ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ MELLOW LIZARD



Πέστε μας λίγα λόγια για το πως δημιουργήθηκαν οι Mellow Lizard.

Στην ουσία όταν δημιουργήθηκε ήταν ο Mellow Lizard γιατί δεν υπήρχε μπάντα απλά έγραφα κομμάτια στο σπίτι μου. Ήταν αρχές του 2015 νομίζω, ένας φίλος μου έδωσε μια κάρτα ήχου και ένα μικρόφωνο και έτσι ξεκίνησα να γράφω. Αρχικά δεν έγραφα κάποιο συγκεκριμένο είδος μουσικής ανέβαζα πραγματικά ότι να ναι, μετά άρχισε να παίρνει κάποιο ύφος η μουσική μάζεψα μερικά κομμάτια και έτσι βγήκε το πρώτο Ep “Some Kind Of Magic”. Αργότερα λόγω του ότι είχε καλό feedback το album (το οποίο δεν μου αρέσει καθόλου πλέον) ένιωσα την ανάγκη να παίξω τα κομμάτια live οπότε μίλησα σε δυο τρεις φίλους και κάπως έτσι στήσαμε την μπάντα.

Το όνομα της μπάντας από που το έχετε εμπνευστεί;

Το όνομα τώρα είναι λίγο περίεργο το πώς βγήκε και πλέον νομίζω δεν με αντιπροσωπεύει και τόσο. Είχα ζητήσει σε μια φίλη να μου κάνει ένα σχέδιο με έναν Ινδιάνο σαύρα και μου φαινόταν κάπως λιωμένος και θλιμμένος να το πω? Oπότε κάπως έτσι εμπνεύστηκε, χωρίς να είμαι και απολύτως σίγουρος γιατί δεν πολυθυμάμαι κιόλας έτσι και αλλιώς δεν σημαίνει κάτι συγκεκριμένο.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;

Οι επιρροές αλλάζουν διότι ακόμα γράφω μόνος την μουσική και είναι ανάλογα και την ψυχολογία. Θα έλεγα γενικά 60’s era ( Velvet Underground, Syd Barret, Beatles, Rolling Stones) σίγουρα The Brian Jonestown Massacre αν και πλέον δεν θέλω να το λέω γιατί σε μια συνέντευξη μας έβαλαν τίτλο η μπάντα που προσκυνάει τους Brian Jonestown Massacre, πότε δεν είπα ότι προσκυνάμε κανένα και ούτε θέλουμε να μοιάσουμε σε κάποιον. Τώρα τελευταία ακούω πολύ The Night Beats, Jesus And Mary Chain, Acid Baby Jesus, Blue Angel Lounge, The Fat White Family, The Black Lips,Ty Segall (του οποίου τα καινούργια album δεν μου αρέσουν καθόλου) και όσο να ναι ότι ακούς σε επηρεάζει κιόλας. 

Πως θα χαρακτηρίζατε γενικά τη μουσική σας;

Γενικά έχει πολλούς χαρακτήρες υπάρχουν κάποια κομμάτια που είναι λες και ακούς άλλη μπάντα. Οπότε θα την έλεγα Psychedelic Salad.  

Τι φιλοδοξείτε να πετύχετε με αυτό το σχήμα;

Προσωπικά θέλω να ασχοληθώ καθαρά με αυτό και είμαι διατεθειμένος να αφήσω πολλά πράγματα πίσω, δεν το βλέπω “ πάμε να παίξουμε κάνα Live να περάσει η ώρα” οπότε θα ήθελα να καταφέρω να ζω κάνοντας αυτό που αγαπάω.

Μέσα στο 2018 κυκλοφορήσατε το ep Sad Shitmas, τι πρέπει να ξέρει κάποιος γι' αυτό;

Aυτό το Ep το κυκλοφόρησα λίγο μετά από το “It’s Fine” και έβαλα μέσα κάποια κομμάτια που μου άρεσαν τα οποία δεν μπήκαν στο Lp. Αυτό που πρέπει να ξέρει κάποιος για αυτό το album είναι ότι είναι free στο Bandcamp και θα είναι για πάντα.

Υπάρχει νέο υλικό σας που επεξεργάζεστε για μια μελλοντική δουλειά;

Υπάρχει υπερβολικά πολύ υλικό και το συνειδητοποίησα πρόσφατα όπως scrollara στο youtube account. Γενικά τώρα θα κυκλοφορήσει ένα album στις αρχές του Δεκέμβρη και χαίρομαι που αυτή την φορά έχω και βοήθεια και μια παραπάνω άποψη. Το πρόβλημα που είχαμε είναι ότι τα demos είναι τόσο πολλά που κάποια είχαν γραφτεί πριν μήνες και διαφέρουν πολύ στον ήχο (Όπως είπα και πιο πάνω σαν να ακούς άλλη μπάντα)  αλλά συγκεντρώσαμε τα πιο “καλά” και αυτά που ταιριάζουν μεταξύ τους ώστε να έχει κάποιο συγκεκριμένο ύφος το album. Και για όσους ξέρουν επειδή με το που γράψω ένα κομμάτι το ανεβάζω σαν demo αυτό το album θα έχει και δυο ακυκλοφόρητα κομμάτια.

Τι να περιμένουμε από εδώ και πέρα, από τους Mellow Lizard;

Στο πλάνο έχουμε να κλείσουμε ένα tour εντός και εκτός της χώρας το καλοκαίρι χωρίς να είναι κάτι απολύτως σίγουρο και το album που ανέφερα στην παραπάνω ερώτηση.

Είστε από το Ηράκλειο, πως είναι η σκηνή εκεί;

Δεν είναι και η καλύτερη αν δεν υπήρχε η Στοά 60 και το Blow up θα βλέπαμε lives μόνο το καλοκαίρι. Γενικά υπάρχει πάρα πολύ Metal και πάρα πολύ Stoner που δεν με χαροποιεί ιδιαίτερα χωρίς να θέλω να θίξω κανένα, ο καθένας με τα γούστα του.

Πόσο πιστεύετε ότι έχει επηρεάσει η κρίση την Eλληνική  μουσική σκηνή;

Δεν θα έλεγα ότι την έχει επηρεάσει. Γενικά η underground σκηνή δεν είναι ότι έχει 20 ευρώ είσοδο οπότε όποιος τσιγκουνεύεται να δώσει 1 ευρώ τι να του πω. Γενικότερα τώρα τα μεγάλα ονόματα που έρχονται και ζητάνε τόσα και τόσα πάντα Full είναι από κάτω οπότε πιστεύω την μουσική σκηνή δεν την έχει επηρεάσει ιδιαίτερα, αυτό που έχει επηρεάσει είναι η μουσική βιομηχανία που και αυτήν τη θεωρώ υπερβολική, αν όλα τα Cd έκαναν κάτω από 10 ευρώ δεν θα κατέβαζε κανείς το album πειρατικά ή έστω λιγότεροι. Το μόνο που μπορώ να δεχτώ ότι είναι ακριβό είναι τα βινύλια διότι θέλουν και περισσότερα έξοδα να φτιαχτούν και είναι συλλεκτικά. Η μουσική βιομηχανία γενικά δεν καταστράφηκε μόνο από την πειρατεία και όσοι παραπονιούνται έχουν και αυτοί κατεβασμένα κομμάτια στον υπολογιστή τους οπότε φίλοι μουσικοί μην πουλάτε το album σας 10 ευρώ εάν θέλετε να το αγοράσουν.

Ο επίλογος δικός σας…

Ρίχτω Ηλίααα.

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου