ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ AMNIAC



To 2011, αποτέλεσε έτος δημιουργίας του group σας. Πείτε μας δύο λόγια για την ιστορία των Amniac.
 
Σαν Amniac υπάρχουμε από τις αρχές του 2011. Το καλοκαίρι του 2014 κυκλοφορήσαμε τον πρώτο μας δίσκο που λέγεται ‘’Infinite’’, ως τότε είχαμε μόνο ένα Demo-Ep το ‘’Dias xela leurc’’. Από τότε ως τώρα δουλεύαμε το υλικό του “Matriarch” που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2017.

Το όνομα σας από που το εμπνευστήκατε;
 
Πρακτικά η λέξη Amniac δεν υπάρχει. Είναι μια πιο εύηχη λέξη του amniotic που έχει να κάνει με το αμνιακό υγρό, το οποίο ήταν το αρχικό μας logo και μας άρεσε και το έχουμε κρατήσει ως και τώρα.

Ποιες είναι οι μεγάλες επιρροές σας;
 
Έχουμε όλοι μας μια ιδιαίτερη αγάπη στους Gojira και επίσης θεωρούμε πως όλες οι μπάντες του ακραίου και μη ήχου έχουν σαν μεγαλύτερη επιρροή τους Black Sabbath. Μας αρέσουν επίσης και αρκετές μπάντες της post-metal σκηνής όπως Isis, Cult Of Luna και Amenra.

Πως θα αποκαλούσατε το είδος της μουσικής σας;
 
Με την ευρύτερη έννοια ανήκουμε στο doom - sludge ιδίωμα. Πιο συγκεκριμένα οι επιρροές μας είναι από την post metal σκηνή.

Το 2017 κυκλοφόρησε η νέα σας δουλειά ( ανεξάρτητη παραγωγή αν δεν κάνουμε λάθος ) Matriarch, μιλήστε μας γι' αυτήν.
 
Το MATRIARCH το δουλεύαμε περίπου ένα χρόνο. Περιέχει 5 κομμάτια και ηχογραφήθηκε και μιξαρίστηκε στα Prova Studios στην Αθήνα, το master έγινε στο Audiosiege Studio στο Portland.


Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είχατε φανταστεί;
 
Η αλήθεια είναι πως κάθε φορά που ηχογραφείς κάτι κάνεις λάθη. Εμείς θεωρούμε ότι τα λάθη του ‘’Infinite’’ μας έκαναν πολύ καλύτερους, πλέον ξέρουμε ακριβώς τι θέλουμε σαν μπάντα. Το τελικό αποτέλεσμα του “Matriarch” ξεπερνάει τις αρχικές προσδοκίες μας.

Μπορείτε να μας δώσετε την κεντρική ρότα του στιχουργικού περιεχομένου του δίσκου;
 
Το όλο concept του δίσκου έχει να κάνει με την πατριαρχική καταπίεση, τον ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία και την αντιμετώπιση των γυναικών που χαρακτηρίζονταν ως μάγισσες. 

Μετά από αυτή την κυκλοφορία, έχει αλλάξει κάτι ( μουσικά πάντα ) σε σχέση με την πρώτη σας κυκλοφορία Infinite του 2014;
 
Πλέον οι συνθέσεις μας είναι πιο ώριμες, έχουμε μπει σε πιο post και progressive μονοπάτια και το απολαμβάνουμε περισσότερο.

Ποια είναι τα σχέδια των Amniac όσον αφορά το μέλλον της μπάντας;
 
Σίγουρα θα κάνουμε όσα περισσότερα live μπορούμε και όταν θα είμαστε έτοιμοι θα μπούμε για καινούργιο δίσκο ή ίσως ένα Ep ή Split. Το όνειρο μας είναι να κάνουμε ένα ευρωπαικό tour και ελπίζουμε κάποια στιγμή να το καταφέρουμε.

Υπάρχουν group που ξεχωρίζετε στην Ελλάδα; Με ποιους θα μπορούσατε να συνεργαστείτε με ευκολία;
 
Είχαμε την τιμή να παίξουμε μαζί με πολλά σημαντικά ελληνικά συγκροτήματα όπως οι Bliss, Allochiria, Hedvika, Kalpa, Mock The Mankind. Θα θέλαμε πολύ να παίξουμε και με τους Universe 217 και Sun Of Nothing.

Ο τελευταίος λόγος δικός σας...
 
Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον και τον χρόνο σας, ελπίζουμε να τα πούμε από κοντά κάπου εκεί έξω σε κάποιο live.

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου