ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ AVELINE



Δώστε μας μια περιγραφή η ένα βιογραφικό των Aveline.

Οι Aveline, είναι μια Alternative/punk/pop rock μπάντα που σχηματίστηκε το 2015 στην Πάτρα από τους : Μάριο Ανδρέα Μπούσια (2η κιθάρα και βασική φωνή), Μενέλαο Κουσουνή (1η κιθάρα), Νίκο Γιακουμή (Μπάσο και 2η φωνή), Θάνο Μακρή (Ντραμς). Αρχικά μέσω αγγελίας βρεθήκαμε εγώ (ο Μενέλαος) με τον Μάριο, μετά εγώ έφερα τον Νίκο που έφερε τον Θάνο και κάπως έτσι φτιάχτηκαν οι Aveline. 

Πώς προέκυψε το συγκεκριμένο όνομα;

Κάποια στιγμή έπρεπε λοιπόν να βρούμε ένα όνομα. Έτσι συμφωνήσαμε σε μια πρόβα να φέρουμε όλοι από κάποια ονόματα και τελικά αυτό που μας άρεσε περισσότερο ήταν το όνομα Aveline που ήταν έμπνευση του ντράμμερ μας. Όσον αφορά την προέλευση εμείς πιστεύουμε ότι το πήρε από έναν χαρακτήρα στο Assasin’s Creed. Αυτός μέχρι και σήμερα το αρνείται και κάνει την πάπια. 

Ποιες είναι οι μπάντες και οι καλλιτέχνες από τους οποίους έχετε επηρεαστεί περισσότερο;

Και οι 4 που είμαστε στην μπάντα ακούμε τόσο τα ίδια όσο και διαφορετικά πράγματα. Αλλά όταν μιλάμε για μπάντες των οποίων στοιχεία έχουν εμφανώς περάσει στη δικιά μας μουσική τότε φαντάζομαι ότι θα μπορούσαμε να πούμε ότι η μουσική μας επηρεάζεται από την alternative/punk/rock σκηνή από τα τέλη των 90’s μέχρι και τα 2000’s και 2010’s. Χαρακτηριστικά παραδείγματα θα λέγαμε πως είναι μπάντες όπως οι Placebo, οι Green Day, οι Billy Talent καθώς και μπάντες όπως οι Radiohead η οι Madrugada.

Τι θέματα πραγματεύονται συνήθως οι στίχοι σας; 

Οι στίχοι των τραγουδιών μας είναι έργο του τραγουδιστή μας, του Μάριου και συνήθως είναι αυτοβιογραφικοί κατά μια έννοια. Πολιτικό περιεχόμενο δεν έχουν λόγω απλά διαφορετικής αισθητικής και τίποτα παραπάνω. Με λίγα λόγια είναι κυρίως συναισθήματα τα οποία αποτυπώνονται πάνω σε χαρτί όπως εξ άλλου και όλοι οι στίχοι οι οποίοι έχουν κάτι να πουν. Αξίζει κανείς που θα ακούσει τη μουσική μας να κάτσει να διαβάσει τους στίχους ειδικά αν θέλει να πάρει το 100% από αυτό που έχει να του δώσει η να του πει το συγκεκριμένο τραγούδι. 


Μέσα στο 2016 κυκλοφορήσατε το πρώτο σας EP “Tranquilizer”, μιλήστε μας γι' αυτό.

Το EP μας κυκλοφόρησε το 2016 και ονομάστηκε Tranquilizer και βαφτίστηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που βαφτίστηκε και η μπάντα μας. Η βάση των κομματιών δημιουργήθηκε από τον Μάριο και εμένα το καλοκαίρι που προηγήθηκε, ενώ η τελική ενορχήστρωση έγινε φυσικά από όλα τα μέλη μαζί. Είναι ένα πολύ «ωμό» ΕΡ, με την έννοια του ότι προβάλλει απ’ ευθείας την ουσία της μπάντας και αποτυπώνει πολύ εύστοχα το τι θα ακούσει κανείς αν έρθει να μας δει ποτέ λαιβ. Η παραγωγή έγινε εξ’ ολοκλήρου στο Noisebox Studio στην Πάτρα από τον Σάκη Μπάστα και ολόκληρο το ΕΡ είναι διαθέσιμο στο ΥouΤube και στο Soundcloud για streaming. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό που καταφέραμε να φτιάξουμε και ελπίζουμε όποιος το ακούσει να το αγαπήσει το ίδιο. 

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια των Aveline;

Πολύ καλή ερώτηση. Από το καλοκαίρι (φθινόπωρο καλύτερα) του 2017 είμαστε ανενεργοί λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων. Παρ’ όλα αυτά οι πιθανότητες είναι προς το καλοκαίρι του 2018 θα είμαστε και πάλι σε θέση να κινηθούμε τόσο δισκογραφικά, όσο και να αρχίσουμε πάλι τα λάιβ όπως κάναμε πριν και ακόμα παραπάνω.

Είστε από την Πάτρα, πως είναι η σκηνή εκεί, υπάρχουν άλλα σχήματα;

Ναι εννοείται πως υπάρχουν. Ίσως όχι τόσα που να συγγενεύουν μουσικά με εμάς αλλά η Πάτρα γενικά είναι μια πόλη με αρκετή μουσική. Πολλές μέταλ μπάντες, πολλές συναυλίες δεξιά και αριστερά παρά τον μικρό αριθμό των μαγαζιών που υποστηρίζουν μια πιο εναλλακτική μορφή μουσικής/διασκέδασης. Η Πάτρα έχει πολύ νέο κόσμο και ποοολύ μουσικό κόσμο. 


Είναι εύκολο να βρείτε χώρους για ζωντανές εμφανίσεις;

Γενικά είναι αρκετά εύκολο αλλά εντός εισαγωγικών πάντα. Όταν είσαι μια ερασιτεχνική μπάντα η οποία προσπαθεί να πάρει μια έκθεση αλλά ταυτόχρονα λόγω απόστασης πλέον, μιας και 2 από τα μέλη μας είναι πλέον Αθήνα, δεν μπορείς να παίζεις όποτε να’ ναι αλλά πολύ συγκεκριμένες ημερομηνίες θες τον σωστό χώρο, με τα σωστά συγκροτήματα να είναι μαζί σου και τον σωστό κόσμο από κάτω. Τέτοια λαιβ είναι δύσκολο να στηθούν αλλά σε γενικές γραμμές η εύρεση ενός χώρου είναι κάτι σχετικά εύκολο και η ευκολία αυτή αυξάνεται εκθετικά ανάλογα με το μέγεθος της πόλης στην οποία τον ψάχνεις.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που συναντά ένα group σας εσάς σε μια πόλη σαν την Πάτρα;

Οι δυσκολίες είναι αρκετές. Στην Πάτρα συγκεκριμένα ταιριάζει η προηγούμενη ερώτηση μιας και εδώ τα μαγαζιά τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν τα λαιβ της μουσικής που παίζουμε είναι λίγα. Γενικά στην Πάτρα τα πάντα υπάρχουν, απλά σε λίγο μικρότερη αναλογία. Πέρα από αυτό όμως και πέρα από την Πάτρα, το πιο δύσκολο είναι να βρει κανείς ένα κοινό που ενδιαφέρεται πραγματικά για αυτό που πάει να δημιουργήσει το εκάστοτε συγκρότημα. Και ίσως κάτι τέτοιο να είναι πιο εύκολο σε πόλεις όπως η Αθήνα όπου ο μεγάλος πληθυσμός σχεδόν εγγυάται την ύπαρξη ενός κοινού που θα συνδεθεί με τη μουσική σου, από ότι σε μια πόλη σαν την Πάτρα.

Υπάρχουν group που ξεχωρίζετε στην Ελλάδα; Και με ποια θα συνεργαζόσασταν με ευκολία;

Εννοείται πως υπάρχουν! Νομίζω ότι μιλάω εκ μέρους όλων όταν λέω πως ανεξαρτήτως μουσικού γούστου, δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει κανείς τι έχουν καταφέρει συγκροτήματα όπως οι Rotting Christ, οι Firewind, οι Planet of Zeus, οι Nightstalker, οι Septic Flesh, οι 1000 mods, οι Big Nose Attack, οι Tardive Dyskinesia, οι Need, οι POEM και αρκετοί άλλοι. Είναι πραγματικά κάτι που κανείς το κοιτάει με θαυμασμό. Από κει και πέρα αν πάμε σε μπάντες της δικής μας «εμβέλειας» και που να είναι λίγο πιο συγγενικές μουσικά θα θέλαμε να συνεργαστούμε με τους Coretheband των οποίων την πρόταση για λαιβ στην Αθήνα δεν μπορέσαμε να δεχτούμε λόγω στρατού. Παρ’ όλα αυτά μόλις όλο αυτό τελειώσει πολύ θα θέλαμε να κάνουμε κάτι μαζί με τα παιδιά αυτά.

Κλείσε στέλνοντας ένα μήνυμα σε αυτούς που θα διαβάσουν την συνέντευξη... 

We’ll be back :’)

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου