ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Το blog δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια να καταγράψουμε την Ελληνική underground σκηνή.

Μια προσπάθεια όχι και τόσο εύκολη γιατί ψάχνουμε καθημερινά στο internet να βρούμε υλικό για κατέβασμα ( και ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που ανεβάζουν αυτό το υλικό ) αλλά και videos που έχουν σχέση με την σκηνή.

Σε κάθε περίπτωση που κάποιος έχει εντοπίσει λάθη, έχουμε ανεβάσει κάτι ( αυτό αφορά περισσότερο τα σχήματα ) που δεν θα το ήθελε η οτιδήποτε άλλο υπάρχει το email : undergroundskini@gmail.com που ο καθένας μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Το ίδιο email ισχύει και για τα σχήματα που θα ήθελαν να ανέβουν στο blog, μπορούν να μας στείλουν περισσότερες πληροφορίες για το σχήμα τους.

Τέλος μια παράκληση.

Καλό είναι να κατεβάζεις υλικό από το internet αλλά καλύτερο είναι να έρχεσαι σε επαφή με το ίδιο το συγκρότημα ώστε με ένα λογικό αντίτιμο να αγοράσεις το υλικό ( cd ) του γιατί με αυτό τον τρόπο βοηθάς τα σχήματα που ότι κάνουν το κάνουν από αγάπη ξέροντας ότι ποτέ δεν θα βγάλουν χρήματα από την μουσική τους.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ HOI-POI FARPLANE WINDΠείτε μας λίγα λόγια για την δημιουργία των Hoi-Poi Farplane Wind και το πως προέκυψε η ονομασία του group;
 
Μετά από πολλές προσπάθειες σε πιο extreme είδη, ο Άλεξ, ο Κώστας και ο Τέο είχαν την ιδέα να προσεγγίσουν τη μουσική διαφορετικά. Ξεκινήσαμε με διάφορα covers από αγαπημένες μας indie μπάντες και ελάχιστες δικές μας συνθέσεις σε lo-fi αισθητικές με σκοπό να μην μας ακούσει κανένας. Προχωρώντας, με τα original κομμάτια να έχουν πολλαπλασιαστεί, αποφασίστηκε η ηχογράφηση του Powerhouse Dynamics EP και κατά συνεκδοχή η στροφή της μπάντας προς την δική της μουσική. Τα υπόλοιπα συνέβησαν σε ένα τρελό flash. Το μόνο που θυμόμαστε καθαρά είναι ότι κάποια στιγμή αποκτήσαμε άλλο ένα (πολύ όμορφο και δυνατό) μέλος, τον Αντρέα. Το όνομα είναι απόρροια της επιθυμίας που εκφράσαμε παραπάνω σχετικά με το πόσος κόσμος θέλαμε να μας ανεχτεί και απλά έμεινε και τώρα που θέλουμε να μας ακούτε σαν κάποιου είδους ουλή για την οποία κοκορευόμαστε.

Πως θα χαρακτηρίζατε γενικά τη μουσική σας;
 
Ερχόμαστε από διαφορετικά μουσικά περιβάλλοντα. Επίσης, ανά καιρούς κολλάμε με διαφορετικά πράγματα ανά περιόδους. Άρα ανάλογα με την περίοδο που γράφονται κάποια τραγούδια, φέρουν το στίγμα και μιας διαφορετικής περιοχής στο φάσμα των επιρροών μας. Στην τωρινή μας περίοδο, θα μας τοποθετούσαμε κάπου στη διασταύρωση alternative grunge, indie με emo punk γωνία.

Ποιες είναι οι κύριες επιρροές σας από μπάντες του εξωτερικού αλλά και της χώρας μας;
 
Dinosaur Jr, Duvall, Plain Jane Automobile, Sunny Day Real Estate για να ονομάσουμε μερικές.

Τι αποτελεί για εσάς την κύρια στιχουργική σας έμπνευση;
 
Η edgιά που έρχεται με το να είσαι έφηβος και να ζεις τα προβλήματα που έρχονται μαζί με τις πρώτες ερωτικές εμπειρίες σου. Αλλά μη φοβάστε, το FKB πήρε από το στιχουργικό μας απόθεμα όλο τον νταλγκά. Σκοπεύουμε να απομακρυνθούμε από τα μοιρολατρικά love songs από δω και πέρα. 

Μέσα στο 2016 κυκλοφορήσατε την νέα σας δουλειά με τίτλο Forever Knows Best, μιλήστε μας για αυτή.
 
Το πρώτο μας full-length album συνοψίζει και την εικόνα της μπάντας από το Powerhouse μέχρι σήμερα. Είναι δηλαδή, πιστεύουμε, ένα  κολάζ από το παρελθόν, το παρόν και κάτι από το μέλλον του πώς προσεγγίζουμε τη μουσική. Tο ηχογραφήσαμε ολομόναχοι στο χώρο που νοικιάζουμε για πρόβες με ό,τι εξοπλισμό διαθέταμε, πολύ μεράκι, υπομονή και πατέντα. Το μίξαρε ο Θοδωρής, κι αυτός ολομόναχος. Επίσης πιστεύουμε ότι είναι πολύ καλό album, οπότε θέλουμε να το ακούσετε  όλοι και να μας πείτε κι εσείς ότι είναι καλό.

Κοιτάζοντας πίσω ( σχετικά με το Forever Knows Best ) υπάρχει κάτι που θα θέλατε να είχατε κάνει διαφορετικά;
 
Αναπόφευκτα, όπως και με οτιδήποτε έχει να κάνει με τη δημιουργία, πάντα θα υπάρχει ένα snare που θα' θελες ν' ακούς παραπάνω, ένα track που θα' θελες να panάρει λίγο πιο αριστερά, αλλά όσον αφορά το FKB, είμαστε όλοι αρκετά ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα ώστε να το παρουσιάζουμε και να το αφήνουμε πίσω με ανακούφιση και όχι με Ερινύες να μας κυνηγάνε στους εφιάλτες μας.

Ποια είναι τα άμεσα μελλοντικά σας σχέδια;
 
Δουλεύουμε ήδη καινούργιο υλικό (μέρος του οποίου ξεκίνησε να γράφεται στους 9 μακρείς μήνες που ηχογραφούσαμε), πλάθουμε ακόμα τον ήχο μας και προσπαθούμε να οργανώσουμε μια μικρή περιοδεία στη (βόρεια) Ελλάδα για να προωθήσουμε το full-length album μας!

Αν γινόταν να επιλέξετε εσείς μια μπάντα για να παίξετε live ποια θα ήταν;
 
Ο Αντρέας τελευταία μας σπαμάρει μια πολύ ωραία μπάντα από τη μακρινή ανατολή τους And Protector, οπότε στη στιγμή που μας έπιασε αυτή η συνέντευξη, δε μας έπεφτε καθόλου άσχημα να παίξουμε μαζί τους. Αλλά να παίξουμε με τους Dinosaur Jr. είναι το κοινό μας όνειρο εδώ και καιρό.

Ποια είναι η άποψη σας γενικά για το free downloading της μουσικής στο διαδίκτυο;
 
Τα 3/4 αυτής της μπάντας συλλέγουν φυσικές μορφές albums εδώ και χρόνια, είτε σε CD είτε σε βινύλιο. Παρ' όλα αυτά, είναι πλέον φυσικά (no pun intended) αδύνατο να συλλέξεις όλη τη μουσική που σου αρέσει. Ειδικά σε περιπτώσεις όπως την ιαπωνική μπάντα που αναφέραμε αλλά και άλλες μπάντες από τόσο μακριά, όσο και να θέλεις  να υποστηρίξεις οικονομικά με την αγορά του δίσκου τις προσπάθειές τους, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι αν δεν υπήρχε η δυνατότητα του downloading δε θα τους είχαμε καν ακουστά. Πέφτει λοιπόν στη γκρίζα ζώνη το αν κάνει καλό ή κακό στους μουσικούς η "παράνομη" διανομή της δουλειάς τους.

Κλείστε την συνέντευξη όπως εσείς θέλετε.
 
Ευχαριστούμε για τις ερωτήσεις, ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε το τουρ και να κάνουμε καινούργιους φίλους (η εχθρούς :O ) στην υπόλοιπη Ελλάδα. No love power shonen.

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου