ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ GUTTER



 
Από που ξεκινάει η ιστορία σας;
 
Η μπάντα ξεκίνησε την άνοιξη του 2011, όταν ο Στάθης  πρότεινε στον Ηλία να φτιάξουν μια hardcore punk μπάντα. Ο Βαγγέλης που έπαιζε σε άλλα σχήματα, προθυμοποιήθηκε να συμμετέχει στα τύμπανα και ο Γιάννης μπήκε στο μπάσο. Ύστερα από ένα χρόνο και μετά την ηχογράφηση του demo της μπάντας, προστέθηκε ο Μάνος στην δεύτερη κιθάρα και έγιναν οι πρώτες συναυλίες. Μετά την συμμετοχή μας σε 2 διεθνείς συλλογές και την Split κυκλοφορία με τους Πατρινούς Dirty Wombs, ο Γιάννης αποχώρησε από την μπάντα, οπότε την θέση του στο μπάσο πήρε ο Ηλίας και συνεχίζουμε με μια κιθάρα πλέον.
 
Το όνομα της μπάντας ( Gutter ) πως προέκυψε;
 
Θέλαμε κάτι μονολεκτικό ως όνομα και το Gutter που στα ελληνικά σημαίνει υδρορροή ή αυλάκι του δρόμου, μας ταίριαξε. Νιώσαμε πως οι ιδέες και τα συναισθήματα μας δεν συμβαδίζουν με τις αξίες της κοινωνίας στη οποία ζούμε, άρα σαν τα απόνερα της βροχής καταλήγουν στο αυλάκι δίπλα από το δρόμο, αν παρομοιάζαμε το δρόμο με την σημερινή πραγματικότητα και την ομαλότητα, που πάση θυσία πρέπει να διατηρηθεί στην υπάρχουσα τάξη πραγμάτων.
 
Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;
 
Θα λέγαμε το αμερικάνικο και ευρωπαϊκό hardcore punk της παλιάς σχολής, πριν δηλαδή γίνει σκέτο hardcore την δεκαετία του 90, με τις πολλές metal αναφορές και την μάτσο συμπεριφορά.
 
Ποιες μπάντες ή μουσικοί σας έχουν επηρεάσει;
 
Ενδεικτικά κάποιες μπάντες που μας έχουν επηρεάσει είναι οι Minor Threat, BGK, Jerry’s Kids, Poison Idea και Kraut.
 
Τι είναι αυτό που σας εμπνέει για το γράψιμο των στίχων;
 
Η καθημερινότητα στην πόλη που ζούμε, οι διαπροσωπικές σχέσεις, η κοινωνική πραγματικότητα και τα προσωπικά βιώματα. Αυτά πάνω κάτω.
 
Πρόσφατα κυκλοφορήσατε ένα ΕΡ ( Gutter ), τι πρέπει να ξέρει κάποιος γι' αυτό;
 
Το ΕΡ είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή, όπου η ηχογράφηση και η μίξη έγιναν από εμάς όπως με όλες τις προηγούμενες κυκλοφορίες μας. Tο artwork έχει επιμεληθεί ο φίλος μας Content Negative. Έχουν κοπεί 300 αντίτυπα και όποιος ενδιαφέρεται για το βινύλιο μπορεί να μας στείλει στο gutterhxc@gmail.com.
 
Πως είναι η ανταπόκριση του μέχρι στιγμής;
 
Μέχρι στιγμής υπάρχει αρκετά καλή ανταπόκριση τόσο για την κυκλοφορία όσο και για τα κομμάτια σε συναυλιακό επίπεδο.
 
Μετά από αυτή την κυκλοφορία, έχει αλλάξει κάτι ( μουσικά πάντα ) σε σχέση με το Split LP που είχατε κυκλοφορήσει μαζί με τους Dirty Wombs το 2013;
 
Σε σχέση με το split έχει αλλάξει λίγο ο ηχητικός προσανατολισμός. Στοχεύουμε πιο πολύ στην αμεσότητα του υλικού και αυτό λόγο της μιας κιθάρας στην τωρινή σύνθεση της μπάντας.. Είναι σίγουρα πιο ωμό. Επειδή είναι και ηχογραφημένο live θα λέγαμε πως σε feeling είναι πιο κοντά στο demo.
 
Τι θα πρέπει να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον;
 
Ευελπιστούμε να κάνουμε περισσότερες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στην Αθήνα και ίσως να βγούμε για τουρ στο εξωτερικό κάποια στιγμή το 2015. Σε δισκογραφικό επίπεδο συνθέτουμε νέο υλικό, αλλά δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα αν θα είναι για 7αρι πάλι ή για ολοκληρωμένο άλμπουμ.
 
Κλείστε όπως θέλετε την συνέντευξη...
 
Ευχαριστούμε για την συνέντευξη και το ενδιαφέρον παιδιά. Ευχόμαστε καλή συνέχεια με το μπλογκ! Τέλος, να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους αγωνίζονται ενάντια στο υπάρχον και δεν το βάζουν κάτω, παρά το δόγμα της μηδενικής ανοχής που κυριαρχεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
 
Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.
*Η φωτό είναι του Νίκου Παλαιολόγου.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου