ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ SOCIAL SCREAM



Οι απαντήσεις δόθηκαν από τον τραγουδιστή/κιθαρίστα της μπάντας Βλάση Διαμαντάκο.

Πώς συναντήθηκαν οι δρόμοι σας και δημιουργήθηκαν οι Social Scream;

Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2008 όταν συναντηθήκαμε στην πόλη της Σπάρτης όπου και κατάγεται η πλειοψηφία των μελών μας.

Πώς και γιατί επιλέξατε αυτό το όνομα για το σχήμα;

Ενώ ξεκινήσαμε τα πρώτα μας jam, ήταν η επόμενη κίνηση να βρεθεί το κατάλληλο όνομα για εμάς. Ανάμεσα σε τρία άλλα ονόματα  που έπεσαν στο τραπέζι, υπερίσχυσε ομόφωνα το πιο αντιπροσωπευτικό για εμάς…

Σε ποιο μουσικό είδος θα κατατάσσαμε τους Social Scream;

Στο Heavy Metal.

Με τι θέματα καταπιάνεται στιχουργικά το σχήμα;

Οι στίχοι κάνουν αναφορά σε κοινωνικά θέματα, θέματα ζωής γενικά, ιστορικά, μεταφυσικά, ακόμη κ φανταστικά  καθώς η φαντασία είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας δημιουργίας υλικού στους Social Scream..

Το 2018 κυκλοφορήσατε την δεύτερη σας δουλειά Initiation to the Myths, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή την δουλειά;

Ο δεύτερος δίσκος  ήταν η φυσική συνέχεια της μπάντας. Καταπιάνει αρκετά θέματα στους στίχους του όπως έκανε και ο προκάτοχος του. Μουσικά πειραματίζεται σε διαφορετικές συνθέσεις, έξω από ταμπέλες και όρια, κάτι που θα θέλαμε να συνεχιστεί, ώστε πάντα να διευρύνουμε τα όρια σύνθεσης  του έργου μας.

Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου αλλά και των έντυπων η όχι μέσων για αυτή την δουλειά;

Με χαρά διαπιστώνουμε  πως σταδιακά υπάρχει μια αναγνώριση και από τις δυο πλευρές με βήματα σταθερά, μέσα από κοινό που κάνει αυτή την αναγνώριση  πιο προσωπική και διαχρονική. Σύντομα με τις ζωντανές μας εμφανίσεις, οι επαφές αυτές θα είναι η βασική πηγή ενέργειας μας  καθώς πιστεύουμε πως τα live είναι η απόλυτη επαφή και παράλληλα η απόλυτη απόδοση τιμής στους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν από κοντά αλλά και να δουν το συγκρότημα που ενίσχυσαν στηρίζοντας τη μουσική του...  Είμαστε ζωντανοί 10 χρόνια τώρα και πιστεύουμε πως τα καλύτερα έρχονται.


Από μουσικής πλευράς, ποιες διαφορές σε σχέση με το Epiclesis του 2014 θα ξεχωρίζατε ως πιο σημαντικές; Πόσο θεωρείτε ότι εξελίξατε τον ήχο σας;

Το κεντρικό feeling και attitude δημιουργίας είναι ίδια και στους δύο δίσκους. Η μουσική και οι στίχοι προέρχονται από τον Βλάση (κιθαρίστα και τραγουδιστή της μπάντας ) οπότε η διαφορά προέρχεται από την εξέλιξη της δομής των τραγουδιών, είτε ονομάζεται τεχνική είτε τεχνολογική αλλά και των χρόνων που μεσολαβούν ανάμεσα στα δυο αυτά album, αφού ο χρόνος μας κάνει να βλέπουμε τα πάντα γύρω μας διαφορετικά... Ο δεύτερος όπως και ο πρώτος δίσκος είναι μια ιστορία με συνέχεια και εξέλιξη, αν και ο όρος εξέλιξη έχει διαφορετικό αντίκτυπο στον κάθε άνθρωπο... Επίσης οι  μουσικοί παραγωγοί  συντελούν ασφαλώς στο τελικό αποτέλεσμα κάθε δίσκου καθώς και οι μουσικοί που συντέλεσαν στην εκτέλεση των τραγωδιών τους.

Για το μέλλον τι σχέδια υπάρχουν;

Ήδη γράφεται νέα μουσική, ήδη υπάρχει μια άρτια σύνθεση στα μέλη των Social Scream, υπάρχουν νέες LIVE προκλήσεις στο πλάνο.... οπότε ο χρόνος θα δείξει. Έχουμε την ανάγκη να περάσουμε το μήνυμα μας πάντως, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. 

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να έχετε για βάση την Σπάρτη και πως είναι η σκηνή εκεί;

Είναι αρκετά δύσκολο να έχεις βάση την επαρχία όταν ανήκεις σε μια metal μπάντα. Όπως συμβαίνει σε αρκετές άλλες επαρχίες της Ελλάδας τα προβλήματα είναι αρκετά παρότι υπάρχει κόσμος που λατρεύει το είδος και ζητάει ανάλογες εκδηλώσεις. Αποφασίζεις λοιπόν να φύγεις για να ακουστείς.. Μέσω της δουλειάς σου γίνεται αυτό και μόνο εφόσον τα στάνταρ σου είναι ικανά για να σου δώσουν το εξιτήριο να αντιμετωπίσεις κατάματα τη μουσική σκηνή, χωρίς εκπτώσεις στη μουσική σου αλλά και τις συνεργασίες σου...

Αν μπορούσατε δημιουργήσετε ένα  φεστιβάλ με μπάντες που εσείς θα επιλέγατε, ποιες μπάντες θα περιελάμβανε;

Σίγουρα για αρχή θα περιελάμβανε πολλές Ελληνικές μπάντες!!!  Μπάντες Ροκ και Μέταλ ήχου που τα πηγαίνουν περίφημα... Δεν θα ήθελα να αναφέρω κάποια ονόματα αφήνοντας απ' έξω κάποιους άλλους γιατί πιστεύω κάθε μπάντα έχει να δώσει πολλά στον κόσμο της μουσικής. Σίγουρα όμως το φεστιβάλ θα διαρκούσε το λιγότερο 7 ήμερες!

Κλείστε τη συνέντευξη όπως εσείς επιθυμείτε...

Το δώρο της μουσικής, ως χάρισμα δημιουργίας, πρέπει πάντα να ενώνει και να δίνεται ολοκληρωτικά... Η μουσική των Social Scream ακολουθεί αυτές τις αρχές και μέσα στις συντεταγμένες της υπάρχει μια διαχρονική αλήθεια που πιστεύουμε πως την κατάλληλη στιγμή θα ''αγγίξει'' και ακόμη θα ''ξυπνήσει'' την εσωτερική φωνή του κάθε ακροατή. Σας ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία που μας δώσατε να γνωριστούμε μέσα από αυτή τη συνέντευξη. Να είστε καλά!

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου