ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ HAILSTEEL



Πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία και για το ξεκίνημα των Hailsteel;

Οι Hailsteel με λίγα λόγια ξεκίνησαν το 2015 και όπως πάνω κάτω γίνεται και στις περισσότερες περιπτώσεις, γνωριζόμασταν, θέλαμε να παίξουμε αυτή τη μουσική και πριν καν το καταλάβουμε βρεθήκαμε στο υπόγειο να δουλεύουμε τις ιδέες μας.

Πως προέκυψε το όνομα του συγκροτήματος; 

Hailsteel είχαμε ονομάσει το πρώτο μας κομμάτι το οποίο ήταν αρκετά χαρακτηριστικό για εμάς και περιέγραφε τέλεια αυτό που κάναμε, μας άρεσε και σαν ιδέα για όνομα του συγκροτήματος οπότε το κρατήσαμε!

Ποιες ήταν οι βασικές επιρροές πάνω στις οποίες βασίστηκε ο ήχος των Hailsteel;

Έχουμε επηρεαστεί σε τεράστιο βαθμό από πολλά μεγαθήρια του Heavy Metal, από τους Judas Priest. τους Iron Maiden, τους Helloween, τους Saxon, αλλά και από νεότερα συγκροτήματα που μας μεγάλωσαν όπως για παράδειγμα τους Municipal Waste. Παρ' όλα αυτά σαν άτομα ξεχωριστά ο καθένας μας έχει και τις δικές του προσωπικές επιρροές που στο σύνολο καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα από punk μέχρι thrash metal.

Ποιος είναι υπεύθυνος για τους στίχους και τη μουσική;

Όλοι έχουμε συνδράμει και στο μουσικό και στο στιχουργικό κομμάτι, πάντα όταν υπάρχει μια νέα ιδέα τη δουλεύουμε παρέα, δοκιμάζουμε πράγματα, και με αυτό τον τρόπο βγαίνει ένα αποτέλεσμα από το οποίο ο καθένας μας έχει βάλει το στίγμα του. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι μερικοί από τους φίλους της μπάντας, έχουν στείλει στίχους, τους οποίους φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην προσθέσουμε στα κομμάτια μας. Τους ευχαριστούμε για την αγάπη τους!

Η θεματολογία των στίχων σας, ποια είναι;

Οι στίχοι μας προς το παρόν χωρίζονται σε δυο κατηγορίες, αυτούς που είναι λιγάκι πιο γραφικοί και αφορούν το Heavy Metal και αυτούς που αφορούν κοινωνικά φαινόμενα. Σίγουρα σε μεγάλο βαθμό προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κάποιους συμβολισμούς στα κομμάτια μας έτσι ώστε να παντρέψουμε αυτές τις δυο κατηγορίες.

Από υλικό σας, υπάρχει κάτι να περιμένουμε;

Όπως είχαμε ανακοινώσει και στην προηγούμενη μας συνέντευξη είμαστε στη διαδικασία ηχογράφησης του πρώτου μας δίσκου. Η αλήθεια είναι ότι το έχουμε καθυστερήσει υπερβολικά πολύ εξαιτίας ορισμένων παραγόντων, ωστόσο όσο περνάει ο καιρός προχωράει το πράγμα και αυτό είναι ευχάριστο!

Πληροφορίες για το σχήμα που μπορούμε να βρούμε;

Όλες οι πληροφορίες για εμάς υπάρχουν στη σελίδα μας στο facebook.com/hailsteel όπου ανεβάζουμε όλα τα νέα μας και ανακοινώνουμε τις επόμενες εμφανίσεις μας.

Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό της παρουσίας των Hailsteel στην Ελληνική σκηνή, ποιες ήταν οι πιο σημαντικές στιγμές σας και επίσης, νιώθετε ότι έχετε κάνει λάθος επιλογές ή κινήσεις;

Αν και θεωρούμε ότι ανήκουμε στο νέο αίμα της σκηνής, έχουμε ζήσει πολύ δυνατές στιγμές από το να ανοίγουμε για τεράστια συγκροτήματα που αγαπάμε μέχρι το να βλέπουμε στα live τον κόσμο να τραγουδάει τις μελωδίες μας. Αυτά είναι που μας δίνουν δύναμη, μας κάνουν να χαμογελάμε και φυσικά τα χρωστάμε σε όλους όσους έχουν πιστέψει σε εμάς, διοργανωτές και φίλους. Από εκεί και πέρα δεν ξέρουμε αν έχουμε κάνει κάποιο ''λάθος'', σίγουρα έχουμε έρθει σε επαφή με περίεργες καταστάσεις αλλά όλα αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Υπάρχει μέλλον για ένα group σαν εσάς στην Ελλάδα;

Πάντα θα υπάρχει μέλλον για τα group που θέλουν να το ζήσουν. Σίγουρα θέλει θυσίες, θέλει αφοσίωση, αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο!

Πως βλέπετε γενικά την εγχώρια σκηνή και ποιες μπάντες ξεχωρίζετε;

Η σκηνή έχει πολύ δυνατά ονόματα εκ τον οποίων πολλά από αυτά έχουν κάνει το επόμενο βήμα και έχουν παίξει και σε άλλες χώρες. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε τους καλούς μας φίλους Amken, τους κλασικούς πλέον Released Anger, τους Mentally Defiled, τους Speedrush και φυσικά τους Sacral Rage. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε την τύχη να μπορούμε να απολαύσουμε αυτά τα ονόματα χωρίς να ταξιδέψουμε και ακόμη πιο χαρούμενοι που έχουμε μοιραστεί τη σκηνή με κάποιες από αυτές τις μπάντες.

Κλείστε όπως θέλετε την συνέντευξη...

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το blog σας για το ενδιαφέρον σας να μάθετε τα νέα μας, ελπίζουμε να τα ξαναπούμε σύντομα και με εσάς αλλά και με όλους τους φίλους των Hailsteel!

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου