ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ WAR DANCE



Οι απαντήσεις δόθηκαν από τον κιθαρίστα της μπάντας Τάσο Πανανουδάκη.

Καταρχήν θα θέλαμε να μας πεις δυο λόγια για το πως σχηματίστηκαν οι War Dance.
 
Υπήρχε έτοιμο από μέρους μου αρκετό υλικό, καθώς επίσης και η ανάγκη για να κατατεθεί σε ένα ολοκληρωμένο studio album και να μπορεί να υποστηριχτεί ζωντανά. Από τη στιγμή που βρέθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη έγινε η αρχή το Μάρτη του 2010.

Ποιες είναι οι βασικές μουσικές σας επιρροές;
 
Θα έλεγα πως οι επιρροές μας έρχονται από όλα τα μεγάλα κλασσικά metal και rock συγκροτήματα αλλά και από διάφορα ετερόκλητα μουσικά είδη, όπως παραδοσιακή μουσική, ορχηστρική μουσική κ.α. 

Τι σας εμπνέει στιχουργικά;
 
Κυρίως κάποιες εικόνες ή ιδέες που έρχονται από βιβλία ιστορικού, μυθολογικού, λογοτεχνικού, ποιητικού περιεχομένου ή ακόμα και καταστάσεις ή σκέψεις και συναισθήματα που έρχονται από την πραγματική ζωή.

Ποιος είναι υπεύθυνος για τους στίχους και τη μουσική;
 
Ως τώρα τα κομμάτια είναι γραμμένα από εμένα και οι στίχοι σε κάποια κομμάτια από εμένα σε κάποια από τον Λευτέρη τον Πλέτση. Επίσης σε ένα κομμάτι οι στίχοι είναι του Βασίλη Κουμρόγλου. 

Το 2015 κυκλοφόρησε η πρώτη σας  δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο Wrath for the Ages, από νέο υλικό, υπάρχει κάτι;
 
Ναι, υπάρχει νέο υλικό πάνω στο οποίο δουλεύουμε, με στόχο κατ' αρχάς να είναι αντάξιο αν όχι καλύτερο του πρώτου δίσκου καθώς επίσης και το να είναι έτοιμο προς κυκλοφορία σε σχετικά κοντινό χρονικά σημείο.

Η μπάντα είναι σχεδόν 6 ετών. Πόσο έχουν αλλάξει οι War Dance μουσικά στην πάροδο των χρόνων;
 
Αυτό πιστεύω θα φανεί κυρίως στο δεύτερο μας δίσκο και θα μπορούμε να έχουμε και να έχετε σαφέστερη εικόνα πάνω σε αυτό όταν θα είναι έτοιμος.

Τι θα ξεχώριζες στην μέχρι σήμερα πορεία σας;
 
Κάποιες πολύ μεγάλες για εμάς συμμετοχές σε συναυλίες (με Warlord, Jag Panzer, Manilla Road, Sarissa, Scanner κ.α.), όπως επίσης την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου που ήταν εξ' αρχής βασικός στόχος αλλά και τη συνεργασία με τον Ioannis για το εξώφυλλο.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
 
Κατ' αρχάς να μπορέσουμε να συνεχίζουμε να παίζουμε και φυσικά η υλοποίηση της δεύτερης μας ολοκληρωμένης δουλειάς. Αυτό είναι το επόμενο βήμα, ο επόμενος στόχος. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να κοιτάξουμε να τον υποστηρίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Πως βλέπεις γενικά την εγχώρια σκηνή και ποιες μπάντες ξεχωρίζεις;
 
Πιστεύω πως όσες μπάντες είναι πλέον αναγνωρισμένες στην Ελλάδα, τα καταφέρνουν αφού πρώτα έχουν αναγνωριστεί στο εξωτερικό. Αυτό βέβαια προϋποθέτει μεγάλη αποφασιστικότητα, κόπο, θυσίες κτλ. Αλλά εκεί δείχνει και κατά πόσο μια μπάντα είναι αποφασισμένη και ικανή. Από κει και πέρα όσοι παραμένουν εντός συνόρων έχουν πολύ πιο περιορισμένο κοινό και δυνατότητες εξέλιξης. Μπάντες που ξεχωρίζουμε είναι ενδεικτικά οι Rotting Christ, οι Doomocracy, οι VIC, οι Universe 217, οι Sarissa και άλλες... 

Αν θα μπορούσες να αλλάξεις κάτι στην σκηνή μας, τι θα ήταν αυτό και γιατί;
 
Αυτό που περνάει από το χέρι μας είναι απλά να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

Πως θα ήθελες να κλείσουμε την συνέντευξη;
 
Ευχαριστούμε πολύ την Underground Σκηνή για το ενδιαφέρον της σχετικά με εμάς, αλλά και όσες και όσους μας έχουν υποστηρίξει ενεργά μέχρι τώρα!
https://www.facebook.com/WarDance.Metal
https://wardancemetal.bandcamp.com/releases
http://www.youtube.com/user/wardanceband

Τάσο και εμείς σ' ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου