ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ LIVING.UNDER.DRONES



Καταρχήν θα θέλαμε να μας πείτε δυο λόγια για το πως σχηματίστηκαν οι Living Under Drones.
 
Οι living under drones σχηματίστηκαν από δύο φίλους σε ένα υπόγειο στις φοιτητικές εστίες των Ιωαννίνων, το φθινόπωρο του 2014.

Πώς προέκυψε το συγκεκριμένο όνομα;
 
Ουσιαστικά πέσαμε πάνω σε αυτό το όνομα διαβάζοντας κάποια άρθρα στο διαδίκτυο σχετικά με τους βομβαρδισμούς κυρίως στην Παλαιστίνη, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή της μέσης ανατολής. Μας άρεσε πολύ το γεγονός ότι η σημασία του μπορεί να απλώνεται και σε επιπρόσθετα, διαφορετικά πεδία.

Ποια σχήματα έχουν σημαδέψει τον ήχο σας;
 
Οι επιρροές μας πριν την παραγωγή του EP εντοπίζονται σε ολόκληρο το φάσμα του post ήχου, καθώς και σε ambient και noiz ιδιώματα. Για να αναφέρουμε επιγραμματικά κάποιες μπάντες αυτές μπορεί να είναι οι Red Sparrowes, A Place To Bury Strangers, Mogwai, Godspeed You! Black Emperor και Sonic Youth.

Πόσο εύκολο είναι για ένα σχήμα να δώσει το προσωπικό του στίγμα στη μουσική κατεύθυνση που τον επηρεάζει και τον χαρακτηρίζει;
 
Ίσως είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί στο βαθμό που μια μπάντα εξελίσσεται και επαναπροσδιορίζεται συνεχώς μέσα από μια διαδικασία πειραματισμού από δίσκο σε δίσκο.

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε την πρώτη σας δουλειά με τίτλο Living Under Drones  τι θα πρέπει να ξέρουμε γι' αυτήν;
 
Τα κομμάτια του δίσκου ήταν έτοιμα συνθετικά αρκετό καιρό πριν μπούμε στο στούντιο και αυτό λόγω καθαρά οικονομικών προβλημάτων, παρόμοιων με αυτά που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα σχήματα σήμερα (ή και που αντιμετώπιζαν πάντα). Τελικά, καταφέραμε να χρηματοδοτήσουμε την παραγωγή και καταλήξαμε στο Yellowstone Studio, λίγο έξω απ' τα Γιάννενα, με τον Ανδρέα Βενέτη που ανέλαβε την ηχογράφηση και τη μίξη του δίσκου. Ακολούθως, το mastering του δίσκου έγινε στο Hertzwerk Studio, στο Αμβούργο, με τον Olman Viper.   

Υπάρχουν Ελληνικά groups που ξεχωρίζετε και θα επιθυμούσατε να είχατε μια συνεργασία μαζί τους;
 
Υπάρχουν αρκετές μπάντες οι οποίες μας αρέσουν πάρα πολύ και τις παρακολουθούμε τόσο δισκογραφικά όσο και σε live. 'Έχουμε ήδη παίξει σε diy εγχειρήματα μαζί με μερικές από αυτές, όπως οι Calf, One Leg Mary, Their Methlab, Kalpa, Allochiria, Mass Culture και άλλους. Επίσης, γουστάρουμε πάρα πολύ τις δουλειές των Ριτα Μοςςς, Friend of Gods, Deadfile, The You and What Army Faction.  

Αν θα μπορούσατε να αλλάξετε κάτι στην σκηνή μας, τι θα ήταν αυτό και γιατί;
 
Τυχαίνει να συμμετέχουμε σαν άτομα σε ένα diy εγχείρημα στα Γιάννενα και αυτό που μπορούμε να πούμε από την προσωπική μας εμπειρία είναι ότι αυτό που εννοεί ο καθένας όταν αναφέρεται σε μια ενιαία σκηνή ή σε κάποιο underground ρεύμα, είναι στις περισσότερες περιπτώσεις διαφορετικό και κατά κάποιο τρόπο ακαθόριστο. Σχετικά με τις diy δομές και τις μπάντες που δραστηριοποιούνται σε αυτές, υπάρχουν διαρκώς συζητήσεις και προβληματικές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Είστε από τα Ιωάννινα, πώς είναι η σκηνή εκεί, υπάρχουν χώροι για live;
 
Για την ακρίβεια είναι η πόλη που σπουδάζουμε και έχοντας ζήσει κάποια χρόνια εδώ έχουμε παρατηρήσει, ότι όπως σε κάθε πόλη, έτσι κι εδώ υπάρχουν μαγαζιά-λαιβάδικα τα οποία έρχονται και παρέρχονται. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν diy εγχειρήματα τα οποία είναι ζωντανά και προωθούν μια διαφορετική κουλτούρα έξω από τη λογική της εμπορευματοποίησης, του κέρδους, και της εκμετάλλευσης στις σχέσεις αφεντικού-εργαζόμενου-μπάντας. Τέτοιες δομές είναι για παράδειγμα το Studio From The Down και το Basement of Noise.

Πια είναι η γνώμη σας για τα σχήματα που δίνουν τις δημιουργίες τους μέσω των ιστοσελίδων τους είτε δωρεάν είτε με κάποιο μικρότερο σχετικά με τις τιμές των δισκοπωλείων τίμημα.
 
Πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο ίσως αποτελεί μονόδρομο για τις μπάντες που κάνουν πρώτη φορά την εμφάνιση τους, ανεξαρτήτως της νοοτροπίας τους ως προς τον τρόπο και τα μέσα διάθεσης της μουσικής τους. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι του καθένα να αποφασίσει το πως θα κινηθεί στη συνέχεια. Από την πλευρά μας για ένα πλήθος λόγων διανέμουμε το υλικό μας ελεύθερα σε ψηφιακή μορφή και με ένα σχετικά μικρό αντίτιμο σε φυσική μορφή.

Τι να περιμένουμε από εδώ και πέρα, από τους Living Under Drones;
 
Έχουμε έτοιμο συνθετικά τον πρώτο μας full lenght δίσκο και βρισκόμαστε στο στάδιο σχεδιασμού της παραγωγής. Θα μοιραστούμε περισσότερα γι' αυτό και για κάποια live στο κοντινό μέλλον. 

Πως θα θέλατε να κλείσουμε την συνέντευξη; 
 
Σας ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη, καλή δύναμη σε εσάς και σε αυτούς που προσπαθούν να δημιουργήσουν κάτι διαφορετικό εκεί έξω.

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου