ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ROLLIN' DICE



To 2012, αποτέλεσε έτος δημιουργίας του group σας. Πείτε μας δύο λόγια για την ιστορία των Rollin' Dice.
 
Η μπάντα ξεκίνησε από τον Αντώνη Καραθανασόπουλο (Κιθάρα, Φωνή) και τη Θεοδώρα Τσίγκου που έπαιζε πλήκτρα και έτσι σχηματίστηκε η πρώτη μορφή της μπάντας. Το ύφος, δεν είχε καμία σχέση με αυτό που υπάρχει τώρα. Πολλά μέλη πέρασαν, προστέθηκε ο Κώστας Νικολάου στην κιθάρα μετά από λίγο και κάναμε τα πρώτα μας Live. Το 2013 προστέθηκαν ο Γιάννης Ρόμπας στο μπάσο και λίγο αργότερα ο Χρήστος Κινάνι στα πλήκτρα μετά την αποχώρηση της Θεοδώρας. Με αυτή τη μορφή και με την Δανάη Κοντοθανάση στα τύμπανα ηχογραφήσαμε το EP μας Losing Control και κάναμε την πρώτη μας μεγάλη εμφάνιση στο Music Highway Festival μαζί με τους Beggars τους Mr. Highway και τους Empty Frame στο Κύτταρο. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου η Δανάη αποχώρησε και ήρθε στη θέση της ο Χρήστος Χλιούρας και η μπάντα παραμένει με αυτή τη μορφή μέχρι και σήμερα. Από τότε  έχουμε εμφανιστεί σε αρκετά Live stages όπως An Club, Kookoo, six dogs και σε σημαντικά Festival παρέα με αξιόλογα ονόματα της ελληνικής Ροκ σκηνής.

Ποια είναι τα μουσικά σας ακούσματα;
 
Το καλό είναι ότι τα μέλη της μπάντας έχουν πολλά διαφορετικά ακούσματα, οπότε αυτό επηρεάζει και το ύφος των κομματιών. Σίγουρα έχουμε κοινό άξονα το Rock και τα Βlues σε όλο τους το φάσμα που τα λατρεύουμε. Από κει και πέρα αν πρέπει να ονομάσουμε τις επιρροές μας θα λέγαμε Pink Floyd, Willie Dixon, The Who, Big Brother and the Holding Company, Freddie King.

Πως θα χαρακτηρίζατε το είδος της μουσικής που παίζετε;
 
Άμα μας ρωτούσες πριν από 1 χρόνο ίσως και λίγο παραπάνω, θα άκουγες 5 διαφορετικές απόψεις. Πρόσφατα ένας φίλος μας, πάνω στη συζήτηση μας είπε ότι παίζουμε Bluesy Heavy Rock όπως οι Blue Cheer. Μας φάνηκε πολύ σωστός αυτός ο χαρακτηρισμός.

Αν έπρεπε να διαλέξετε τι θα επιλέγατε στούντιο ή live;
 
Έχει το καθένα την ιδιαιτερότητά του και σίγουρα δεν κάνει το ένα χωρίς το άλλο. Το στούντιο είναι ο χώρος που περνάει περισσότερο η μπάντα και τα μέλη δένουν μεταξύ τους. Είναι ο χώρος που η μπάντα μπορεί να βγάλει όλη της τη δημιουργικότητα. Από την άλλη το Live είναι ο τρόπος που όλη αυτή η δημιουργικότητα βρίσκει τους τελικούς της αποδέκτες που είναι ο κόσμος που μας ακούει και που μας στηρίζει σε κάθε μας εμφάνιση. Προφανώς δεν μπορούμε να επιλέξουμε κάποιο από τα δύο αυτά, γιατί και τα δύο έχουν την ομορφιά τους.

Το διαδίκτυο έχει βοηθήσει στη δουλειά σας;
 
Πιστεύουμε πως ναι. Το διαδίκτυο είναι πλέον ένας τρόπος για να δείξεις τη δουλειά σου πιο εύκολα και σε μεγαλύτερο κοινό, απλά ακόμα κι εκεί πρέπει ο τρόπος που προβάλεις τη δουλειά σου πρέπει να είναι σωστός και με σεβασμό στους ανθρώπους που απευθύνεσαι.

Από νέο υλικό, υπάρχει κάτι;
 
Προσπαθούμε να δουλεύουμε νέες ιδέες συνέχεια, δεν μας αρέσει να μένουμε στάσιμοι. Ήδη έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε κάποια καινούργια πράγματα που έχουν μπει στο πρόγραμμα. Υπάρχουν ιδέες και δουλεύονται παράλληλα με το ήδη υπάρχον υλικό. Ευτυχώς υπάρχει κι η έμπνευση και η δημιουργικότητα. Δε θα πούμε πολλά ακόμη, απλά να περιμένετε καινούργια πράγματα.

Τι άλλο μπορούμε να πούμε πως υπάρχει στα πλάνα του συγκροτήματος για το άμεσο μέλλον;
 
Περνάμε πολλές ώρες αυτές τις μέρες στο στούντιο ετοιμάζοντας καινούργιο υλικό, οπότε τα λαιβ είναι περιορισμένα, γιατί όλη μας η προσοχή είναι στραμμένη στη δημιουργία ενός άλμπουμ. Παρ' όλα αυτά υπάρχουν κάποιες εμφανίσεις ξεκινώντας από το Rockwood στις 18 Δεκέμβρη. Και φυσικά έχουμε σκοπό να παίξουμε σε αρκετά φεστιβάλ.

Πως βλέπετε το μέλλον της μπάντας σε μερικά χρόνια από τώρα;
 
Έχουμε τα πιο τρελά όνειρα για την μπάντα και μακάρι να τα πραγματοποιήσουμε. Δε βασιζόμαστε ολοκληρωτικά στα όνειρά μας, είμαστε ρεαλιστές και προσπαθούμε να εξελισσόμαστε συνέχεια. Θέλουμε η μπάντα να πάει ψηλά και θα χτυπηθούμε γι' αυτό. Έχουμε θέσει κάποιους στόχους που θέλουμε να τους φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, κάτι το οποίο βέβαια προϋποθέτει μεράκι και αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

Πάμε στο θέμα Ελληνική σκηνή. Κατά την γνώμη μας τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια άνθηση με σπουδαίες κυκλοφορίες και παραγωγές από πολλές μπάντες. Θέλουμε να μας πείτε την γνώμη σας και τους λόγους που έχουν συντελέσει σε αυτό;
 
Καταρχήν το γεγονός ότι υπάρχει μια άνθηση στην ανεξάρτητη ροκ σκηνή είναι πολύ σημαντικό γιατί πάντα αυτή η σκηνή ήταν απομονωμένη. Το θετικό είναι ότι όλο και πιο πολλές μπάντες βγάζουν άλμπουμ με πολύ καλό υλικό, καλοδουλεμένο και με εξαιρετική παραγωγή. Το ότι όλο και περισσότερος κόσμος αρχίζει και στρέφεται στη ροκ μουσική κατά τη γνώμη μας είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο. Η κοινωνία πλέον κάτω από τις συνθήκες που ζούμε βάλλεται από παντού και ο κόσμος αρχίζει να αντιδράει και να βγάζει μια επαναστατικότητα από μέσα του η οποία ο μόνος τρόπος να την εκφράσει είναι μέσω της ροκ. Στη Ροκ υπάρχει αυθεντικότητα κι αυτό είναι αρκετό.

Ο τελευταίος λόγος δικό σας...
 
Καταρχήν, να σας ευχαριστήσουμε για τη συνέντευξη και που μας δώσατε το βήμα να πούμε τα της μπάντας μας και να σας πούμε καλή επιτυχία σε ότι κι αν κάνετε. Δώστε την αγάπη σας και την προσοχή σας στην ελληνική ανεξάρτητη ροκ σκηνή γιατί πραγματικά έχει να δώσει πολλά. Και θα τα πούμε σε επόμενα Live.

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου