ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ FORAY BETWEEN OCEAN



Πότε και πως ξεκινάει το μουσικό ταξίδι των Foray Between Ocean;
 
Οι Foray Between Ocean, ξεκίνησαν σαν ιδέα το καλοκαίρι  του 2013 από τον Θέμη Iωάννου(κιθάρες) και Γιάννη Τούσσα(φωνητικά) η οποία υλοποιήθηκε μετά από περίπου ένα χρόνο με την προσθήκη των «φίλων/μελών» Διονύση Χριστοδουλάτο (κιθάρες, πλήκτρα), Ηλία Μπουζέα (μπάσο) και Κώστα «μυδραλιοβόλο» Μυλωνά (τύμπανα).

Foray Between Ocean λοιπόν. Πως προέκυψε το συγκεκριμένο όνομα;
 
Πάντα μας άρεσε η εικόνα του ωκεανού. Βγάζει μια μαυρίλα, μια μελαγχολία και μια επικινδυνότητα ενώ παράλληλα μας ηρεμεί. Θέλαμε πολύ να χρησιμοποιήσουμε την λέξη Ωκεανός  στην ονομασία μας για για να δίνει στην μπάντα αυτή την εικόνα. Η λέξη foray(επιδρομή) μας ήρθε περισσότερο σαν εικόνα στο μυαλό μας... δεν μπορούμε να δώσουμε μια ακριβή εξήγηση.

Το είδος της μουσικής σας πως θα το χαρακτηρίζατε;
 
Επειδή η μουσική μας έχει πάρα πολλές επιρροές τις οποίες έβαλε το κάθε μέλος της μπάντας με τα ακούσματά του, θα θέλαμε να την χαρακτηρίσουμε ως κάτι ακραίο... αν χρειαζόταν όμως να βάλουμε κάποια ταμπέλα, αυτή θα ήταν του Extreme Death Metal.

Ποιες είναι οι βασικές μουσικές σας επιρροές;
 
Οι επιρροές της μπάντας έχουν να κάνουν με πολλά ακούσματα απ’ όλο τα φάσμα της Metal και μη σκηνής όπως Death, Black, Alternative Rock, Progressive, Post και κλασικής μουσικής.

Ποια είναι η θεματολογία των στίχων σας;
 
Όλο το στιχουργικό κομμάτι έχει βασιστεί πάνω στον τίτλο του άλμπουμ το οποίο προϋπήρχε. Στιχουργικά το άλμπουμ έχει κοινή θεματολογία. Είναι σαν κόνσεπτ δίσκος χωρίς να είναι όμως. Τα κομμάτια μιλούν για πόνο, κατάθλιψη, μελαγχολία οργή, μίσος χωρίς όμως να λείπει μέσα απ' αυτά και μια αχτίδα φωτός και ελπίδας.

Κυκλοφορήσατε μέσα στο 2016 το ντεμπούτο άλμπουμ σας με τίτλο Depression Neverending, θα θέλαμε να μας πείτε περισσότερα.
 
Το Depression Neverending κυκλοφόρησε στις 15 Ιουνίου στην Ελλάδα και 30 Ιουνίου παγκοσμίως μέσω της Prime Eon Media. Oι ηχογραφήσεις του δίσκου έγινα στα Human Sushi Studioκαι η μίξη στα CFN studios από τους Θέμη και Διονύση αντίστοιχα ενώ το Μastering ανέλαβε ο Brad Boatright στα Audiosiege Studios. Το artwork του δίσκου επιμελήθηκαν ο Θέμης και ο Γιάννης.

Είστε ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου και πόσο αυτή επηρεάζει τα βήματά σας;
 
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ενθουσιώδης! Ακούσαμε και συνεχίζουμε να ακούμε τα καλύτερα λόγια για τη σύνθεση του δίσκου, την παραγωγή  και γενικά για το τελικό αποτέλεσμα του άλμπουμ. Υπάρχει μεγάλη υποστήριξη σ’ αυτό που κάνουμε. Επίσης ο δίσκος έχει πάρει πάρα πολύ καλά reviews από sites και περιοδικά από Ελλάδα και εξωτερικό. Να πούμε την αλήθεια, δεν το περιμέναμε. 

Ποιες διαφορές παρατηρείτε στον μουσικό χώρο από τότε που ξεκινήσατε μέχρι σήμερα;
 
Σημαντικές διαφορές δεν υπάρχουν γιατί είμαστε νέα μπάντα δισκογραφικά από πέρυσι, οπότε δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα σε ένα χρόνο. Αλλά σε προσωπικό επίπεδο ο καθένας μας από προηγούμενα σχήματα που είχαμε συμμετάσχει οι διαφορές είναι πραγματικά τεράστιες, κρίνοντας από την έλευση της τεχνολογίας ευρύτερα στην μουσική παραγωγή και βιομηχανία και την σημαντική εξέλιξη του διαδικτύου όπως και την χρησιμότητα της ευρύτερης πλατφόρμας των socialmedia στα σημερινά δεδομένα. 

Downloading βοηθάει τα συγκροτήματα κατά κάποιον τρόπο ή είναι η μεγάλη πληγή της μουσικής;
 
Βλάπτει τις εταιρίες άμεσα και έμμεσα τα συγκροτήματα. Κάνοντας ζημιά στην βιομηχανία της μουσικής, οι εταιρίες πλέον δεν στηρίζουν τα νέα συγκροτήματα όπως παλαιότερα που μπορούσαν να επενδύσουν πάνω σε νέες ιδέες και κάνοντας την ζωή των μουσικών λίγο πιο εύκολη. Αυτό όμως δημιουργεί αυτόματα νέους ορίζοντες και τρόπους άμεσης στήριξης των συγκροτημάτων χωρίς μεσάζοντες, όπως απευθείας αγορά merchandise από τα site των μπαντών και εννοείτε την φυσική παρουσία του κόσμου στις συναυλίες. Αλλά το χρήμα δεν είναι το παν, ο σκοπός της στήριξης είναι ουσιαστικός για μια μπάντα ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει καινούργιο υλικό ευκολότερα.

Ποια συμβουλή θα δίνατε στα συγκροτήματα που τώρα ξεκινάνε τα πρώτα τους βήματα;
 
Η συμβουλή που θα μπορούσαμε να τους δώσουμε είναι να πιστεύουν σ’ αυτό που κάνουν και να μην το βάζουν κάτω στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν... και πραγματικά είναι πολλές.. κυρίως οικονομικής φύσεως.

Κλείνοντας θα θέλατε να πείτε κάτι τελευταίο;
 
Nα στηρίζετε την Ελληνική σκήνη και τις μικρές μπάντες, με όποιο τρόπο μπορείτε και να πηγαίνετε σε live. Αυτή είναι η ανταμοιβή των μπαντών κι έτσι βλέπουν πως αυτό που κάνουν έχει ένα αντίκρισμα.

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου