ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ THE LAWBREAKERS



Αρχικά, θα θέλαμε να συστηθείτε, και για ποιο λόγο αποφασίσατε να δημιουργήσετε τους The LawBreakers;

Χαίρεται, οι Τhe-Lawbreakers απαρτίζονται από τους Αποστολάκης Θεοχάρης (vocals,guitars), Γαλανόπουλος Αχιλλέας (guitars),  Τσιακαλέας Νικόλας (μπάσο) και Καλαής Κώστας (drums). O λόγος δημιουργίας της μπάντας είχε τα εντελώς αυθόρμητα και αγνά κίνητρα 13χρονων παιδιών αφού η μπάντα μετρά 9 χρόνια. Αγαπούσαμε τη μουσική, αράζαμε παρέα, ακούγαμε, τζαμάραμε και απλά όλο αυτό προέκυψε.

Ποιες είναι οι βασικές μουσικές σας επιρροές;

Δύσκολη ερώτηση αν σκεφτείς ότι  ο καθένας μας έχει τα δικά του ακούσματα και τάσεις.  Η μπασταρδεμένη «δεξαμενή επιρροών» λοιπόν, μπορεί να ξεκινά από τον κλασσικό vintage ήχο των Zeppelin και Sabbath, σίγουρα αφορά την 90s κουλτούρα τόσο στην Seattle εκδοχή τύπου Pearl Jam όσο και στην California νοοτροπία των Kyuss. Πολλά πολλά ακόμη που θα γέμιζαν σελίδες ολόκληρες  όμως σίγουρα δεν θα πρεπε  να παραλείψουμε την γκρούβα των Clutch και την dark αισθητική των Joy Division.

Όταν γράφεται ένα τραγούδι, για σας προέχει πρώτα η μουσική η οι στίχοι;

Πρόκειται ξεκάθαρα για αμφίδρομη αλληλεπίδραση… πολλές φορές νιώθεις πράγματα και η ανάγκη να εκφραστείς σε οδηγεί αυθόρμητα στο να πιάσεις μια κιθάρα …οι στίχοι ακολουθούν …σε άλλες περιπτώσεις χαρτί και μολύβι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και το πάντρεμα με ήχο γίνεται μετά.

Από πού αντλείτε έμπνευση στιχουργικά;

Η στιχουργική έμπνευση αφορά ανησυχίες και προβληματισμούς μας σχετιζόμενους με ποικίλα θέματα …έρωτας, ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις, κοινωνική «κανονικότητα» και αναζήτηση του προσωπικού εαυτού …

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά σας έχει τίτλο Wanted, μιλήστε μας λίγο για αυτήν.

Στο ρεφραίν του  ομώνυμου με τον δίσκο τραγουδιού λέει … 
“I’m  wanted…trying to find myself” … Μια φράση που για κάθε άνθρωπο που τη διαβάσει μπορεί να έχει και μια διαφορετική ιστορία. Ζούμε αδιαμφισβήτητα σε μια κοινωνική πραγματικότητα με «ρόλους» και «κουτάκια»… γεννιέται η ρητορική ερώτηση… « Είμαστε άραγε οι εαυτοί μας...; »  


Τι έχετε σχεδιάσει για το άμεσο μέλλον;

Συνεχίζουμε αυτό που πλέον είναι τρόπος ζωής για εμάς …τζαμάρισμα, πρόβες και δημιουργία νέου υλικού. Συμμετοχή όσο το δυνατόν σε περισσότερες συναυλίες, επικοινωνία με τον κόσμο και  προώθηση του «Wanted» αφορούν αυτή την περίοδο.

Πόσο σας έχει βοηθήσει το Internet στην προώθηση του group;

Αρκετά. Πρόκειται ξεκάθαρα για την καλή πλευρά του διαδικτύου. Κάνεις μια ανάρτηση για ένα  live και την βλέπουν σε μισή ώρα εκατοντάδες άτομα.

Είναι εύκολο ή δύσκολο είναι να έχετε για βάση τον Βόλο και πως είναι η σκηνή εκεί;

Είναι δύσκολο. Σε πόλεις εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης όπως είναι ο Βόλος μας υπάρχουν πολύ λιγότερες μπάντες και επομένως λιγότερος ανταγωνισμός και μικρότερη σκηνή. Δεν υπάρχει η πληθώρα μαγαζιών που θα στηρίξουν την underground νοοτροπία παρά λίγοι και καλοί που λένε. Λιγότερος πληθυσμός άρα και λιγότερα ζευγάρια αυτιών πρόθυμα να σε ακούσουν αλλά εκεί είναι το στοίχημα! Όπως και να χει, υπάρχουν έστω λίγες μπάντες που έχουν όρεξη και μεράκι πράγμα που αντανακλάται σε όσους πιστούς  προσέρχονται.

Αρκετά χρόνια μπάντα, τι έχει αλλάξει στο σχήμα όλα αυτά τα χρόνια;

Στους Τhe-LawBreakers έχουν προσθέσει το λιθαράκι τους πολλοί φίλοι. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Σαρόγλου Αλέξανδρος που για πολλά χρόνια ήταν στο πόστο του μπασίστα, ο Κάτσικας Πέτρος που μας συνόδευσε με φωνή, πλήκτρα και κιθάρα όπως και ο φίλος Μιχαλάκης Μιχάλης με τον οποίο ξεκίνησε η όλη φάση στα μαθητικά μας τότε χρόνια. Πέρασαν πολλά χρόνια πράγματι από τότε που ξεκίνησε όλο αυτό. Έχουν εξελιχθεί-εμπλουτιστεί τα ακούσματα μαζί και ήχος μας όμως η όρεξη θα τολμούσαμε να πούμε  ότι παραμένει  ίδια.

Από τα καινούρια συγκροτήματα, έχουν κερδίσει κάποια την προσοχή σας;

Ξεκάθαρα ναι. Ακούμε πολλή μουσική και προφανώς πέρα από τα «παλιά καλά» υπάρχουν πάρα πολλά δυνατά νέα συγκροτήματα. Χαρακτηριστικά γουστάρουμε Rival Sons, Greta Van Fleet, Planet of Zeus, 1000 Mods, All Them Witches, Underground Youth και πολλούς άλλους.

Με τι μήνυμα θα θέλατε να κλείσουμε την συνέντευξη;

Όπως έλεγε κι ο Cobain… Προτιμώ να με μισούν για αυτό που είμαι, παρά να με αγαπούν γι αυτό που δεν είμαι.

Σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου