ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ELEGOS



 
 
Δώστε μας μια περιγραφή η ένα βιογραφικό των Elegos.
 
 
Μαντ Καλησπέρα. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε από τον Άδμητο (κιθάρα, μπάσο, ντραμς) και τον Μαντίθεο (φωνητικά και στίχοι) τον Απρίλιο του 2014. Τότε ξεκίνησε η παραγωγική διαδικασία της μπάντας, δοκιμάζοντας δικές μας συνθέσεις και στίχους. Σύντομα βέβαια η υπόθεση μπήκε στον πάγο λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων του Μαντίθεου, αλλά στο διάστημα αυτό καταφέραμε να γράψουμε αρκετή μουσική, η οποία οδήγησε και στην κυκλοφορία του πρώτου μας demo στις αρχές του 2015.
 
Πως προέκυψε το όνομα;
 
Το όνομά μας προέρχεται από τις αρχαιοελληνικές ελεγείες, πολεμικά ποιήματα δηλαδή, που εξυμνούσαν τον ηρωισμό. Πιο συγκεκριμένα, ως έλεγος θεωρείται μια κατηγορία αρχαίο-ελληνικών θρηνητικών τραγουδιών, που συνοδεύονταν από τους ρυθμούς του αυλού.
 
Εσείς πως χαρακτηρίζετε το στυλ της μουσικής σας;
 
Τη μουσική μας θα τη χαρακτηρίζαμε ως black metal με επικά και μελωδικά στοιχεία. Αυτό είναι το συναίσθημα που θέλουμε να δώσουμε στον ακροατή, να μεταφέρεται νοερά σε κάποιο αρχαίο ή μεσαιωνικό πεδίο μάχης.
 
Ποια είναι η θεματολογία των στίχων σας;
 
Οι στίχοι μας εξιστορούν μάχες επικών διαστάσεων, αποκυήματα βέβαια της φαντασίας, με έντονες πράξεις ηρωισμού. Επίσης, προσπαθούμε να καταθέτουμε ύμνους προς τους νεκρούς πολεμιστές μέσα στα βάθη των αιώνων.
 
Αρχές του 2015 κυκλοφορήσατε ένα CD με δύο κομμάτια και τίτλο ''To Those Lying in the Fields of Glory'', τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτό και ποια είναι η ανταπόκριση που έχει από το κοινό;
 
Το demo αυτό το βγάλαμε με πολύ μεράκι και κόπο σαν μια πρώτη εικόνα της μουσικής μας. Αποτελείται από δύο κομμάτια, το “The last remembrance of a fallen warrior”, και το ομότιτλο “To those lying in the fields of glory” που αποτελεί και το πρώτο τραγούδι που συνθέσαμε.
Όλο το demo είναι home-recorded κυριολεκτικά όπως και mix/master που έγινε από εμάς. Η ανταπόκριση είναι ενθαρρυντική, ιδίως από ανθρώπους που γουστάρουν αυτή τη μουσική. Έτσι πήραμε και την απόφαση να το κυκλοφορήσουμε (self-release) σε 40 hand-numbered αντίτυπα.
 
Θα θέλατε να αλλάξετε κάτι τώρα που ακούτε ξανά τα κομμάτια;
 
Όπως για κάθε άνθρωπο είναι πολύ σημαντικό σε κάθε επόμενο βήμα να πηγαίνει έστω και λίγο καλύτερα από το προηγούμενο, έτσι και εμείς θέλουμε να εξελιχθούμε στις επόμενες δουλειές μας. Τα κομμάτια του demo δεν θα τα αλλάζαμε σαν μελωδία ή τρόπο παιξίματος, δεδομένης όμως της home-recorded παραγωγής του demo, θα θέλαμε να τους δώσουμε την ευκαιρία να ηχούν όπως ιδανικά θα θέλαμε. Για το λόγο αυτό σκοπεύουμε να τα συμπεριλάβουμε στο επερχόμενο full album, σε νέα ηχογράφηση και mixing/mastering.
 
Πως προωθείτε την δουλειά σας ως τώρα;
 
Η προώθηση της δουλειάς έχει γίνει σχεδόν εξολοκλήρου από εμάς μέσω σελίδων, zine και blog αφιερωμένων στον ακραίο ήχο. Δεν πρέπει βέβαια να παραλείψουμε και τη συμπαράσταση της Frosting Hell Production στην όλη αυτή προσπάθεια.
 
Από νέο υλικό, υπάρχει κάτι;
 
Νέο υλικό υπάρχει αρκετό και είμαστε στο στάδιο των τελικών προετοιμασιών πριν μπούμε σε στούντιο για την ηχογράφηση. Ιδανικά σκοπεύουμε να κυκλοφορήσουμε ένα full length album μέσα στον επόμενο χρόνο με αρκετές νέες συνθέσεις.
 
Τι θα θέλατε να πείτε, κλείνοντας αυτή την συνέντευξη;
 
Καταρχάς να ευχαριστούμε για τη συνέντευξη και να ευχηθούμε ότι καλύτερο στο blog σας που χρόνια τώρα στηρίζει την underground σκηνή της χώρας μας. Ευχαριστούμε επίσης όσους γουστάρουν την μουσική μας και μας στηρίζουν. Στήριξη στην ελληνική underground black metal και τα καλύτερα έρχονται!
 
Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου