ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ DOMINATION



 
 
Στις ερωτήσεις απάντησε ο Κώστας.
Πρώτα από όλα θα θέλαμε να μας δώσετε ένα μικρό βιογραφικό των Domination.
 
 
Οι Domination δημιουργήθηκαν το 2011 από τον Κώστα(κιθάρα), τον Θοδωρή (φωνητικά) και τα αδέρφια Άρη και Άγγελο σε κιθάρα και τύμπανα αντίστοιχα. Το 2012 κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας demo EP με τίτλο Realm of Crisis.Τo 2013 κυκλοφορήσαμε το mini-album The Sacred Matrix το οποίο υποστηρίξαμε με μία σειρά από live κυρίως στην Ελλάδα (Thrashers United 4, Schoolwave 2013 και 2014, support σε Suicidal Angels το 2013) και με μία συμμετοχή στο Total Metal Festival στην Ιταλία. Φέτος δουλεύουμε το ντεμπούτο άλμπουμ μας με τίτλο Infants of Thrash το οποίο ελπίζουμε να κυκλοφορήσει μέσα στο 2015.
 
 
Πως θα περιγράφατε το ύφος σας;
 
 
Το ύφος μας, είναι αναμφισβήτητα thrash metal, αλλά προσπαθούμε να το εμπλουτίσουμε με μερικά πιο μοντέρνα στοιχεία έτσι ώστε να ξεφύγει από τα στενά περιθώρια του στυλ που σήμερα ονομάζουμε old-school thrash.
 
Ποιες μπάντες θα λέγατε πως σας έχουν επηρεάσει περισσότερο;
 
 
Δυστυχώς, οι μπάντες που έχουν επηρεάσει είναι τόσες πολλές που δεν θα έφτανε η σελίδα να τις αναφέρουμε όλες. Συγκροτήματα όπως Metallica, Slayer, Megadeth, Kreator του ‘παραδοσιακού’ thrash βρίσκονται ψηλά στην λίστα μας, αλλά και μπάντες με πιο μοντέρνο ήχο όπως οι Machine Head και οι Pantera, έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του ήχου μας.
 
Ας πάμε τώρα στους στίχους. Υπάρχει κάποια γενική ιδέα πίσω τους; Ποια είναι τα θέματα για τα οποία σας αρέσει να γράφετε;
 
 
Στον τομέα των στίχων γενικά δεν περιοριζόμαστε σε κάποιο κεντρικό θέμα αλλά προσπαθούμε να τους κρατάμε σε παρόμοια. Για παράδειγμα όλα τα τραγούδια στο The Sacred Matrix αναφέρονται σε κοινωνικά προβλήματα αλλά από διαφορετική σκοπιά το καθένα. Στο Infants of Thrash οι στίχοι αναφέρονται σε διάφορα θέματα, όπως ο πόλεμος, η κοινωνική κατάσταση που επικρατεί αλλά και πιο ‘ελαφρά’ για παράδειγμα υπάρχει ένα κομμάτι το οποίο είναι εμπνευσμένο από κόμικς.
 
Μετά το ''The Sacred Matrix'' του 2013 ετοιμάζετε κάτι;
 
 
Όπως ανέφερα και παραπάνω, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο τελευταίο της μίξης του ντεμπούτου full length άλμπουμ μας με τίτλο ‘Infants of Thrash’ το οποίο αν και έχει καθυστερήσει αρκετά ελπίζουμε να καταφέρουμε να κυκλοφορήσουμε μέσα στο 2015.
 
Τι είδους διαδικασία ακολουθείται κατά την δημιουργία ενός τραγουδιού; Πρώτα έρχονται οι στίχοι και μετά η μουσική ή το αντίθετο;
 
 
Όταν γράφουμε κομμάτια, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθούμε, συνήθως κάποιος φέρνει ένα ή παραπάνω riff στην πρόβα και δουλεύουμε όλοι μαζί πάνω σε αυτό ενώ ταυτόχρονα εγώ γράφω κάποιους στίχους και αν ταιριάζουν τους χρησιμοποιούμε ή τροποποιούμε κάποιους από τους ήδη υπάρχοντες. Έχει τύχει ωστόσο και να γράψουμε μουσική με βάση στίχους και να γράψουμε στίχους για τραγούδια στα οποία έχουμε τελειώσει την μουσική.
 
Έχετε να προτείνετε κάποιες νέες ελληνικές μπάντες που θα έπρεπε να προσέξουμε;
 
 
Η ελληνική σκηνή τα τελευταία είναι τόσο πλούσια που οι μπάντες που αξίζουν είναι πάρα πολλές. Ενδεικτικά, αναφέρω, Exarsis, Bio-Cancer, Chronosphere, Fadom, Nuclear Terror, Amken, Skull Koraptor, Forsaken Memoriam και η λίστα συνεχίζεται….
 
Και η γνώμη σας για την ελληνική thrash metal σκηνή
 
 
Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, είναι εκπληκτικό, συνέχεια νέες μπάντες εμφανίζονται και όχι μόνο βγάζουν καλή μουσική αλλά μπορούν να σταθούν ισάξια δίπλα σε αντίστοιχες μπάντες του εξωτερικού. Η Ελληνική thrash metal σκηνή νομίζω είναι πλέον μία από τις μεγαλύτερες στη Ευρώπη και αυτό θα φανεί σε λίγα χρόνια, όταν όλα αυτά τα συγκροτήματα θα αρχίσουν να βγαίνουν δυναμικά στο εξωτερικό.
 
Είναι κάποιο συγκρότημα με το οποίο θα θέλατε πολύ να περιοδεύσετε;
 
 
Σίγουρα πάνω από μόνο ένα… αλλά νομίζω τα top 3 είναι Kreator, Slayer και Machine Head.
 
Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας. Οι τελευταίες λέξεις είναι δικές σας.
 
 
Εμείς ευχαριστούμε, οποίος θέλει μπορεί να μας βρει στο facebook (https://www.facebook.com/domination.gr) τα λέμε σύντομα και υποστηρίζουμε ελληνική σκηνή!
 
Kαλή συνέχεια.
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου