ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ROUNDLIGHTS



Πώς ξεκίνησαν οι 'Roundlights;
 
Η μπάντα ξεκινάει πριν περίπου 11 χρόνια στην Θεσσαλονίκη από τους Νικόλα (μπάσο), Νάσο (τύμπανα) και Γιάννη (ηλ. κιθάρα). Μετά την παρακολούθηση μιας συναυλίας (Sound Explosion για την ακρίβεια) από τους δυο πρώτους, έπεσε η ιδέα για την δημιουργία ενός σχήματος, χωρίς να τεθούν στόχοι κλπ... κάτι σαν jamming group! Λίγους μήνες μετά η άφιξη του Tak (φωνή) στην πόλη της Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε το puzzle της πρώτης περιόδου των Roundlights και μετά την ηχογράφηση του πρώτου και ομώνυμου δίσκου στην ομάδα προστέθηκε και ο Χρήστος (ηλ. κιθάρα). Έτσι φτάσαμε στην σημερινή σύνθεση της πεντάδας!

Από που και πως προέκυψε το όνομα σας;
 
Στις αρχές του 2007 κάποιες φιλικές μπάντες μας προσέγγισαν για να παίξουμε ζωντανά μαζί σε διάφορους χώρους της πόλης. Έχοντας ήδη κάποιες δικές μας συνθέσεις, εμπλουτίζοντας με αρκετές διασκευές (Cramps, Last Drive, Hives, Stooges etc) αποφασίσαμε να το τολμήσουμε. Κανονίστηκε ένα gig λοιπόν μαζί με τους JetSet και το μόνο που έμενε για να επικυρωθεί ήταν ένα όνομα για την αφίσα (και όχι μόνο...). Μετά από μια πρόβα, καταλήξαμε σε μια γνωστή μπυραρία της Θεσσαλονίκης, όπου από τις όσες προτάσεις έπεσαν στο τραπέζι το όνομα Roundlights (προϊόν ενός inside joke της ευρύτερης παρέας) επικράτησε....

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;
 
Πολλές και διάφορες...ένα χαρακτηριστικό πιστεύουμε της μπάντας είναι ακριβώς αυτό...όλοι μας έχουμε πολλά και ετερόκλητα ακούσματα. Π.Χ. Ο Γιάννης στα εφηβικά του χρόνια έπαιζε σε death metal μπάντα (Decomposed), ο Νικόλας έχει ασχοληθεί αρκετά και με το ρεμπέτικο, ο Νάσος ωδεία και πτυχία κ.ο.κ. ...όλοι μαζί, αλλά και ο καθένας ξεχωριστά, ασχολούμαστε και ακούμε καθημερινά οτιδήποτε μας αρέσει, χωρίς να περιοριζόμαστε στην κιθαριστική, αγγλόφωνη ή όποιο άλλο χαρακτηριστικό “ταιριάζει” με την μουσική που παίζουμε. Άλλωστε πλέον αποτελεί και χαρακτηριστικό της μπάντας το “μπάσταρδο” (ή πολυσυλλεκτικό αν θες...) στοιχείο. 

Όταν δουλεύετε πάνω σε νέο υλικό, τι έρχεται πρώτα; Οι στίχοι ή η μουσική;
 
Συνήθως πρώτα έρχεται η μουσική, ή τουλάχιστον μια πρώιμη ιδέα, κάποιο riff, μια μελωδία...πάνω σε αυτό χτίζουμε όλοι παρέα κάθε σύνθεση. Οι στίχοι κάποιες φορές προϋπήρχαν, κι απλά έδεσαν με το κομμάτι, και κάποιες φορές γράφτηκαν πάνω σε αυτό. Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος δράσης και δημιουργίας για τους Roundlights. Σπανίως είναι και προϊόν κάποιου jamming, αλλά συνήθως λειτουργούμε πιο τυπικά. 


Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από την τελευταία δουλειά σας με τίτλο Exposito, μείνατε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα;
 
Το “Exposito” ουσιαστικά σφραγίζει και την δεύτερη περίοδο στην πορεία των Roundlights. Γράφτηκε το 2016 στο Sonic Arc Studio στην Θεσσαλονίκη με συνεργάτες τους Νικόδημο Τριαριδη και Χρήστο Μέγα. Γνωρίζοντας καλά και τους δυο άνωθεν κυρίους η ιδέα μας ήταν μια συνεργασία και στην παραγωγή και νομίζω ότι πετύχαμε αυτό που θέλαμε. Ακούγοντας τον δίσκο, αφού έφτασε στα χέρια μας το test press του βινυλίου, νιώσαμε όλοι οι εμπλεκόμενοι πολύ καλά με το αποτέλεσμα, οπότε το πρόσημο εξαρχής ήταν θετικό. Το feedback που παίρνουμε από τον κόσμο επίσης είναι καλό, οπότε θεωρώ ότι κάτι ωραίο συνέβη. 

Μιλήστε μας λίγο γι' αυτήν;
 
Όπως γράφτηκε και πιο πάνω, ο δίσκος ηχογραφήθηκε στην Θεσσαλονίκη και όσων αφορά το τεχνικό μέρος η ηχογράφηση και μίξη έγινε από τον Νικόδημο Τριαριδη και το mastering από τον Χρήστο Μέγα (με ευγενική χορηγία εκλεκτών μηχανημάτων και στην ηχογράφηση). Όλες οι συνθέσεις ήταν κομμάτια που παίζαμε τα προηγούμενα χρόνια και φυσικά κάποια νέα. Στο συνθετικό κομμάτι αν και όπως είπαμε, λειτουργούμε συλλογικά, περισσότερο κουπί τράβηξαν οι δυο κιθαρίστες τις μπάντας αυτή τη φορά και οι στίχοι γράφτηκαν από τον Tak (με τις συμβουλές έμπνευσης από τους υπόλοιπους πάντα). Το οπτικό μέρος του Exposito ανέλαβε, όπως και στην προηγούμενη κυκλοφορία, ένας πολύ καλός φίλος και εξαιρετικός νέος καλλιτέχνης ο Γιώργος Χατζηβασιλακης (aka Suso G). Κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2017 και αποτελεί δική μας παραγωγή, όπως και όλες οι δουλειές μας μέχρι τώρα. Μπορείτε να το βρείτε σε επιλεγμένα δισκοπωλεία σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα, Καλαμάτα και μέσω της σελίδας μας στο bandcamp( https://roundlights.bandcamp.com/ ).

Σε τι διαφέρει από το Roundlights του 2014 και το ep Sober του 2014, όχι τόσο από πλευράς παραγωγής, όσο από συνθετικής απόψεως. 
 
Κάθε δίσκος ή κυκλοφορία, μιλώντας προσωπικά για τους Roundlights, λειτουργεί σαν σφραγίδα- ολοκλήρωση μιας περιόδου. Όταν νιώσουμε ότι ολοκληρώνεται ένας κύκλος ουσιαστικά αποτυπώνουμε όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής με κάθε δίσκο. Συνθετικά στο Roundlights τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά για εμάς...πολύ πιο κοντά σε Garage και Rock'n'roll ακούσματα και ανάλογη παραγωγή. Το Sober ήταν ουσιαστικά η γέφυρα ανάμεσα στα δυο albums  και λειτούργησε και ως αποτύπωση της μετάβασης - ηχητικά αλλά και συνθετικά - από το Roundlights στο Exposito. Στο Exposito πέρα από το συνθετικό μέρος ,στο οποίο είναι ξεκάθαρο ότι κατά την ταπεινή μας άποψη έγινε level up, θέλαμε να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και στην διαδικασία της παραγωγής, γι' αυτό το λόγο επιλέξαμε να συνεργαστούμε και με 2 εξαιρετικούς στο αντικείμενο συνεργάτες και φίλους. Και το αποτέλεσμα μας επιβεβαίωσε! 


Είστε ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου και πόσο αυτή επηρεάζει τα βήματά σας;
 
Τα σχόλια που ακούσαμε και ακούμε είναι πάρα πολύ καλά και συντηρούν της ήδη θετική αύρα και άποψη που είχαμε για το Exposito. H αλήθεια είναι ότι οι Roundlights βρίσκονται σε μια ιδιαίτερη περίοδο, λόγο αυξημένων προσωπικών υποχρεώσεων, κάτι το οποίο δεν μας επιτρέπει να κάνουμε όσα gigs θα θέλαμε ή θα αναλογούσαν σε μια νέα κυκλοφορία. Με όσα έχουν ήδη συμβεί παίρνουμε θετική ενέργεια για να έρθουν ακόμα περισσότερα και σίγουρα πηγή όλης αυτής της ενέργειας αποτελεί και το Exposito. 

Ποιος είναι σαν μπάντα ο επόμενος δυνατός σας στόχος;
 
Υγεία, δημιουργία και συνεχίζουμε...

Κάτι άλλο, τι δυσκολίες έχετε αντιμετωπίσει από το 2006 μέχρι σήμερα;
 
Όλες όσες έχουν συναντήσει οι ελληνικές αγγλόφωνες μπάντες της εγχώριας σκηνής...νομίζω δεν έχει νόημα να τις απαριθμήσουμε. Σημαντικό είναι ότι βιώνουμε μια πολύ καλή και δημιουργική περίοδο για την εν λόγω σκηνή. Οι συνθήκες μπορεί οικονομικά να μη βοηθούν, αλλά σε πολλά άλλα επίπεδα λειτουργούν αντίθετα, φέρνοντας πιο κοντά ανθρώπους και συλλογικότητες και δημιουργώντας βάσεις και δεσμούς για να συντηρηθεί και να μεγαλώνει όλο αυτό. Οι δυσκολίες είναι για να τις ξεπερνάμε. Να μαθαίνουμε από αυτές (κι από τα λάθη μας), αλλά να τις αφήνουμε πίσω μας και να προχωράμε μπροστά.
Οι τελευταίες λέξεις ανήκουν σε εσάς... 
 
Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία... “all we need is woody's machine” ! Καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε όλους!

Εμείς σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

DISENTHRAL

Τhrash old school/modern death metal σχήμα που δημιουργήθηκε στην Θεσσαλονίκη.
Το 2017 κυκλοφόρησαν το ''ANGUISH BEGINS''

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

ΘΕΡΣΙΤΕΣ - ΘΕΡΣΙΤΕΣ

1. αυτομαστίγωμα
2. αυτά τα παιδιά
3. ο πολύμπριζος
4. αυτή είναι η ζωή σου
5. τρύπα στο νερό
6. άντε πάλι
7. θάλασσα
8. λεφτά αισθήματα
9. ο κόμματος του κόμματος / βίβα Μποστ!
10. μου είπε η μαμά (always on the run) (free)
11. φύκια στα μαλλιά
12. περσεφόνη 3




Για δωρεάν κατέβασμα :

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

2L8 - DOM JUAN

1. Rise and shine now Lord
2. Intermedio I
3. Spin, spin, spin
4. Intermedio II
5. Swordfight
6. Intermedio III
7. Oh, what a lovely grave
8. Father, the conflict
9. Father, the other side
10. It's alive, it's alive!!!
11. Intermedio IV
12. Aftermath
13. Meet me in a dream
14. It's a ghost and I have to touch it. Oops  




Για δωρεάν κατέβασμα :

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

RED TREE RELIGION - KINGDOM OF THE COOL

1. Intro (J.S. Bach space-bass cover)
2. Song for a liar
3. Shoot me with your best shot
4. Pictures from the east
5. Kingdom of the cool (feat. Anna Saranti)
6. Feel the silence
7. To xero (feat. Theano Tsami)
8. Dementia
9. Dewdropping




Για δωρεάν κατέβασμα :

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΡΟΜΟΙ



Θα θέλατε να μας συστηθείτε;
 
Καλησπέρα, είμαστε οι Δρόμοι, μια παρέα που γουστάρει να παίζει μουσική. Το σχήμα αποτελείται από 4 άτομα, τον Κώστα (φωνή), τον Τζόρτζο (κιθάρα), τον Πάνο (μπάσο) και τον Φώτη (ντραμς).

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες επιρροές σας;
 
Οι επιρροές μας πολλές για να σας τις αναλύσουμε διότι ο καθένας μας είναι ανοιχτός σε πολλά είδη μουσικής, όμως το καλό είναι ότι τα βρίσκουμε μεταξύ μας. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι μας έχουν επηρεάσει κλασσικές μπάντες του εγχώριου.

Εσείς με ποιο όρο θα χαρακτηρίζατε τη μουσική σας;
 
Θα χαρακτηρίζαμε τη μουσική μας πότε σκληρή, πότε νοσταλγική, πότε αλήτικη και πότε σπάστα όλα και μην αφήσεις βάζο.

Πως προέκυψε το όνομα ( Δρόμοι ) της μπάντας;
 
Είναι ένα όνομα που μας αντιπροσωπεύει και τους τέσσερις. Ο Κώστας ο τραγουδιάρης είχε την ιδέα και καταλήξαμε στο να μείνει στην μπάντα.

Γιατί επιλέξατε τη χρήση του ελληνικού στίχου και ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της απόφασης;
 
Απλά το αισθανόμαστε καλύτερα. Ο ξένος στίχος εν τέλη είναι όντως ξένος.

Υπάρχει υλικό σας που επεξεργάζεστε για μια μελλοντική δουλειά;
 
Έχουμε άφθονο υλικό που εκτελούμε σε συναυλίες. Σίγουρα έχουμε στόχο να βγάλουμε ένα άλμπουμ όταν μαζέψουμε το μπάτζετ, προς το παρόν αρκούμαστε σε ένα EP που θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;
 
Τα σχέδια μας είναι να κάνουμε λάιβ όπου έχουμε την ευκαιρία. Αυτή τη στιγμή προβάρουμε για το λάιβ που θα κάνουμε στις 23/11 στο Ilion Plus και μετά έχει ο Θεός.

Τι σας αγχώνει περισσότερο; Η σκηνή ή το στούντιο;
 
Τίποτα από τα δύο, είμαστε άνετοι με την μουσική που παίζουμε και δεν μας αγχώνουν οι εντυπώσεις. 

Θα θέλαμε να μας πείτε για μια νέα μπάντα στην Ελλάδα ποιο είναι το Νο.1 πρόβλημα;
 
Κλισέ απάντηση, αλλά το μεγαλύτερο θέμα είναι τα λεφτά. Και για μας και για οποιαδήποτε μπάντα που προσπαθεί να κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο. Πρόβες, προώθηση και ηχογράφηση υλικού απαιτούν αρκετά χρήματα και γενικότερα δαπάνες που δύσκολα ανταποκρινόμαστε οικονομικά. 

Κατά την γνώμη σας μπορεί να επιβιώσει η Ελληνόφωνη σκηνή στην Ελλάδα;
 
Πλέον οι παλιοί είναι αυτοί που κρατάνε την ελληνόφωνη σκηνή ζωντανή, οι οποία όμως έχει έλλειψη από νέους καλλιτέχνες η μπάντες. Υπάρχουν όμως αρκετά ελληνόφωνα σχήματα που κινούνται ''αντεργκράουντ'' και ποιος ξέρει... μπορεί να ανθίσει το κοινό τους κάποια στιγμή. Στην τελική οι εποχές κάνουν τον δικό τους κύκλο και οι μόδες πηγαινοέρχονται. 

Οι τελευταίες λέξεις ανήκουν σ' εσάς...
 
Τέλος, θέλουμε να πούμε στον κόσμο να μην φοβάται να δείξει τις ιδέες που τον εκφράζουν γιατί η μουσική είναι ατελείωτη και πάντα θα υπάρχει κόσμος που την ακολουθεί. Με μια λέξη να τολμάει.

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

WARCORPSE - FREEDOM PUNKER 4 WAY

1. Nuclear Apocalypse
2. New tyrants rise
3. Warcrime
4. Dis brutality continues




Για δωρεάν κατέβασμα :

ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Ελληνικό Ρόκ σχήμα που δημιουργήθηκε στα Ιωάννινα.
Έχουν κυκλοφορήσει τα :
''Στο Βυθό'' 2016
''Παράξενα Παιχνίδια'' 2018

SMOKIN' WOOD

Rock σχήμα που δημιουργήθηκε στην Λάρισα.

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ATROCITY PIONEER



Να ξεκινήσουμε με ένα σύντομο βιογραφικό των Atrocity Pioneer.
 
Η μπάντα δημιουργήθηκε στα τέλη του 2013 από τον Δημήτρη Ευγενίδη - Vocals, Drum Programming  και Κωνσταντίνο Μάρη - Guitars, Drum programming. Σύντομα το σχήμα πλαισιώθηκε από τους Χάρη Παζαρούλα  - Bass, Contrabass και Μανώλη Τσελεπή - Keyboards & Sequensers. Στα μέσα του  2017 κυκλοφορήσαμε το πρώτο full-length album με τίτλο "Amusing Ourselves To Death".

Ποια είναι η ιστορία πίσω από το όνομα της μπάντας;
 
Πρωτεργάτης - πρωτοπόρος της θηριωδίας. Είναι μια αναφορά στον άνθρωπο και τις αμέτρητες φρικαλεότητες  που έχει δημιουργήσει στο βωμό του κέρδους, εκμεταλλευόμενος συνεχώς τους φυσικούς πόρους του πλανήτη. Η εξέλιξη απεναντίας σε όλους τους επιστημονικούς-ερευνητικούς-τεχνολογικούς τομείς,  ποτέ δεν ήταν συνυφασμένη με την ηθική, με αποτέλεσμα να γεννάται το ερώτημα για το αν όλη αυτή η πρόοδος θα εξυψώσει εν τέλει τον άνθρωπο ή θα τον  αλλοτριώσει πνευματικά σε τέτοιο βαθμό που θα εκλείψει παντελώς από την ύπαρξη του κάθε τι ανθρώπινο.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας σε κάποιον που δεν σας έχει ξανακούσει;
 
Metal με έντονα στοιχεία πειραματισμού. Κιθάρες μιξάρονται  με ηλεκτρονικές μπασογραμμές, straight tempo εναλλάσσονται με grooveαριστά beats, ωμότητα αλλά και μελωδία, ταχύτητα αλλά και ατμόσφαιρα. Τα φωνητικά κρατάνε έναν θεατρικό χαρακτήρα καθ' όλη τη διάρκεια του album με έντονο το στοιχείο της ειρωνείας αλλά περιστασιακά συναντάει κανείς και πιο brutal χροιές. Σε γενικές γραμμές υπάρχει μια πληθώρα διαφορετικών ιδεών οι οποίες προσπαθήσαμε να συνυπάρχουν αρμονικά κάτω από μια metal-industrial ατμόσφαιρα.

Ποιες είναι οι μπάντες που σας επηρέασαν μουσικά και με ποιες μπάντες θα χαιρόσασταν να παίζατε μαζί;
 
Καθένας έχει διαφορετικό μουσικό background. Φυσικά σε όλους μας κάποιες παράλληλες τέμνονται. Υπάρχουν ακούσματα από μέταλ, ηλεκτρονική μουσική, μπάντες από διάφορες πτυχές του ροκ μέχρι και ορχηστρικά σχήματα. Πέρα από τα κλασσικά ακούσματα στα περισσότερα μουσικά μοτίβα, ψαχνόμαστε πάντα με νέα συγκροτήματα και ανεξαρτήτως μουσικού στυλ. Θα χαιρόμασταν να παίξουμε με μπάντες με τις οποίες έχουμε φιλικές σχέσεις και θα μπορεί να υπάρχει κλίμα ευχάριστης διάθεσης, άφθονου γέλιου και ανελέητης οινοποσίας τόσο στα backstage όσο και πάνω στη σκηνή. Δεν υπάρχει κάποιο απωθημένο να παίξουμε με μεγάλες μπάντες ή με μπάντες που μας έχουν επηρεάσει. Τις περισσότερες φορές με δυσκολία βγάζεις ακόμα και μια φωτογραφία μαζί τους, έστω και αν είσαι η μπάντα που ανοίγει το live. Το μόνο που καταφέρνεις είναι η ικανοποίηση κάποιου εγωισμού και η απόδειξη ότι μπορείς να σταθείς άξια δίπλα σε μεγάλα σχήματα. φυσικά δεν υπάρχει κάτι το κακό στο παραπάνω γιατί και αυτό συνεπάγεται μουσικής αρτιότητας και δυνατής σκηνικής παρουσίας. Απλά να ξέρεις μέσα σου το λόγο που παίζεις μουσική.


Το σχήμα μέσα στο 2017 κυκλοφόρησε τον δίσκο Amusing Ourselves To Death, πείτε μας λίγα λόγια για αυτό τον δίσκο.
 
Το album περιέχει 11 κομμάτια και έχει συνολική διάρκεια τα 53 λεπτά. Πρόκειται για μία D.I.Y. κυκλοφορία την επίσημη διανομή της οποίας έχει αναλάβει η Alone Records. Ηχογραφήθηκε μέσα στο 2016 σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Υπεύθυνος για το mix και master είναι ο Μπόκος Γιώργος με τον οποίο είχαμε μια άριστη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα όπως εξαιρετική ήταν και η συνεργασία με τους υπόλοιπους συντελεστές του δίσκου. Αναφορά επίσης πρέπει να γίνει και στους guest μουσικούς, τους οποίους θέλουμε να ευχαριστήσουμε ειλικρινά, που μέσα από το ταλέντο και την προσωπικότητα του καθενός,  κατάφεραν να αναδειχθούν κάποια σημεία στο άλμπουμ. Τον Ορέστη Nαλμπάντη (guitar solo), τον Θάνο Γκουντάνο (banjo) και τον Νίκο Βουλανά (bouzouki). Θεματολογικά οι στίχοι καταπιάνονται με κοινωνικά, περιβαλλοντολογικά και πολιτικά θέματα φιλτραρισμένα μέσα από μια σατυρική και πολλές φορές καυστική και σαρκαστική γλώσσα. Η μουσική πέραν από ένα μέσο άντλησης απολαύσεων είναι επίσης και ένα μέσο επικοινωνίας και προώθησης απόψεων. Όταν η πώρωση και η κριτική σκέψη συνυπάρχουν σε ένα δίσκο, τότε προσωπικά, σίγουρα δε με αφήνει αδιάφορο.

Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είχατε φανταστεί;
 
Το τελικό αποτέλεσμά ήταν σε μεγάλο βαθμό αντάξιο των προσδοκιών μας και γενικότερα αυτού που είχαμε φανταστεί για την προσέγγιση του ήχου που θέλαμε. Πάντα μετά την ολοκλήρωση μιας κυκλοφορίας σου γεννιούνται ερωτήματα του τύπου πώς θα ήταν το υλικό αν είχες αλλάξει κάποια πράγματα στον ήχο, τις χροιές και τις εντάσεις. Αυτό το μόνο που καταφέρνει είναι να σε βάζει σε ένα αέναο "trip" άγχους και ανασφάλειας και δεν έχει κανένα νόημα από τη στιγμή που ξέρεις ότι έβαλες ψυχή μέσα στα τραγούδια. Το ότι θα υπάρξουν άτομα που θα το γουστάρουν αλλά και κάποιοι που θα τους αφήσει παγερά αδιάφορους αυτό είναι το μόνο δεδομένο. Όλα τα άλλα είναι υποκειμενικά.

Μετά την κυκλοφορία του δίσκου σας  ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;
 
Αν και η μπάντα ξεκίνησε σαν ένα side project υπάρχουν κάποιες συζητήσεις για live performances στο μέλλον αν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Οι χιλιομετρικές αποστάσεις ανάμεσα στα μέλη της μπάντας είναι ένας αρνητικός παράγοντας για το συγκεκριμένο θέμα αλλά αν υπάρχει θέληση και στόχος όλα είναι πιθανά. Προς το παρών  θα επικεντρωθούμε στην προώθηση του album με τη δημιουργία κάποιων βίντεο και παράλληλα δουλεύουμε πάνω σε ιδέες για νέο υλικό.

Ποια είναι η ποιο σημαντική στιγμή για την ως τώρα πορεία και παρουσία σας;
 
Μιας και δεν είμαστε μια μπάντα με μεγάλη πορεία και παρουσία στον χώρο, φαντάζομαι πως η πιο σημαντική στιγμή ως τώρα ήτανε όταν κρατήσαμε στα χέρια μας το vτεμπούτο  μας album. Είναι η στιγμή που όλα όσα οραματίστηκες και οι ώρες που πέρασες μέσα στο studio έχουν πλέον αποκτήσει υπόσταση. Αυτό αποτελεί κίνητρο για εκ νέου σχέδια και μιας και ένας κύκλος κλείνει, η ολοκλήρωση της κυκλοφορίας σηματοδοτεί ταυτόχρονα την έναρξη ενός καινούριου.


Η άποψη σας για την underground σκηνή μας ποια είναι, προοδεύει η μένει στάσιμη;
 
Πάντα αντιλαμβανόμουνα την underground σκηνή, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα, σαν κάτι ζωντανό το οποίο συνεχώς μεταλλάσσεται και εξελίσσεται και κατά συνέπεια δημιουργεί τις τάσεις και γραμμές οι οποίες θα υιοθετηθούν αργότερα από το mainstream. Κάθε τι avant garde σε όλους τους τομείς της τέχνης έχει αναδυθεί από το underground. Τα μεγαλύτερα κινήματα της σύγχρονης τέχνης ξεκίνησαν από ανθρώπους που δεν ακολουθούσαν πεπατημένες αλλά χάραζαν δική τους πορεία ανεξαρτήτως της αποδοχής και απήχησης που είχε το έργο τους. Στην Ελλάδα η σκηνή συνεχώς ανακυκλώνεται. Υπάρχουν πραγματικά διαμάντια και αν κοιτάξεις σε βάθος χρόνου θα καταλάβεις ότι κάθε άλλο παρά στάσιμη ήταν η σκηνή. Πρόοδος υπήρχε και σήμερα πλέον υπάρχει σε μεγαλύτερο βαθμό τόσο συνθετικά/παικτικά όσο και στην ανάπτυξη προσωπικού ύφους. Απλά θα ήθελα να δω μπάντες με μεγαλύτερη διάρκεια στο χρόνο. Βγαίνουν καταπληκτικές  κυκλοφορίες και μετά από λίγο μαθαίνεις ότι η μπάντα δεν υπάρχει πια. Κατανοητό βέβαια γιατί είναι φυσικό επακόλουθο όταν δεν βιοπορίζεσαι από τη μουσική, η αναγκαιότητα των προτεραιοτήτων  να μπαίνει πιο ψηλά στην κλίμακα. Ίσως να αποτελεί το βασικότερο παράγοντα που λειτουργεί ανασταλτικά στο να μπορέσει μια μπάντα να ποντάρει το εκατό τοις εκατό, κυνηγώντας τους στόχους της.

Υπάρχουν ονόματα της Ελληνικής μουσικής σκηνής που θα θέλατε να συνεργαστείτε;
 
Όπως είπα και πριν δε θα είχαμε πρόβλημα να παίξουμε με τον οποιονδήποτε, ακόμα και με κάποιον που ακολουθεί διαφορετική μουσική κατεύθυνση από τη δικιά μας, αρκεί η τρέλα μας και η αγάπη για το αντικείμενο να βρίσκονται στο ίδιο σημείο αναφοράς.

Κλείστε την συνέντευξη στέλνοντας ένα μήνυμα στους αναγνώστες.
 
Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη. Όσοι θέλουν μπορούν να ακούσουν τη μουσική μας στο bandcamp της μπάντας:
https://atrocitypioneer.bandcamp.com
Δημήτρης Ευγενίδης  09/11/2017.

Εμείς ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

MENTAL GRAYCE

Rock σχήμα που δημιουργήθηκε στην Λάρισα.

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

ΑΓΟΡΙΑSTONILIO - Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΔΑΣ


1. 1, 2, 3
2. κυνήγι
3. κάτω πλευρά
4. ρεσάλτο
5. το φίδι
6. μήτσος… the bad bunny fucker!
7. master of puppets
8. αγόρια στον ήλιο (στον Δ.Κ.)




Για δωρεάν κατέβασμα :

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ CIRCASSIAN



Από που ξεκινάει η ιστορία σας;
 
Γύρω στα τέλη του 2008 αρχίσαμε να κάνουμε πρόβες παρέα, και μετά από κάποιους μήνες δουλειάς γράψαμε τα πρώτα μας τραγούδια. Περνάγαμε καλά δεθήκαμε μεταξύ μας και αποφασίσαμε να φτιάξουμε τη μπάντα.

Ποιες ήταν οι βασικές επιρροές πάνω στις οποίες βασίστηκε ο ήχος των Circassian;
 
Βασικές επιρροές είναι δύσκολο να εντοπίσουμε, θα προτιμούσαμε αντιθέτως να πούμε ότι από την αρχή δεν θέσαμε κάποιο μουσικό όριο στον ήχο του συγκροτήματος κάτι που και στην πορεία μας βοήθησε όλους καθώς ακούγαμε και παίζαμε διάφορα είδη μουσικής ανά περιόδους κάτι που έδωσε στον ήχο της μπάντας έναν σημαντικό πλουραλισμό.

Θα μας πείτε λίγα λόγια για την νέα σας δουλειά σας με τίτλο Quadrivium που κυκλοφόρησε μέσα στο 2017;
 
Το ήχογραφήσαμε στο Artracks Studio με τη βοήθεια του Άλεξ Μπόλπαση, το εξώφυλλο το επιμελήθηκε ο Κωσταντίνος Λιανός και η όλη διαδικασία σύνθεσης-ηχογράφησης-παραγωγή κράτησε περίπου 9-10 μήνες. 

Πόσο θεωρείτε ότι εξελίξατε τον ήχο σας σε σχέση με το Hantse Guashe του 2014;
 
Σίγουρα μετακινηθήκαμε σε μια περισσότερο ''ποπ'' χροιά, εμπλουτίσαμε τα κομμάτια με περισσότερες αλλαγές και μελωδικά σημεία σε σχέση με τον πρηγούμενο δίσκο αλλά και τα φωνητικά προσεγγίστηκαν διαφορετικά από ότι στο παρελθόν.

Πώς αισθανθήκατε, ακούγοντάς την στην τελική της μορφή;
 
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι τόσο από την ποιότητα της παραγωγής ( ενα πραγματικά μεγάλο ευχαριστώ στον Άλεξ Μπολπαση) όσο και από την τελική δομή που δώσαμε συνθετικά στα κομμάτια μετά από αλλαγές κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων. Ελπίζουμε να αρέσει και σε σας.

Μπορείτε να μας δώσετε την κεντρική ρότα του στιχουργικού περιεχομένου της;
 
Το quadrivium ήταν κομμάτι της ύλης που διδασκόταν στα πανεπιστήμια του Μεσαίωνα και μαζί με το trivium αποτελούσαν τις επτά ελευθέριες τέχνες, συγκεκριμένα στο quadrivium αναφέρονταν η αστρονομία, τα μαθηματικά, η γεωμετρία και η μουσική. Και αφιερώσαμε ένα τραγούδι σε κάθε μία από αυτές.

Τι μηνύματα προσπαθείτε να περάσετε μέσα από αυτούς;
 
Πολλά και κανένα, τα μηνύματα για τον καθένα κρύβονται σε διαφορετικά μέρη, για μας συγκεκριμένα το μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε είναι η πίστη στην εξέλιξη του ανθρώπινού πολιτισμού μέσω της επιστήμης αλλά και το πως η γνώση βοήθησε σε διάφορα σημεία της ανθρώπινης ιστορίας να βρεθούν ειρηνικές λύσεις, να λυθούν ζωτικής σημασίας προβλήματα και να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά.

Με τις δισκογραφικές εταιρίες, ποια είναι η σχέση σας;
 
Το δίσκο Hantse Guashe τον είχαμε κυκλοφορήσει με τη βοήθεια της Spinalonga Records και της Chaotic Synergy, ωστόσο το Quadrivium το κυκλοφορήσαμε με δικά μας έξοδα. Γενικά είναι καλό να βρίσκεται ένα συγκρότημα στη στέγη μιας δισκογραφικής για πολλούς και σημαντικούς λόγους ωστόσο αυτό δεν έρχεται από μόνο του και πολλή δουλειά απαιτείται για να έχει κάποιο συγκρότημα βοήθεια στις δισκογραφικές της προσπάθειες.

Πέρα από το Quadrivium, ποια θα είναι η επόμενη σας κίνηση;
 
Να αρχίσουμε σύντομα να γράφουμε νέα κομμάτια.

Κατά την γνώμη σας μπορεί να επιβιώσει η Ελληνική underground σκηνή στην Ελλάδα;
 
Εννοείται, τρανό παράδειγμα η εποχή που ζούμε τώρα, ένα σωρό μπάντες αναδύονται, το επίπεδο ανεβαίνει όλο και περισσότερο και θα μπορούσε ίσως κανείς να πει ότι πλέον στην Ελλάδα υπάρχουν αξιοπρεπέστατες μουσικές σκηνές για όλα τα γούστα.

Τέλος θα θέλαμε ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του blog;
 
Ελπίζουμε να σας άρεσε ο καινούριος μας δίσκος και να τα πούμε σε κάποια από τις συναυλίες μας. 

Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας, καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνετε.

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ DAY OOF



Καταρχήν θα θέλαμε να μας πείτε δυο λόγια για το πως σχηματίστηκαν οι Day Oof.
 
Το έτος ήταν 2007 όταν αποφασίσαμε ότι θα κάτσουμε και θα παίξουμε όσο πιο γρήγορα και τσαπατσούλικα γίνεται.

Πώς προέκυψε το συγκεκριμένο όνομα;
 
Ορθογραφικό.

Πως θα χαρακτηρίζατε το είδος της μουσικής που παίζετε;
 
Η βάση είναι punk rock. Τα riff στην κιθάρα ακουμπάνε λίγο μέταλ. Οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι το λένε Skatepunk - εμείς το λέμε γρήγορο και τσαπατσούλικο.

Μετά τα albums Something To Clean Up Your Butt With ( 2008 ) και The Vlack Album ( 2016 ), από νέο υλικό, υπάρχει κάτι;
 
Έχουν πέσει οι αρχικές οι ιδέες και δουλεύουμε πάνω σε αυτές.

Τι γίνεται από εδώ και πέρα με το σχήμα; Τι σχέδια έχετε για το μέλλον.
 
Το 2018 σηματοδοτεί τα 10 χρόνια από την 1η μας κυκλοφορία. Αυτό μας δίνει την ευκαιρία να το γιορτάσουμε και στήσουμε κάτι δυνατό;

Αν έπρεπε να διαλέξετε τι θα επιλέγατε στούντιο ή live;
 
Ξεκάθαρα live. Ενέργεια, ιδρώτας και αστεία που σε πιάνει η καρδιά σου όταν τα ακούς.

Τι θα ξεχωρίζατε στην μέχρι σήμερα πορεία σας;

Κάτι lives με Strung Out, Streetlight Manifesto, This Is A stand Off, Strike Anywhere, ένα τουράκι Ευρώπη με τους Overjoyed, απίστευτα local shows με φίλους όπως Bad Bid, Wish Upon A Star, Despite Everything και τέλος την απίστευτη εμπειρία που μοιραστήκαμε αυτό το καλοκαίρι στο Punk Rock Holiday μαζί με τους Bandage.

Πόσο σας έχει βοηθήσει το internet στην προώθηση της μπάντας;
 
Αρκετά μπορούμε να πούμε. Βγάλαμε σχεδόν 2$ από το youtube σε μόλις 1 χρόνο! xD Γενικότερα εν έτη 2017, το Internet είναι σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας όλων μας. Είτε έχεις φούρνο, είτε έχεις μπάντα, είτε δουλεύεις σε φούρνο και παίζεις σε μπάντα, το internet είναι εκεί για σένα.

Υπάρχει κάτι που δεν σας αρέσει και το οποίο θα αλλάζατε στην ελληνική underground μουσική σκηνή;
 
Δεν μας ενοχλεί κάτι. Ανεβαίνει η ελληνική σκηνή! Βγαίνουν ωραίες μπάντες, τα live είναι φωτιά, όλοι μαζί μπορούμε.

Υπάρχουν μουσικές συνεργασίες που θα επιθυμούσατε να κάνετε στο μέλλον;
 
Θα είχε πλάκα να γίνει καμία ακυρίλα! Να παίξουμε με Ian and the Madstreet, collaboration με Νέγρο του Μοριά ή καμιά φάση με Skrillex :D

Πως θα θέλατε να κλείσουμε αυτή την συνέντευξη;
 
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά που σπαταλήσατε τον χρόνο σας μαζί μας και να σας δώσουμε ένα τρυφερό φιλί στο μέτωπο. Έρχονται όμορφες ημέρες. Πρέπει να συνεχίσουμε όλοι να κάνουμε αυτά που πραγματικά γουστάρουμε.
Γαμήστε τους.
Day Oof,
2017
**

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ DAMIRAH



Πείτε μας πως ξεκίνησε η μπάντα σας...
 
Γνωριζόμασταν μεταξύ μας πριν την δημιουργία της μπάντας. Ξεκινήσαμε τις πρόβες και μετά τα πράγματα πήραν το δρόμο τους.

Το όνομα Damirah πως προέκυψε; 
 
Η Damirah είναι η ηρωίδα της μπάντας και το πρόσωπο που κοσμεί το artwork του δίσκου. Το όνομα είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο του Θωμά Κοροβίνη, "Ο γύρος του θανάτου", το οποίο αφηγείται τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, ενός ανθρώπου κοινωνικά περιθωριοποιημένου στο ασφυκτικό κλίμα της μετεμφυλιακής Ελλάδας, ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο, ως ο "Δράκος του Σέιχ Σου", με ανεπαρκή στοιχεία. 

Όταν συνθέτετε μουσική, ποιες μπάντες περνούν από το υποσυνείδητο σας;
 
Ο καθένας από εμάς έχει τις δικές του επιρροές και ακούσματα, στοιχεία που ενσωματώνονται στο παίξιμο και στον τελικό ήχο του υλικού μας. Υπάρχουν διάφορα σημεία στο δίσκο που ο καθένας τα ονομάζει διαφορετικά ανάλογα με τις επιρροές του. Όταν συνθέτουμε, δεν έχουμε στο μυαλό μας να παίξουμε κάτι που να μοιάζει με κάποιο από τα συγκροτήματα που μας έχουν επηρεάσει. 

Στη μουσική κατά την γνώμη μας δεν μπαίνουν ταμπέλες αλλά πως θα περιγράφατε σε κάποιον που δεν γνωρίζει τη μουσική σας;
 
Θα λέγαμε ότι είναι ένα μείγμα post rock και ψυχεδέλειας. Από τη μια πλευρά, ο post ήχος είναι βασική επιρροή των περισσότερων στη μπάντα. Από την άλλη πλευρά, οι κιθάρες προσπαθούν να ξεφεύγουν όσο μπορούν από το «πρότυπο» των κιθαρών του είδους, το μπάσο έντονη μελωδία και τα τύμπανα motorik μοτίβα. Ο ήχος και η εκτέλεση δηλαδή, δεν σχετίζονται ιδιαίτερα με το post rock, όπως τουλάχιστον αυτό έχει τυποποιηθεί εδώ και χρόνια. Επί της ουσίας, καταλήξαμε να παίζουμε post rock χωρίς να είναι ο στόχος μας. Πιο συνολικά, δίνουμε βάρος στη μελωδία και στην ατμόσφαιρα, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε μια μουσική αρκετά ταξιδιάρικη και κινηματογραφική. 

Η πρώτη σας δουλειά έχει τίτλο Lights and Guns and Fire και κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή τη δουλειά;
 
Το "Lights and Guns and Fire" περιέχει έξι συνθέσεις ορχηστικής μουσικής. Τα "υλικά" είναι απλά: κιθάρα, μπάσο, τύμπανα, συν κάποια samples και πλήκτρα. Η ηχογράφηση, η μίξη και η παραγωγή του "Lights and Guns and Fire" πραγματοποιήθηκαν από τον Σάκη Μπάστα στο Noisebox Studio και το mastering από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στα Sweetspot Productions. Οι στίχοι στο "As a Child, I Always Dreamed of Fire", προέρχονται από την ποιητική συλλογή «Αντάρτικο²», του Δημήτρη Γκιούλου και του Κωνσταντίνου Παπαπρίλη-Πανάτσα. H απαγγελία έγινε από τη Στέλλα Μαγγανά. Το artwork είναι έργα της Πετρούλας Κρίγκου, ενώ υπεύθυνος για το γραφιστικό layout/design είναι ο Δημήτρης Κάτσενος. Το concept του δίσκου είναι βασισμένο σε ιστορικά γεγονότα.


Σαν μπάντα λειτουργείτε καλύτερα στο στούντιο ή πάνω στη σκηνή;
 
Δεν μπορούμε να απαντήσουμε, γιατί σαν Damirah, έχουμε το εξής παράδοξο: βγάλαμε δίσκο πριν κάνουμε οποιοδήποτε live.

Τι θα πρέπει να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον;
 
Προγραμματίζουμε live και γενικά στο άμεσο μέλλον δίνουμε βάρος στην προώθηση του δίσκου.

Είστε από την Πάτρα, πώς είναι η σκηνή εκεί, υπάρχουν χώροι για live; 
 
Η Πάτρα είναι μια πόλη με μεγάλο φοιτητικό πληθυσμό και μεγάλη παράδοση στο αγγλόφωνο rock, με αποτέλεσμα, κατά καιρούς να "βγάζει" πολύ καλά συγκροτήματα, σε διάφορα μουσικά ιδιώματα. Υπάρχουν διάφοροι χώροι για συναυλίες. Η κατάσταση θα μπορούσε να είναι καλύτερη, αλλά σε σχέση με άλλες επαρχιακές πόλεις, είναι σχετικά επαρκής.

Η άποψη σας για την underground σκηνή μας ποια είναι, προοδεύει η μένει στάσιμη;
 
Η μουσική τεχνολογία είναι πολύ πιο προσβάσιμη και το διαδίκτυο έχει δώσει μεγάλες δυνατότητες επικοινωνίας και προβολής του υλικού στα underground συγκροτήματα σε σχέση με το παρελθόν. Είναι πολύ πιο εύκολο εδώ και αρκετό καιρό για μια μπάντα να ηχογραφήσει με αξιοπρέπεια και χωρίς να δώσει μια περιουσία, ούτε να εξαρτάται από μια δισκογραφική για την προώθηση της δουλειάς της. Από εκεί και πέρα, επειδή ο underground χώρος διαχέεται σε πολλά μουσικά είδη, είναι δύσκολο να γίνουν γενικευμένες εκτιμήσεις. Και μόνο αυτή η δυνατότητα που δίνεται στις μπάντες, να παράξουν μουσική και να τη μοιραστούν με τον κόσμο, είναι από μόνη της σπουδαία. Το να πούμε αν προοδεύει ή μένει στάσιμη, δεν αναλογεί τόσο σε εμάς που δεν διεκδικούμε σε κανένα βαθμό τον ρόλο του κριτή, ούτε στην ίδια τη σκήνη, που διαχρονικά μέσα της βρίσκεις διαμάντια. 

Θα επιδιώκατε συνεργασία με κάποιο Ελληνικό Συγκρότημα-Καλλιτέχνη;
 
Γενικά προσπαθούμε να είμαστε ανοιχτόμυαλοι, οπότε είμαστε θετικοί σε συνεργασίες.

Κάτι τελευταίο για να κλείσουμε την συνέντευξη;
 
Μπορείτε να κατεβάσετε τον δίσκο μας με ελεύθερη συνεισφορά, αλλά και να προμηθευτείτε το cd σε φυσική μορφή, στο bandcamp της μπάντας (http://damirah.bandcamp.com). Νέα μας μπορείτε να μαθαίνετε από τη σελίδα μας στο facebook (www.facebook.com/DamirahBand). Καλή δύναμη σε όλους.

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

HOUSE ANXIETY

Sludge σχήμα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα.
Το 2017 κυκλοφόρησαν το ''Demo '17''

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

BAD BID - BAD BID

1. Big Words
2. Mr. Burnitall
3. Not What Dad Did
4. What about Me?
5. Simple Toss
6. A Million Handshakes
7. Intend To Offend
8. Walls
9. Chemical Sunsets




Για δωρεάν κατέβασμα :

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

ΑΔΕΛΦΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ - ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ

1. Θα χαθώ
2. Μέσα στης νύχτας τη σιγή
3. Θα υποφέρεις
4. Θα ζω μέσα σου
5. Βλέμμα προς τον κόσμο
6. Η πονήρω
7. Άρωμα ζωής
8. Μοναξιά
9. Παλιά λάθη
10. Συμβουλές για ένα φίλο
11. Μπαράκι
12. Κλεισμένη κάμαρα αδειανή
13. Να ζήσω τη ζωή μου
14. Αυτή είναι μόνο η αρχή
15. Απ'την αρχή να ξαναζούσα
16. Τα λάθη τα πολλά
17. Ο μεντεσές





Για δωρεάν κατέβασμα :

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ NEW PAST



Πως δημιουργήθηκαν οι New Past και πως καταλήξατε σε αυτό το όνομα για την μπάντα;
 
Αρχικά ο Κώστας Σταματίου (κιθάρα) είχε κάποιες ιδέες που ήθελε να πάρουν σάρκα και οστά. Αναζητώντας μουσικούς, γνώρισε τον Ανδρέα Καπελέρη (μπάσο) και μετά από διάφορες αλλαγές στο drum section, ο Μάνος Αγουρίδης ήταν το τρίτο μέλος της μπάντας. Για τα επόμενα 3 χρόνια η μπάντα δούλευε πάνω σε instrumental υλικό, κάνοντας παράλληλα και τα πρώτα της live. Το 2016 έρχεται να προστεθεί στο σχήμα η φωνή του Ανδρέα Denwar. Ως προς το όνομα, από τη μία η “λαθρανάγνωση” της φράσης που ήταν γραμμένη σε έναν τοίχο στο μπαρ του πατέρα του Κώστα, από την άλλη η ένωση του παλιού ροκ ήχου με τον οποίο μεγάλωσε σαν άκουσμα ο Κώστας, με τον πιο μοντέρνο / εναλλακτικό ήχο που είχαν σαν ακούσματα οι νεότεροι της μπάντας, ήταν οι λόγοι που επισφραγίστηκε το όνομα “New Past”.

Ποιες είναι οι επιρροές σας και τα ακούσματά σας;
 
Ευτυχώς έχουμε πολλά και διάφορα ακούσματα ο καθένας μας. Από κλασσικές ροκ και μέταλ μπάντες, pop, blues, funk μέχρι folk και ambient ήχους. Προφανώς αυτά τα ακούσματα επηρεάζουν και τη μουσική μας, άλλα λιγότερο και άλλα πολύ περισσότερο. Αυτό έχει ενδιαφέρον σε μια μπάντα, διότι η διαφορετική αναλογία κάθε φορά συνθέτει και την διαφορετικότητα αλλά και τον χαρακτήρα της κάθε μπάντας.

Ποια είναι συνήθως η θεματολογία των εμπνεύσεών σας, όταν γράφετε μουσική;
 
Η κύρια θεματολογία μας είναι οι εσωτερικοί διάλογοι, δηλαδή η έκφραση βιωματικών καταστάσεων, προσωπικών συναισθημάτων και η γενικότερη αναφορά στις εσωτερικές διαμάχες που μας απασχολούν.

Υλικό σας υπάρχει; Και αν ναι που μπορούμε να το βρούμε;
 
Αυτή τη στιγμή είναι έτοιμος ο πρώτος μας δίσκος με τίτλο “State of Falling” και αναμένεται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα. Επίσης έχει ανέβει στο youtube το πρώτο μας Lyric Video για το κομμάτι “My Only Friend”.

Υπάρχετε σαν συγκρότημα από το 2013. Πώς ήταν η διαδρομή ως τώρα;
 
Στις αρχές η αναζήτηση μελών που επικοινωνούν μουσικά και έχουν την ίδια όρεξη και στόχους, είναι δύσκολη και χρονοβόρα. Η χημεία φαίνεται σιγά σιγά στις πρόβες αλλά και στα πρώτα Live. Επίσης σημαντικό είναι και ο προσδιορισμός του ήχου της μπάντας. Συνεπώς τα 2 πρώτα χρόνια υπήρξε η ανάγκη αυτής της διαδικασίας και ζύμωσης. Μετά τα πράγματα κύλησαν λίγο πιο εύκολα. Το 2016 αναδείχτηκε και η ανάγκη προσθήκης φωνής και δούλεψε έπειτα όλη η μπάντα στο υλικό που είχε επικρατήσει. Μέχρι το τέλος της χρονιάς είχαμε καταλήξει στα 7 κομμάτια του δίσκου και ξεκινήσαμε τις ηχογραφήσεις. Αρχές προς μέσα του 2017 ολοκληρώσαμε την παραγωγή και ξεκινήσαμε κάποιες συναυλίες στην Αθήνα με τελευταία αυτήν στην ευρωπαϊκή ημέρα της μουσικής.

Τι άλλο μπορούμε να πούμε πως υπάρχει στα πλάνα του συγκροτήματος για το άμεσο μέλλον;
 
Η πρώτη προτεραιότητά μας είναι η κυκλοφορία του δίσκου μέχρι το τέλος του έτους. Μετά η προώθησή του μέσω συναυλιών. Παράλληλα δουλεύουμε σε νέο υλικό. Θα συμμετέχουμε επίσης και σε μια συλλογή που ετοιμάζεται αυτή τη στιγμή από διάφορες ελληνικές μπάντες της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν για καλό σκοπό.

Πείτε μας την γνώμη σας για την Eλληνική Rock σκηνή.
 
Η ελληνική ροκ σκηνή έχει εξελιχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Πριν καμιά δεκαετία για παράδειγμα, οι μπάντες προσπαθούσαν πιο πολύ να μιμηθούν γνωστές μπάντες του εξωτερικού παρά να πειραματιστούν, και αυτό ακουγόταν σε κάποιες περιπτώσεις ερασιτεχνικό. Προφανώς υπήρχαν εξαιρέσεις, αλλά μια δύο μπάντες δεν δημιουργούν σκηνή. Πλέον το επίπεδο έχει ανέβει πολύ και συναντάς πολύ συχνά ελληνικές μπάντες με δική τους ταυτότητα. Τα παιξίματα και οι παραγωγές είναι πολύ πιο προσεγμένες και δεν έχουν να ζηλέψουν με αυτές του εξωτερικού, πόσο μάλλον αν αναλογιστούμε τη διαφορά του budget που υπάρχει σε πολλές περιπτώσεις.

Υπάρχει κάποια νέα ελληνική μπάντα που σας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον;
 
Είναι αρκετές που αξίζουν. Από τις αγαπημένες και πιο ιδιαίτερες θα μπορούσαμε να πούμε τους Universe217 και τους Gravitysays_i.

Ποια είναι η άποψη σας γενικά για το free downloading της μουσικής στο διαδίκτυο; 
 
Πλέον είναι κάτι αναπόφευκτο. Ιδανικά καλό θα ήταν οι μπάντες να βγάζουν τουλάχιστον τα έξοδά τους, διότι καλώς ή κακώς δεν είναι ακόμα free και το να βγάλεις έναν δίσκο. Οπότε όταν δεν υπάρχουν χρήματα δεν μπορεί να προχωρήσει μια μπάντα. Από την άλλη αν δεν ακολουθήσεις αυτήν την τάση, δε θα ακουστείς τόσο και δε θα είναι εύκολο να μεγαλώσει το κοινό σου. Άρα πάντα προσπαθείς να βρεις τη χρυσή τομή.

Υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να μας πείτε;
 
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συνέντευξη και για την ευκαιρία που μας δίνετε να μας γνωρίσουν οι αναγνώστες σας. Ευελπιστούμε να σας δούμε και από κοντά σε κάποιο από τα επερχόμενα live μας.

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.