ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ SUPERSHOOTERS

 
 
 
 

Πως δημιουργήθηκαν οι Supershooters και πως καταλήξατε σε αυτό το όνομα για την μπάντα;
 

Η μπάντα ξεκίνησε το 2010 από εμένα, τον Βασίλη Παπαβασιλείου στο μπάσο, τον Δημήτρη Δερματά στην κιθάρα και τον Γιώργο Δημόπουλο στα τύμπανα. Όταν ο Γιώργος έφυγε στο εξωτερικό, ο Δημήτρης ανέλαβε τη θέση στα τύμπανα. Στη lead κιθάρα έπαιξε μαζί μας πρώτα ο Δημήτρης Δεμίραλης και μετέπειτα ο Νίκος Γκαράντζιας, ενώ εδώ και λίγους μήνες έχουμε καλωσορίσει στην μπάντα τον Φώτη Βαγενά. Το όνομα προήλθε από το αντίστοιχο τραγούδι των Fu Manchu την περίοδο που ψάχναμε όνομα για τη μπάντα και κάπως έτσι έμεινε.

 
Ποιοι έχουν επηρεάσει τη μουσική σας;
 

Ο καθένας μας έχει τις επιρροές του αλλά φυσικά έχουμε κάνει όλοι ένα πέρασμα από τις μουσικές των περασμένων δεκαετιών. Οι επιρροές που φαίνονται περισσότερο στα τραγούδια μας προέρχονται κυρίως από τις κλασσικές μπάντες των 70s όπως Black Sabbath, αλλά μπορεί κάποιος να εντοπίσει και punk, grunge και heavy rock καταβολές.

 
Το 2013 κυκλοφορήσατε το Black Realm, μπορείς να μας δώσεις την κεντρική ρότα του στιχουργικού περιεχομένου του;
 

Οι στίχοι του album εκφράζουν κυρίως σκέψεις, προβληματισμούς και ερωτήματα που προέρχονται από την καθημερινότητα, κάποιες φορές δωσμένα μέσω φανταστικών ιστοριών. Με βάση την λογική αναζητείται μια απάντηση χωρίς πάντα αυτό να είναι εφικτό.

 
Η ανταπόκριση του κοινού σε αυτή την δουλειά ποια είναι έως τώρα;
 

Έχουμε εισπράξει μόνο θετικά λόγια έως τώρα. Δεδομένης της ποικιλομορφίας του album ο καθένας έχει το αγαπημένο του τραγούδι, από το ακουστικό 'Answer' έως το πιο heavy 'Lowride'.

 
Που μπορούμε να προμηθευτούμε το δίσκο αυτό;
 

Το album μπορεί να το προμηθευτεί κανείς μέσω της FM Records αλλά και μέσω της σουηδικής Ozium Records σε όλο τον κόσμο. Φυσικά είναι διαθέσιμο και από το επίσημο bandcamp της μπάντας:

 
Τα ερεθίσματα σας όταν γράφετε τους στίχους σε κάποιο τραγούδι ποια είναι;
 

Συνήθως πρώτα γράφεται η μουσική και εν συνεχεία οι στίχοι, οπότε σε πρώτη φάση κοιτάω οι στίχοι να είναι σε συνάρτηση με την υπάρχουσα μουσική. Από κει και πέρα οι στίχοι μπορούν να προέλθουν από οπουδήποτε, κυρίως όμως από σκέψεις που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο.

 
Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;
 

Τέλη Απριλίου πραγματοποιήσαμε την επίσημη παρουσίαση του Black Realm, κάτι που σηματοδότησε την 'λήξη'της πρώτης περιόδου της μπάντας. Αυτή τη περίoδο έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε πάνω σε νέο υλικό το οποίο και ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε στα επερχόμενα live μας και εν καιρώ να αποτελέσει το δεύτερο άλμπουμ μας.

 
Μπορεί κάποιος να επιβιώσει μόνο από την μουσική στην Ελλάδα του σήμερα;
 

Θεωρώ δύσκολο έως και αδύνατο κάποιος να επιβιώνει αποκλειστικά από το συγκρότημά του. Η ελληνική underground σκηνή έχει μεγάλη άνοδο τα τελευταία χρόνια και είναι πιθανό να έχει κάποιος έσοδα, αλλά όχι τόσα που να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του.

 
Κλείνοντας θα ήθελες να πεις κάτι στους αναγνώστες μας;
 

Θα ήθελα να συνεχίσουν να ψάχνουν την ελληνική σκηνή γιατί τα τελευταία χρόνια οι δουλειές γίνονται όλο και πιο αξιόλογες. Η στήριξη της εγχώριας σκηνής βοηθάει και εμάς τις μπάντες να συνεχίζουμε να γράφουμε μουσική και να την παρουσιάζουμε στον κόσμο.
Γιάννης Νασούφης - Φωνή/Κιθάρα
 

 
Γιάννη σε ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.
 
 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου