ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ REBEL DOGS




Πως ξεκίνησαν οι Rebel Dogs;
 
Σαν ιδέα ξεκίνησε κάπου το 2008 αφού ο ιδρυτής Τάσος είχε ξεκινήσει να γράφει κάποια τραγούδια σε ροκ ύφος και ήθελε να υποστηρίξει το υλικό. Ξεκίνησε κάτι παρεΐστικο που κράτησε για δυο χρόνια περίπου όπου έγιναν μερικά live αλλά χωρίς ποτέ να γίνει ηχογράφηση τραγουδιών στο στούντιο. Μετά από μερικά χρόνια απουσίας λόγω υποχρεώσεων στρατιωτικών αλλά και προσωπικών, ο Τάσος αποφάσισε να ασχοληθεί πιο σοβαρά και έτσι άλλαξε και η σύνθεση της μπάντας. Βρήκε τον Σταύρο στα τύμπανα όπου υπήρχε χημεία από την αρχή. Μετά από λίγο καιρό ανέλαβε ο Κυριάκος την κιθάρα και από την αρχή του 2016 η μπάντα δουλεύει πυρετωδώς σε δικό της υλικό.

Από που και πως προέκυψε το όνομα σας;
 
Μια μέρα εκεί που προχωρούσε ο Τάσος στον δρόμο είδε κάτι σκυλιά να λιάζονται και σκέφτηκε «Αυτή είναι ζωή… Rebel Dogs!». Από τότε το χρησιμοποιούσε ως ψευδώνυμο. Όταν ξεκίνησε η ιδέα της μπάντας αυτό το όνομα έμοιαζε ιδανικό αφού εκτός το ότι έχει το ρέμπελο χαρακτήρα από την άλλη είναι κάτι το επαναστατικό οπότε και υιοθετήθηκε.

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;
 
Πολλές επιρροές και από διάφορα είδη για να μπορούμε να τις αποτυπώσουμε όλες. Ο καθένας μας έχει τις δικές του επιρροές που προσδίδουν διαφορετικό χαρακτήρα στην τελική σύνθεση των τραγουδιών. Οι Black Sabbath, οι Led Zeppelin, οι Pink Floyd, οι Deep Purple του Ritchie Blackmore. Βέβαια επιρροές υπάρχουν και από μεταγενέστερα ακούσματα Clutch, Nirvana, Kyuss και η λίστα θα μπορούσε να είναι ατελείωτη. Και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό αυτά μας οδηγούν στην αναζήτηση και αποτύπωση ενός ήχου βαρύ και όσο γίνεται πιο κοντά στον αναλογικό. Heavy and Vintage θα μπορούσαμε να πούμε.

Η πρώτη σας δουλειά ένα Digital Single έχει τίτλο “Jim I” και κυκλοφόρησε το 2016, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτήν την δουλειά;
 
Στην ουσία είναι η παρουσίαση της μπάντας και της μουσικής της στο ευρύ κοινό. Μετά από λιώσιμο στις πρόβες για να οργανώσουμε το υλικό και να δέσουμε την μπάντα, νιώσαμε ότι θέλουμε να βγούμε έξω και να μοιραστούμε αυτό που κάνουμε. Σαν ένα μικρό break από την σύνθεση θα λέγαμε.

Μπορείτε να δώσετε την κεντρική ρότα του στιχουργικού περιεχομένου του;
 
Ξεκινώντας από το εναρκτήριο κομμάτι “Buried”, οι στίχοι περιγράφουν έναν άνθρωπο που συνειδητοποιεί ότι έχει γίνει παρατηρητής στην ίδια του την ζωή. Ο λόγος; Το ίδιο του το μυαλό, που για να τον «προστατέψει», ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις, του «αφαιρεί» το δικαίωμα επιλογής αφού όλα πλέον γίνονται αυτοματοποιημένα. Το “Point of no return” είναι το αλήτικο κομμάτι του single αφού περιγράφει το σημείο όπου η κατάσταση έχει φτάσει στα άκρα και η αδρεναλίνη στα ύψη! Στο σημείο που δεν υπάρχει επιστροφή.

Από που μπορούμε να προμηθευτούμε την παραπάνω δουλειά σας;
 
Μπορεί ο οποιοσδήποτε να μπει στο bandcamp της μπάντας και να κατεβάσει το single δωρεάν. Σαν έναρξη της δισκογραφικής μας πορείας, θελήσαμε ο καθένας να μπορεί να μας ακούσει όπου θέλει, οπότε και το διανέμουμε δωρεάν.

Πείτε μας για τα επόμενα πλάνα σας.
 
Live εμφανίσεις κατ’ αρχάς και κάπου στο 2017 να μπούμε στο στούντιο για την ηχογράφηση του full length δίσκου. Ευελπιστούμε στην κυκλοφορία του μέσα στο 2017 αν όλα πάνε καλά.

Η άποψη σας για την underground σκηνή μας ποια είναι, προοδεύει ή μένει στάσιμη;
 
Θεωρούμε ότι η σκηνή έχει ανέβει ανέλπιστα τα τελευταία χρόνια και όλο βλέπουμε ότι κάνει βήματα μπροστά. Το rock είναι και θα είναι μια μουσική με παθιασμένους οπαδούς οπότε είναι λογικό να γεννάει καινούρια σχήματα. Υπάρχει κοινό, που είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον της σκηνής και θεωρούμε ότι είναι σχετικά καινούριο αίμα στα live. Λογικό να προσπαθούν και οι μπάντες περισσότερο και πιο σοβαρά, βγάζοντας έτσι καλύτερο από θέμα ποιότητας υλικό.

Υπάρχουν ονόματα της Ελληνικής μουσικής σκηνής που θα θέλατε να συνεργαστείτε;
 
Σίγουρα υπάρχουν μπάντες της ελληνικής σκηνής που τις εκτιμούμε και θα θέλαμε να μοιραστούμε την σκηνή. Τώρα που θα βρεθούμε κανείς δεν ξέρει οπότε περιμένουμε να δούμε.

Κλείνοντας θα θέλατε να πείτε κάτι στους αναγνώστες μας;
 
Να ακούσουν την μουσική μας , τι άλλο; (γέλια) Τα υπόλοιπα στο σανίδι! Να περνάμε καλά και να γουστάρουμε παρέα. Ευχαριστούμε τo blog «underground σκηνή» για την φιλοξενία και όλο τον κόσμο για την υποστήριξη σας.

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου