ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ COYOTE'S ARROW



Στις ερωτήσεις απαντάει η Eύα (τύμπανα).

Δώστε μας ένα παρουσιαστικό της μπάντας.

3 αγόρια, 3 κορίτσια, 6 φίλοι! Μία οικογένεια, που παίζει μουσική,  χωρίς ταμπέλες και όρια και που η μεταξύ τους χημεία  λειτουργεί αυτόματα, χωρίς κανέναν κόπο, μιας και όλοι μας γνωριζόμαστε από πιτσιρικάδες.

Πως προέκυψε το όνομα Coyote's Arrow;

Το όνομα το εμπνευστήκαμε από έναν  ινδιάνικο μύθο που μιλάει για το πως το κογιότ απόκτησε την πονηριά του. Ως πονηρό ζώο λοιπόν το κογιότ, γνωρίζει πως η ζωή είναι εδώ και τώρα και για αυτό την χαίρεται στο έπακρο. Το βέλος του κογιότ στρέφεται ενάντια στο σάπιο κατεστημένο και στοχεύει χτυπώντας τον καπιταλισμό και κάθε κατηγορία φασιστοειδούς.

Από που έχει επηρεαστεί κυρίως η μουσική σας;

Η μουσική μας επηρεάζεται από τις δονήσεις της γης και του ουρανού και καταπιάνεται με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Κάθε τι γνήσιο και αισιόδοξο, αλλά και οτιδήποτε μας τσαντίζει και μας ενοχλεί είναι για εμάς ιδέα για το επόμενο κομμάτι. 

Το 2018 κυκλοφορήσατε την τελευταία σας δουλειά με τίτλο Aho, από μουσικής πλευράς, ποιες διαφορές, σε σχέση με το Desert του 2016, θα ξεχωρίζατε ως πιο σημαντικές;

Και στις 2 κυκλοφορίες συναντάς punk/rock αναφορές με tribal στοιχεία. Tο ''Aho'' είναι το ''Desert'' που ωρίμασε.


Μιλήστε μας λίγο γι' αυτήν την δουλειά.

Το ΑΗΟ ήρθε ως μια ανάγκη μας να δηλώσουμε πως όλοι είμαστε ένα. Το  AHO το χρησιμοποιούσαν οι ινδιάνοι αναφερόμενοι όχι μόνο στους ανθρώπους, αλλά και σε όλα όσα μας περιβάλουν και είχε διαφορετικές σημασίες ανάλογα την φυλή. Στους LAKOTA  ήταν χαιρετισμός,  στους  Κiowa  ήταν το ευχαριστώ. Το χρησιμοποιούσαν για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στο ότι τα πάντα είναι συνδέονται μεταξύ τους. Δυστυχώς αυτό είναι κάτι που οι περισσότεροι το ξεχνάμε όντας υπόδουλοι των επιθυμιών μας. 

Πόσο θεωρείτε ότι εξελίξατε τον ήχο σας;

Δεν θεωρώ ότι είχαμε σημαντικές διαφοροποιήσεις στον ήχο μας. Η εξέλιξη ουσιαστικά  ήρθε στους ρυθμούς της μπάντας. Είναι πιο γρήγοροι και ορμητικοί από κάθε άλλη φορά. Εδώ και καιρό είμαστε σε μια φάση που οι ιδέες πέφτουν βροχή, αβίαστα και τολμηρά.

Ποια είναι η μέχρι στιγμής ανταπόκριση του Aho;

Παίζουμε πρώτα από όλα για την ψυχική μας υγεία και ισορροπία. Κάθε φορά που δημιουργούμε, βγαίνει απευθείας από την ψυχή μας και αυτό γίνεται τροφή για κάποιες άλλες ψυχές που σε ακούνε, σε καταλαβαίνουν και σε δέχονται, με αποτέλεσμα εκείνη τη στιγμή να γινόμαστε ένα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς.


Τώρα ποια θα είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Αυτήν την ώρα έχουμε πέσει πάνω σε νέα κομμάτια και δουλεύουμε ασταμάτητα, επίσης θα εμφανιστούμε σε καλοκαιρινά φεστιβάλ.

Ποια θεωρείται ως κορυφαία στιγμή της μέχρι τώρα πορεία σας;

Την στιγμή που φτιάχτηκε η μπάντα!

Ποια είναι η άποψη σας γενικά για το free downloading της μουσικής στο διαδίκτυο; 

Η μουσική είναι το φάρμακο του πνεύματος και το αντίδοτο στις δηλητηριασμένες ψυχές. Δίνει χρώμα στην ζωή των ανθρώπων. Η μουσική είναι δικαίωμα όλων και πρέπει να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε αυτήν. Είναι όμως και στην κρίση του καλλιτέχνη το πως θα διαχειριστεί και θα μοιράσει την μουσική του.

Τα τελευταία λόγια δικά σας...

Σε ευχαριστούμε πολύ! καλή συνέχεια.

Και εμείς ευχαριστούμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου