ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ WASH OF SOUNDS



Πέστε μας λίγα λόγια για το πως δημιουργήθηκαν οι Wash Of Sounds.
 
Οι Wash of Sounds δημιουργήθηκαν τον χειμώνα του 2013 με την Nairouz στην φωνή και τον Κώστα Μ. στις κιθάρες. Μετά από αλλαγές στην αρχική σύνθεση προστέθηκαν στην παρέα ο Γιάννης Σ. στο μπάσο και ο Κυριάκος Π. στα τύμπανα.

Το όνομα της μπάντας από που το έχετε εμπνευστεί;
 
Wash είναι μια γνωστή τεχνική που χρησιμοποιείται από ζωγράφους όταν θέλουν να δώσουν μια ιδιαίτερη χροιά στο έργο τους. Κάθε μέλος των Wash of Sounds έχει προσθέσει το δικό του χρώμα στο μουσικό καμβά της μπάντας. Έτσι, στην προσπάθειά μας να συνδέσουμε τις μουσικές μας διαφορετικότητες από το φάσμα της rock/hard rock μουσικής, προέκυψε αυτό το ... “ξέπλυμα” των ήχων, it’s a wash of sounds and everything in between !

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
 
Οι μπάντες που έχουν επηρρεάσει το ηχητικό αποτέλεσμα των Wash of Sounds είναι πολλές λόγω της μουσικής διαφορετικότητας που προαναφέρθηκε. Ακούγοντας την μουσική μας μπορεί κάποιος να βρει στοιχεία από Black Sabbath, Led Zeppelin, Judas Priest και άλλα. Τα γυναικεία φωνητικά ωστόσο δίνουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στην μπάντα κάνοντας το μουσικό αποτέλεσμα πιο αυθεντικό.

Εσείς πως χαρακτηρίζετε το στυλ της μουσικής σας;
 
Θα μπορούσαμε με δυο λόγια να χαρακτηρίσουμε την μπάντα μας ως female fronted Hard/Heavy Rock!

Όταν δουλεύετε πάνω σε νέο υλικό, τι έρχεται πρώτα; Οι στίχοι ή η μουσική;
 
Συνήθως η δημιουργία ενός νέου κομματιού γίνεται στο στούντιο κατά την διάρκεια της πρόβας. Ξεκινάει με ένα riff/μελωδία που σκέφτεται κάποιος και πάνω σε αυτό χτίζεται ο ρυθμός, η μελωδία των στίχων και τελικά οι στίχοι.

Σε τι στάδιο σας πετυχαίνουμε αυτό το διάστημα;
 
Αυτό το διάστημα είμαστε σε διαδικασία ηχογράφησης του EP μας. Έχουμε, μάλιστα, μαστεράρει και κυκλοφορήσει δύο από τα κομμάτια που θα συμπεριλαμβάνονται στο EP που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017! Μπορείτε να τα βρείτε στο κανάλι μας στο youtube και σε αρκετά ιντερνετικά ραδιόφωνα. Παρά τις ηχογραφήσεις ωστόσο δεν χάνουμε ευκαιρία να παρουσιάζουμε την δουλειά μας με live gigs για τα οποία μπορείτε να ενημερώνεστε μέσα από την σελίδα μας στο facebook.

Ποια είναι τα όνειρα των Wash Of Sounds όσον αφορά το μέλλον της μπάντας;
 
Ένας από τους βασικούς μελλοντικούς στόχους/όνειρα της μπάντας μας είναι να γνωστοποιήσουμε στο ευρύ κοινό την μουσική μας και έτσι να αποδείξουμε ότι το κοινό της underground rock σκηνής είναι πολύ πιο δυνατό από αυτό που οι περισσότεροι νομίζουν.

Υπάρχουν κάποιες εγχώριες μπάντες που πιστεύετε ότι αξίζουν την προσοχή μας; 
 
Η Ελληνική underground rock σκηνή κρύβει διαμάντια, αλλά δυστυχώς τα κρύβει καλά! Υπάρχουν πάρα πολλές μπάντες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από μπάντες του εξωτερικού και αυτό επιβεβαιώνεται τα τελευταία χρόνια που ολοένα και περισσότερες μπάντες γίνονται γνώστες εκτός Ελλάδος όπως για παράδειγμα οι Need, Planet of Zeus, Jaded Star και άλλες πολλές.

Πώς βλέπετε την πορεία της μουσικής βιομηχανίας μέσα στην κρίση;
 
Η κρίση σίγουρα έχει επηρρεάσει τη μουσική βιομηχανία, ωστόσο επειδή η μουσική εκτός από μέσο βιοπορισμού καλύπτει και άλλες ανάγκες, κυρίως ψυχολογικές, οι μουσικοί συνεχίζουν και θα συνεχίζουν να κάνουν τη δική τους προσπάθεια για να το κρατήσουν ζωντανό! Άλλωστε μουσικός είναι αυτός που κουβαλάει εξοπλισμό 5000 ευρώ, με ένα αμάξι 500 ευρώ για να παίξει σε ένα gig που θα πάρει 50 ευρώ!

Ποια είναι η άποψη σας γενικά για το free downloading της μουσικής στο διαδίκτυο; 
 
Το free downloading είναι ένας πολύ καλός τρόπος προώθησης της δουλειάς της κάθε μπάντας εφ’ όσον η μπάντα έχει καλύψει τις οικονομικές της ανάγκες με άλλον τρόπο. Δυστυχώς για να προκύψει ένα καλό μουσικό αποτέλεσμα υπάρχουν πολλά έξοδα. Γενικά όμως είναι καλό σε μια εποχή που πληρώνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε η τέχνη να προσφέρεται δωρεάν!

Μια τελευταία κουβέντα σας για να κλείσουμε;
 
Stay heavy Underground skini.

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου