Πείτε μας λίγα λόγια πως δημιουργήθηκαν οι Amalphi και πως προέκυψε το όνομα;
Οι Amalphi δημιουργήθηκαν όταν σε μια σχολική γιορτή της 17ης Νοεμβρίου αποφασίστηκε να παιχτεί το war pigs των black Sabbath ως αρχή της εκδήλωσης και το οργανικό κομμάτι αναλάβαμε το τωρινό instrumental section των amalphi (οδυσσέας-μπάσο, Ιάσονας-Κιθάρα, Φαίη-Τύμπανα). Παίζοντας το κομμάτι αισθανθήκαμε πως υπάρχει μια ιδιαίτερη χημεία μεταξύ μας. Μετά από λίγο καιρό κανονίσαμε μια πρόβα ως jam πάνω σε διασκευές και τελικά καταλήξαμε να αυτοσχεδιάζουμε. Αποφασίσαμε ότι προτιμούμε περισσότερο να γράφουμε και να παίζουμε δικιά μας μουσική και αφού είχαμε συνθέσει μερικά κομμάτια η τραγουδίστρια μας Βάσω ήρθε στη μπάντα με σύσταση της Φαίης. Το όνομα επιλέχθηκε διότι το Amalfi ( Amalphi διότι μας φαινόταν ωραιότερο ) ήταν μια σπουδαία εμπορική πόλη της ρωμαικής αυτοκρατορίας η οποία χάθηκε στο χρόνο και έγινε ενα χωριό . Η μετάβαση αυτή μας φάνηκε αρκετά ποιητική. (το αρχικό όνομα της μπάντας ήταν Amalphi Grave Quartet ).
Πως προέκυψε ο ήχος σας και πως τον προσδιορίζετε οι ίδιοι;
O ήχος μας προέκυψε από συνεχή πειραματισμό σε πρόβες και τζαμ όπου κάθε φορά προσθέταμε η αφαιρούσαμε στοιχεία. Πλέον πιστεύουμε ότι έχει σταθεροποιηθεί σε ένα κράμα stoner rock, heavy metal και alternative /folk rock καθώς οδεύουμε στην ηχογράφηση του πρώτου μας full album.
Τι σας εμπνέει στιχουργικά;
Στιχουργικά εμπνεόμαστε από διάφορα θέματα. Από τον πόλεμο και τον φόβο του θανάτου μέχρι το διάστημα και τη νορβηγική μυθολογία. Τα πρώτα μας δυο album θα είναι concept albums τα οποία θα περιγράφουν το ταξίδι μιας κοπέλας μετά τον θάνατο της στον Αχέροντα και τις επιλογές που της δίνονται για τη μετενσάρκωση της.
Υπάρχει υλικό σας που επεξεργάζεστε για μια μελλοντική δουλειά;
Όπως προαναφέραμε έχουμε ήδη έτοιμο υλικό για 2 album και μάλιστα και για ένα τρίτο, αλλά προς το παρόν επικεντρωνόμαστε στην ηχογράφηση του 1ου μας album με τίτλο Acheron I που ξεκινάει την 1η Ιουλίου.
Τι θα ξεχωρίζατε στην μέχρι σήμερα πορεία σας;
Στην πορεία μας θα ξεχωρίζαμε την εμφάνιση μας στο temple Athens στις 17 Μαρτίου, όπου παίξαμε το καλύτερο μας λάιβ και δεχθήκαμε μεγάλη υποστήριξη από το κοινό μας, καθώς και τις διακοπές μας στο Καπανδρίτι όπου συνθέσαμε πολλά νέα κομμάτια.
Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι;
Οι στόχοι μας είναι να ηχογραφήσουμε τα πρώτα μας 3 full album για τα οποία έχουμε υλικό και ιδανικά να κάνουμε όσα περισσότερα λαιβ μπορούμε, ίσως και ένα tour στην Ελλάδα αν όλα πάνε καλά. Στόχος μας είναι επίσης να επικοινωνήσουμε με το κανάλι stoned meadow of doom στο youtube ώστε να διαδώσουμε τη μουσική μας σε όλο τον κόσμο.
Πιστεύετε πως η μπάντα αποδίδει καλύτερα στο studio ή ζωντανά πάνω στην σκηνή;
Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει μόλις 2 studio ηχογραφήσεις, αλλά αισθανόμαστε συλλογικά ότι είτε πάνω στη σκηνή είτε παίζοντας τα κομμάτια live στη πρόβα αποδίδουμε καλύτερα και ο ήχος μας είναι πιο κοντά σε αυτό που θέλουμε να βγάλουμε προς τα έξω. Ωστόσο αφού ακούσουμε όλα τα κομμάτια μας σε επαγγελματική ηχογράφηση στο πρώτο μας full album θα δούμε αυτήν την ερώτηση με πιο βέβαιη ματιά.
Ποια η άποψή σας για την Ελληνική metal σκηνή;
Η ελληνική metal σκηνή έχει βγάλει εξαιρετικές μπάντες παγκόσμιου βεληνεκούς στα είδη τους και πολλές νέες metal μπάντες που έχουμε ακούσει κάνουν εξαιρετική δουλεία. Παρ' όλα αυτά θεωρούμε πως υπάρχουν και αρκετές μπάντες οι οποίες προσπαθούν να αναπαράγουν τον ήχο ενός συγκεκριμένου είδους metal η μιας συγκεκριμένης metal μπάντας αντί να δημιουργήσουν τον δικό τους.
Με ποιες μπάντες θα χαιρόσασταν να παίζατε μαζί;
Θα χαιρόμασταν ιδιαιτέρως να παίζαμε με τους τιτάνες της prog tool και Opeth, τους stoner gods Sleep και Om, την θρυλική loreena mc Kennit και τους υπέρτατους wardruna. Από ελληνικές μπάντες θα χαιρόμασταν πολύ να παίξουμε με τους naxatras και τους the steams που έχουμε αγαπήσει για τον original ψυχεδελικό ήχο τους, τους 1000mods για την απίστευτη ατμόσφαιρα που υπάρχει στα λάιβ τους και τους rotting christ που σεβόμαστε ιδιαιτέρως.
Ποια είναι η άποψη σας γενικά για το free downloading της μουσικής στο διαδίκτυο;
Είναι κάτι που έχουμε κάνει κατά κόρον, αλλά πλέον που ασχολούμαστε με τη μουσική και καταλαβαίνουμε πως δουλεύει το πράγμα αντιλαμβανόμαστε ότι είναι κάτι που "πονάει" τους μουσικούς καθώς τους εμποδίζει οικονομικά και δυστυχώς συνεπώς καλλιτεχνικά. Κάτι που εκτιμούμε πολύ είναι οι μπάντες που ανεβάζουν τη μουσική τους δωρεάν στο ίντερνετ και ζητούν από όποιον fan έχει τη δυνατότητα και τη διάθεση να τους ενισχύσει οικονομικά.
Τι θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες του Blog που θα διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη;
Να υποστηρίζετε τις νέες μπάντες σε έναν χώρο που στην Ελλάδα δεν έχει την αναγνώριση που του αξίζει.
Σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου