ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Το blog δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια να καταγράψουμε την Ελληνική underground σκηνή.

Μια προσπάθεια όχι και τόσο εύκολη γιατί ψάχνουμε καθημερινά στο internet να βρούμε υλικό για κατέβασμα ( και ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που ανεβάζουν αυτό το υλικό ) αλλά και videos που έχουν σχέση με την σκηνή.

Σε κάθε περίπτωση που κάποιος έχει εντοπίσει λάθη, έχουμε ανεβάσει κάτι ( αυτό αφορά περισσότερο τα σχήματα ) που δεν θα το ήθελε η οτιδήποτε άλλο υπάρχει το email : undergroundskini@gmail.com που ο καθένας μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Το ίδιο email ισχύει και για τα σχήματα που θα ήθελαν να ανέβουν στο blog, μπορούν να μας στείλουν περισσότερες πληροφορίες για το σχήμα τους.

Τέλος μια παράκληση.

Καλό είναι να κατεβάζεις υλικό από το internet αλλά καλύτερο είναι να έρχεσαι σε επαφή με το ίδιο το συγκρότημα ώστε με ένα λογικό αντίτιμο να αγοράσεις το υλικό ( cd ) του γιατί με αυτό τον τρόπο βοηθάς τα σχήματα που ότι κάνουν το κάνουν από αγάπη ξέροντας ότι ποτέ δεν θα βγάλουν χρήματα από την μουσική τους.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ONE LAST ROUNDΝα ξεκινήσουμε με το ιστορικό της μπάντας, πότε και πως σχηματίστηκαν οι One Last Round;
 
Ξαναγεννηθήκαμε σαν άλλοι κοκοφοίνικες από τις στάχτες των Soberphobia, μιας OI!Punk μπάντας που είχαμε από το 2002, όταν έφυγε από κοντά μας ο Dima (1979-2010). Με την προσθήκη του Φωτεινού "φωνή της λογικής", άλλοτε ska μπασίστα και ακρογωνιαίο λίθο των “The Smoking Barrels”   κάναμε τα τρία τέσσερα και μαγειρέψαμε τους  One Last Round.

Ποιοι λόγοι λειτούργησαν ως κίνητρο για την ενασχόληση σας με την μουσική;
 
Οι τιμές των ψυχαναλυτών έχουν φτάσει στα ύψη, κάπως έπρεπε να πούμε κι εμείς τις μαλακίες μας και φυσικά να ξεδώσουμε. Επίσης πουλάει το πανκ παιδιά, κάν' τε το κι εσείς και θα δείτε, στον χρόνο πάνω θα 'χετε παρατήσει τις δουλειές σας.

Πως θα περιγράφατε το μουσικό ύφος των One Last Round;
 
Ντεμοντέ Χάρντκορ.

Μέσα στο 2016 κυκλοφορήσατε το άλμπουμ με τίτλο Ζούμε Ανάμεσα Σας, μπορείτε να μας δώσετε την κεντρική ρότα του στιχουργικού περιεχομένου του;
 
Σε κάθε σκατούπολη και κάθε κωλοχώρι, στα πέρατα της γης, υπάρχει τουλάχιστον ένας που τραβάει το κανάλι "δεν μπορώ να βγάλω άκρη, γαμιέστε" και το γυρνάει στη μουσική μπας και την παλέψει. Γι' αυτούς είναι. Ντύνουμε ηχητικά τη σκατίλα δηλαδή.

Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε και πόση προσπάθεια χρειάστηκε από την πλευρά σας για το άλμπουμ αυτό;
 
Καμία απολύτως, όσο μπορούμε να παίζουμε μαζί, να συνθέτουμε και να ηχογραφούμε. Δεν είναι και καμιά τρομερή θεωρία, έχουμε αγοράσει και βιβλία της σειράς ΚΑΝ' ΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ, κυρίως για μερεμέτια στο σπίτι βέβαια, γιατί, όσον αφορά τη μουσική, έχουμε ένα παχυλό συμβόλαιο με τη γνωστή  πολυεθνική δισκογραφική «ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ» RECORDS.

Από μουσικής πλευράς, ποιες διαφορές σε σχέση με το One Last Round του 2015 θα ξεχωρίζατε ως πιο σημαντικές; Πόσο θεωρείτε ότι εξελίξατε τον ήχο σας;
 
Δεν υπάρχει θέμα εξέλιξης, απλά με κάθε καινούργιο υλικό βλέπουμε τι μας κάθεται καλύτερα και με τι δεν βαριόμαστε και κινούμαστε αναλόγως.

Ποια είναι τα ερεθίσματα σας όταν γράφετε τους στίχους σε κάποιο τραγούδι;
 
Ο βασικός σκοπός ήταν, είναι και θα είναι να κεράσουμε μια γενναία μερίδα σκατά σε οποιονδήποτε και οτιδήποτε μας κάνει τη ζωή μίζερη, κανείς δεν είναι αθώος, κανείς δεν θα σωθεί.

Στην νέα σας δουλειά στα τραγούδια σας έχετε στίχους σε Αγγλικά αλλά και σε Ελληνικά, γιατί αυτό;
 
Είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να σε καταλαβαίνει κατευθείαν αυτός που κράζεις, κάποια πράγματα θέλουν τα ελληνικά τους, δεν αφήνουν περιθώριο σε ανοιχτές ερμηνείες από ανθρώπους χωρίς lower.

Ποιος είναι σαν μπάντα ο επόμενος δυνατός σας στόχος;
 
Να συνεχίσουμε να παίζουμε καταρχήν και να μπορέσουμε να μείνουμε προσγειωμένοι και ταπεινοί, όση δόξα, πλούτη και δύναμη κι αν αποκτήσουμε στο μουσικό μας ταξίδι.

Υπάρχουν group που ξεχωρίζετε στην Ελλάδα; Και με ποια θα συνεργαζόσασταν με ευκολία;
 
Οι μπάντες που ξεχωρίζουμε είναι οι: Against All Odds, Gutter, Χωρίς Οίκτο, Molisma, Άλλος Κόσμος, Vagabonds 77, Bad Luck, και πολλές άλλες ενεργές και όχι πια. Συνεργασίες έχουμε πολλές στα σκαριά αρχής γινομένης με τον μεγάλο Γιώργο Σαλαμπάση.

Ο επίλογος δικός σας...
 
Ο επίλογος δεν έχει γραφτεί ακόμα.Τροφή για σκέψη, πολύ νόημα.
https://el-gr.facebook.com/onelastroundgr/
https://onelastround.bandcamp.com/
https://www.hotmale.net/en/

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου