ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ RABIOSA



Από πότε υπάρχουν οι Rabiosa και τι ήταν αυτό που σας έκανε να δημιουργήσετε την μπάντα;
 
Οι Rabiosa δημιουργήθηκαν τον Απρίλιο του 2012 μετά από ένα <<τζαμαρισμα>> στο <<Giafka Records>> studio του <<Texas Veria Crew>>. Τότε βεβαία ήμασταν μόνο τρεις. Δεν είχαμε από την αρχή στο μυαλό μας να κάνουμε μια μπάντα, απλά πήραμε 5-6 ρετσίνες, μπήκαμε στο studio και αρχίσαμε να παίζουμε. Δεν αρκεστήκαμε όμως στην πρώτη μόνο φορά που βρεθήκαμε. Είδαμε ότι αυτό που κάναμε μας άρεσε όλο και πιο πολύ. Δεν αργήσαμε να αποκαλούμε τα <<τζαμαρισματα>> κανονικές πρόβες. Σε ενάμισι μήνα είχαμε ήδη 2 κομμάτια και τα τρία άτομα έγιναν έξι. Μετά από κάποιους μήνες πειραματισμών και την αποχώρηση δυο μελών, η σημερινή σύνθεση είναι ο <<Κανίβαλος>> με τον Ramon στις φωνές, ο Αντρέας με τον Φουλο στις κιθάρες, ο Λευτέρης στο μπάσο και ο Πάρης στα τύμπανα. Αδιαμφισβήτητα λοιπόν αυτό που μας έκανε να δημιουργήσουμε την μπάντα είναι η αγάπη μας για τη μουσική.

Πώς προέκυψε το όνομα του συγκροτήματος;
 
Μετά από ένα σωρό προτάσεις που έπεφταν κατά καιρούς στο τραπέζι, Ο Ramon πρότεινε να ονομαστούμε <<Rabiosa Maquinaria>> που σημαίνει <<Οργισμένη Μηχανή>>. Στην αρχή καταλήξαμε και συμφωνήσαμε το όνομα της μπάντας να είναι αυτό. Όμως λίγο πριν το πρώτο μας live ο Πάρης πρότεινε να αφήσουμε μόνο το <<Rabiosa>>. Τελικά συμφωνήσαμε να μπούμε με αυτό το όνομα στην αφίσα του event.

Ποιες είναι οι επιρροές σας και τα ακούσματά σας;
 
Punk Rock, Hardcore, Thrush, Metal και πολλά άλλα είδη. Είμαστε έξι άτομα οπότε φυσικό είναι να έχουμε πολλά διαφορετικά ακούσματα σαν σύνολο και κάτι τέτοιο μας βοηθάει πολύ στο να δημιουργούμε μουσική.

Ποια είναι η θεματολογία των στίχων σας;
 
Οι στίχοι μας ως επί το πλείστον είναι στίχοι οργής. Οργή για το σύστημα και την κρατική μηχανή (Antarticore), για τις τράπεζες (Monopoly), για την απομόνωση και τον φόβο των ανθρώπων (Φοβάμαι) και εννοείται οργή για το γεγονός ότι είμαστε οργισμένοι για όλα αυτά! (Απαισιότατος). Το μαρτυρά άλλωστε και το όνομα της μπάντας.

Η μουσική και οι στίχοι σας είναι αποτέλεσμα ομαδικής ή ατομικής δουλειάς;
 
Για τη μουσική κάποιος θα ρίξει μια ιδέα στην αρχή και μετά όλοι μαζί ξεκινάμε να ρίχνουμε τις ιδέες μας. Οι στίχοι είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Ramon και του Κανίβαλου. 

Τι θέλετε να υλοποιήσετε στο άμεσο χρονικό διάστημα;
 
Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε στάδιο προετοιμασίας για την ηχογράφηση του πρώτου μας άλμπουμ. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, την άνοιξη του 2016 θα ολοκληρωθεί. 

Είστε από την Βέροια, πως είναι η σκηνή εκεί;
 
Η D.I.Y. σκηνή τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει πολύ στη Βέροια και κάθε τόσο βλέπουμε να γίνονται προσπάθειες από άτομα για νέες μπάντες.

Υπάρχουν νέα group στην Ελλάδα τα οποία έχετε ξεχωρίσει;
 
Κάθε group έχει να δώσει κάτι στην underground σκηνή. Θα ήταν άδικο να αναφέρουμε μόνο ένα η δυο συγκροτήματα μιας και υπάρχουν πολλά αξιόλογα εκεί έξω. 

Ποια είναι η άποψη σας γενικά για το free downloading της μουσικής στο διαδίκτυο;
 
Το free downloading και γενικά το internet έχουν γλιτώσει την μουσική από την αχόρταγη μουσική βιομηχανία. Είμαστε 100% σύμφωνοι με το free downloading.

Για το τέλος ένα μήνυμα για τους φίλους του blog αλλά και του συγκροτήματος;
 
Στηρίξτε την D.I.Y. μουσική και τα συγκροτήματα που αγαπάτε. Αυτό.

Σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου