες του metal είδους, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την κυκλοφορία ενός άλμπουμ. Ευχόμαστε να υπάρξουν ακόμα καλύτερες εμπειρίες στην πορεία μας.


Τι πρέπει να περιμένει να βιώσει ζωντανά κάποιος που δεν γνωρίζει τους Sirius;

Αυτό δεν μπορούμε να το απαντήσουμε με βεβαιότητα καθώς ο κάθε ακροατής έχει το προσωπικό του γούστο. Στόχος μας όμως είναι να κερδίσουμε και τον πιο δύσκολο ακροατή. Όταν είμαστε στη σκηνή παίζουμε σαν να είναι το τελευταίο μας live και αυτό το επιβεβαιώνει το ζεστό χειροκρότημα στο τέλος κάθε μας τραγουδιού μέχρι στιγμής. 

Οι φίλοι της Ελληνικής σκηνής τι μπορούν να περιμένουν από εσάς στο μέλλον;

Σίγουρα περισσότερα και ακόμα καλύτερα live. Επίσης, μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος του album θα μπούμε για να ηχογραφήσουμε τον επόμενο που θα είναι και full length. Ο κόσμος μπορεί να μείνει ενήμερος για ότι ακολουθήσει μέσα από τις σελίδες μας στα κοινωνικά δίκτυα.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια άνθηση της ελληνικής σκηνής με πολύ καλές κυκλοφορίες, ποια είναι η άποψη σας και τι πιστεύετε ότι έχει αλλάξει αυτά τα τελευταία χρόνια;

Η αλήθεια είναι ότι κάθε χρόνο οι δουλειές που βγαίνουν από τις μπάντες είναι ακόμα περισσότερες. Σε όλους τους τομείς έχουμε ανάπτυξη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Από το μουσικό και παιχτικό μέρος μέχρι την παραγωγή ή τη διανομή. Πιστεύω μεγάλο ρόλο έχει παίξει το ίντερνετ σε αυτό. Πλέον είναι πιο εύκολο να εξελιχθείς μουσικά μελετώντας έναν μουσικό μέσα από βίντεο στο YouTube ή να ακούσεις για μια καινούργια μπάντα. Τα προηγούμενα χρόνια αυτό δεν υπήρχε. Αυτό οδηγεί και σε παγίδα βέβαια μερικές φορές με αποτέλεσμα να μην έχουν οι καινούργιοι μουσικοί και τα συγκροτήματα δικό τους "χαρακτήρα" και να είναι μια κακή αντιγραφή. Όλοι μας έχουμε επιρροές και θα φανούν στο παίξιμο μας, αλλά άλλο η επιρροή και άλλο η αντιγραφή. Τα παραδείγματα είναι άπειρα, αλλά κυρίως πλέον έχουμε μουσικούς που στέκονται δίπλα σε μεγαθήρια στο εξωτερικό, και αυτό το φαινόμενο μόνο τυχαίο δεν είναι. Από άποψη παραγωγής δεν έχουμε την ίδια εξέλιξη, αλλά και πάλι υπάρχουν περιπτώσεις που τις ακούς και δεν πιστεύεις ότι έγινε σε ελληνικό έδαφος. Εν κατακλείδι, έχουμε εξελιχθεί μουσικά σαν χώρα αλλά πάντα θα υπάρχει χώρος για βελτίωση. Η αναζήτηση της μουσικής δεν τελειώνει ποτέ άλλωστε.

Υπάρχουν Ελληνικά groups που ξεχωρίζετε και θα επιθυμούσατε να είχατε μια συνεργασία μαζί τους;

Υπάρχουν πολλά συγκροτήματα που έχουμε ξεχωρίσει και είχαμε και την τιμή να μοιραστούμε ήδη τη σκηνή μαζί τους. Μερικά από αυτά είναι Parthian Shot, Diviner, Illussory, Amken, χωρίς να μειώνουμε τις υπόλοιπες μπάντες που έχουμε μοιραστεί τη σκηνή απλά αυτές μας ήρθαν πρώτες στο μυαλό. Θα θέλαμε σίγουρα να παίζαμε δίπλα από τους Firewind μια μέρα.

Ποια είναι η άποψη σας γενικά για το free downloading της μουσικής στο διαδίκτυο; 

Δυστυχώς είναι μια ερώτηση/απάντηση που είναι φαύλος κύκλος. Πρέπει να αποδεχτούμε ότι αυτό το πράγμα υπάρχει εδώ και χρόνια και δύσκολα θα αλλάξει. Το κακό που κάνει στις μπάντες το γνωρίζουμε όλοι. Το καλό που μπορεί να κάνει ο καθένας μας που κατεβάζει από διαδίκτυο είναι να ακούσει τον καινούργιο δίσκο από μια μπάντα που μόλις κυκλοφόρησε. Αν σου αρέσει πήγαινε αγόρασε τον δίσκο τους! Αγόρασε μπλούζα της μπάντας! Πάρε εισιτήριο μόλις σου δοθεί η ευκαιρία για να τους δεις ή πήγαινε σε ένα μαγαζί που εμφανίζονται και στήριξε τους. Μόνο και μόνο τότε δικαιούσαι να κατεβάζεις μουσική από το διαδίκτυο. Γνωρίζουμε ανθρώπους που λένε "ξέρω από μουσική" και δεν έχουν αγοράσει ούτε ένα βινύλιο ή cd της αγαπημένης τους μπάντας. Είναι μεγάλο ζήτημα και πρέπει να προβληματίσει αρκετούς από εμάς αν θέλουμε να δούμε μια σοβαρότερη εξέλιξη σε αυτό το ζήτημα.

Έχετε να πείτε κάτι τελευταίο σε όσους διαβάζουν αυτή τη συνέντευξη;

Καταρχήν θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το blog, Underground Skini για την πολύ όμορφη συνέντευξη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που μας στηρίζει εμπράκτως μέχρι τώρα! Ελπίζουμε να ακούσετε τον δίσκο μας και να δούμε όλο και περισσότερο κόσμο στο επόμενο live μας. Μπορείτε να ενημερωθείτε για την πορεία μας στις ακόλουθες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης :
Μέχρι τότε be true, stay heavy and fly by the Wings Of Fire!

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου