ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ GRAVASTAR



 
 
(Όλες οι απαντήσεις δίνονται απ' τον ιδρυτή του σχήματος Leo Kaass)
Ποια ήταν η αφορμή για τη δημιουργία της μπάντας; Πως ξεκίνησαν όλα;



Ήθελα μια νέα αρχή, κάτι διαφορετικό για τη μουσική σκηνή, κάτι ρομαντικά διαστημικό ίσως. Ξεκίνησα να γράφω τραγούδια και μετά από λίγο καιρό είδα ότι είχα αυτά που ακριβώς χρειαζόμουν, ένα δίσκο που με εξέφραζε.
 
Gravastar! Πως προέκυψε το όνομα;
 
Είναι κάτι μυστηριώδες, ίσως και μυθικό. Μια θεωρία που υποστηρίζει πως όταν ένα άστρο πεθαίνει, η βαρύτητά του δε το μετατρέπει σε μαύρη τρύπα αλλά δημιουργεί ένα κέλυφος γύρω του, τόσο σκοτεινό ώστε να μην επιτρέπει το φως να δραπετεύσει - ακριβώς όπως μια μαύρη τρύπα. Μια θεωρία που τελικά καταρρίφθηκε οπότε άφησε τον όρο ελεύθερο προς χρήση.
 
Η ηχητική σας κατεύθυνση ποια είναι;
 
Δεν μπορώ να βάλω κάποια ταμπέλα, παρότι πολλοί μας παρομοιάζουν με κάποιες γνωστές μπάντες του εξωτερικού. Θα πω απλώς "modern metal" και θα το αφήσω εκεί. Ο καθένας χαρακτηρίζει κάτι αναλόγως πως τον εκφράζει, συνεπώς αφήνω στο κοινό να μας κατατάξει εκεί που επιθυμεί.
 
Από που αντλείτε συνήθως τις μουσικές σας εμπνεύσεις;
 
Από πολλά ήδη της metal αλλά και όχι. Μεγάλη έμπνευση είναι η power και η melodeath σκηνή, παρ' όλα αυτά όμως, έχουμε και κάποια ηλεκτρονικά στοιχεία που μπορώ εύκολα να πω ότι προήλθαν από μια μεγάλη non-metal έμπνευσή μου, τους Daft Punk! Οτιδήποτε μας δίνει ενέργεια και μας ωθεί να το αγαπήσουμε αποτελεί για μας έμπνευση.
 
Η πρώτη δισκογραφική δουλειά σας έχει τίτλο Genetic Genesis, μιλήστε μας λίγο για αυτήν.
 
Είχα μπει στο studio ουσιαστικά μόνος να το ηχογραφήσω, στα Human Sushi Studios του Θέμη από Trendy Hooliguns. Του είχα πει τι ακριβώς ήθελα, κάναμε μεγάλη προσπάθεια και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο με ικανοποιεί μεν, θα μπορούσε να 'ναι και καλύτερο δε. Έχει μια θεματολογία αρκετά space/alien, σε sci-fi γραμμές. Αφηγείται μια ιστορία σε ένα μακρινό γαλαξία, γεμάτη διαφθορά, ελπίδα, έρωτα και lasers! Ο πρωταγωνιστής, ένας λαθρέμπορος ουσιών, αποφασίζει να αφήσει πίσω του την εγκληματική ζωή και να πάει σε κάποιον άλλο πλανήτη - καθότι "άνθρωποι" και εξωγήινοι ζουν μαζί, αρμονικά και μη - ώστε να ξεκινήσει απ' την αρχή σε μια πιο τίμια ζωή. Όλα όμως παίρνουν μια τροπή προς το χειρότερο όταν επιβιβάζεται στο αστρόπλοιο. Η συνέχεια στο Genetic Genesis, το οποίο πήρε τον τίτλο του από τη γέννηση της ιδέας των Gravastar.
 
Πως θα περιγράφατε αυτό το δίσκο σ' ένα νέο ακροατή των Gravastar;
 
Ως μια νέα εμπειρία, πέρα απ' τα όρια της γήινης παρουσίας μας. Όσοι δώσουν χρόνο να "μελετήσουν" αυτό το δίσκο, σίγουρα θα κερδίσουν, κατά τη γνώμη μου, μια νέα οπτική γωνία όσων αφορά την πραγματικότητα και πως την αντιλαμβάνονται. Είναι κάτι μοναδικό, που σε ταξιδεύει σε κόσμους όχι και τόσο μακρινούς..
 
Κοιτάζοντας πίσω υπάρχει κάτι που θα θέλατε να είχατε κάνει διαφορετικά στο Genetic Genesis;
 
Ίσως να 'χα δώσει λίγη έμφαση παραπάνω στα samples και στα synths. Κατά τα άλλα, συνθετικά δε θα άλλαζα τίποτα!
 
Τι να αναμένουμε στο μέλλον από τους Gravastar;
 
Σίγουρα όσες περισσότερες συναυλίες γίνεται! Έχουμε στα σπάργανα και κάποιες ιδέες για να φέρουμε όλη την εξωγήινη φυλή στον πλανήτη! Θα δείτε σύντομα και ελπίζουμε να σας αρέσει το αποτέλεσμα.
 
Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης ή group (Eλληνικό ή ξένο) με το οποίο θα επιθυμούσατε να συνεργαστείτε;
 
Αρκετοί θα έλεγα, όχι τόσο για το όνομα, αλλά για την εμπειρία. Κάθε καλλιτέχνης κουβαλάει και μεταφέρει τις δικές του εμπειρίες και ιστορίες, σίγουρα θα ήταν μαγικό να μπορείς να τις ζήσεις όλες, να μοιραστείς και τις δικές σου με άτομα που ενδιαφέρονται και γνωρίζουν τις προσπάθειές σου.
 
Μία εκτός μουσικής ερώτηση, υπάρχει τελικά ζωή πέρα από το ηλιακό μας σύστημα;
 
Μα φυσικά! Σε ένα τόσο αχανές σύμπαν, αχαρτογράφητο, σκοτεινό και συνάμα λαμπερό, υπάρχουν εκατομμύρια - αν όχι δισεκατομμύρια - πλανήτες ικανοί να συντηρήσουν ζωή. Θα ήταν πολύ εγωιστικό και λυπηρό να πιστεύουμε ότι είμαστε η πιο εξελιγμένη μορφή ζωής. Ανυπομονώ για τη μέρα που θα (ξανα)γίνει επαφή με κάποιον πολιτισμό πέρα απ' την ταπεινή πλην όμορφη ατμόσφαιρά μας.
 
Πως θα θέλατε να κλείσουμε την συνέντευξη;
 
Με μια ευχή. Ο κόσμος να αντιληφθεί τι υπάρχει γύρω του! Να επικεντρωθεί στα ουσιώδη, να ζει αληθινά και να ακούει Gravastar!
 
 
Ευχαριστούμε Leo, καλή συνέχεια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου