ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ HI MALAYA



Ποια ήταν η αφορμή για τη δημιουργία της μπάντας; Πως ξεκίνησαν όλα;
 
Αρχικά το 2014 ο Χρήστος Μεταξάς (Μπάσο) και Βασίλης Ζήγρας (τύμπανα) ξεκίνησαν ένα τζαμάρισμα ανά περιόδους το οποίο «γέμισε» ο Αντώνης Παπαδόπουλος (κιθάρα) το καλοκαίρι του 2015. Η βαρεμάρα και η ζέστη βοήθησαν – ένας θεός ξέρει πως – να αρχίζουμε να τζαμάρουμε όλοι μαζί βγάζοντας ένα αποτέλεσμα το οποίο μας άρεσε. Η πρόταση να «ανοίξουμε» ένα συγκρότημα φίλων σε μια συναυλία τους, η οποία παρεμπιπτότως δεν έγινε ποτέ, μας έκανε να στρωθούμε σε πιο σοβαρό επίπεδο και να αυτοργανωθούμε.

Το όνομα Hi Malaya πως προέκυψε;
 
Βασικά ένα αστείο μεταξύ των γειτόνων συντέλεσε στην άμεση και αυθόρμητη ονομασία της μπάντας. Η αυλή που υπάρχει στην κατοικία μας έχει ονομαστεί από κοινού «Πλατεία Ιμαλαϊων», οπότε η μπάντα που γεννήθηκε εκεί δε θα μπορούσε παρά να έχει ένα σχετικό όνομα που θα θυμίζει και την αφετηρία της.

Η μουσική ταυτότητα της μπάντας ποια είναι;
 
Σε γενικές γραμμές τα rock και post-rock στοιχεία της μπάντας είναι εμφανή. Τα τραγούδια που έχουμε αποτελούν δικές μας συνθέσεις οπότε η κάθε ιστορία αποτυπώνεται πολλές φορές και με ένα διαφορετικό στυλ, γι' αυτό και αν ακούσει κάποιος θα διακρίνει και στοιχεία funk όπως και ψυχεδέλειας. Βασικά αυτό είναι και το ωραίο της μπάντας κατά την άποψη μας...

Ποιες μπάντες ή μουσικοί σας έχουν επηρεάσει;
 
Ο καθένας είναι πάνω κάτω επηρεασμένος από διάφορες σκηνές όπως The doors, Brmc, Neu, The meters.. 

Το 2016 κυκλοφόρησε η πρώτη σας  δουλειά με τον τίτλο Demo 2015. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια γι’ αυτή τη δουλειά;
 
Η πρώτη προσπάθεια (Demo 2015) αποτελεί μια ιδέα για τη συνέχεια. Νιώσαμε την ανάγκη να μοιραστούμε έστω και ένα δείγμα της μέχρι τότε δουλειάς μας με φίλους και μουσικούς οπότε ηχογραφήσαμε πέντε τραγούδια τα οποία μας βοήθησαν να μπούμε στο κλίμα της επαγγελματικής ηχογράφησης και φυσικά να προετοιμαστούμε καλύτερα για έναν επερχόμενο δίσκο. Το Demo 2015 αντιπροσωπεύει ουσιαστικά μια σύντομη ιστορία της μέχρι τότε προσπάθειας.

Το διαδίκτυο έχει βοηθήσει στη δουλειά σας;
 
Την περίοδο που διανύουμε το διαδίκτυο είναι το μόνο που μπορεί σίγουρα να βοηθήσει. Oι μουσικές κοινότητες όπως το bandcamp, noodio, youtube αλλά και το γνωστό σε όλους facebook βοήθησαν στο να ακουστεί μέρος της δουλειάς μας.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια των Hi Malaya;
 
Όπως αναφέραμε και πιο πάνω το Demo 2015 αποτελεί την αρχή της προσπάθειας οπότε η συνέχεια έχει σίγουρα την ηχογράφηση του δίσκου. Για να γίνει αυτό θα πρέπει ο κιθαρίστας να τελειώσει τη θητεία του στα ελληνικά στρατά! Στην αρχή του έτους μπαίνουμε στο στούντιο για την ηχογράφηση οπότε λογικά μέσα στο πρώτο εξάμηνο θα έχει κυκλοφορήσει και ο δίσκος. Η συνέχεια αποτελείται από live και παρουσίαση της δουλειάς μας.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που συναντά ένα Ελληνικό rock group σε μια πόλη σαν τον Βόλο;
 
Αν μιλήσουμε για το Βόλο, συγκεκριμένα, το μόνο δύσκολο της υπόθεσης είναι ότι δεν υπάρχει δυνατότητα συχνών live – άμεσης επαφής με ακροατές - όπως και σε κάθε μικρή πόλη. Γενικά, πιστεύουμε ότι αν κάτι αξίζει κι έχει κάτι διαφορετικό, έχει χαρακτήρα, μπορεί να προσφέρει είτε προέρχεται από το Βόλο είτε από την Αθήνα πχ.

Αν γινόταν να επιλέξετε εσείς μια μπάντα για να παίξετε live ποια θα ήταν;
 
Από που να αρχίσουμε... ίσως με Goat σαν πρώτη σκέψη. 

Ποια είναι η άποψη σας γενικά για το free downloading της μουσικής στο διαδίκτυο; 
 
Από τη στιγμή που η μουσική βρίσκεται στο διαδίκτυο αργά ή γρήγορα θα υπάρχει δυνατότητα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να αποκτηθεί δωρεάν. Η άποψή μας είναι λίγο ρομαντική σε αυτό το θέμα.. η μουσική θα πρέπει να είναι ελεύθερη για τον καθένα και ο ακροατής είναι αυτός που θα κρίνει αν κάποιος ή κάποιοι αξίζει να βοηθηθούν και οικονομικά για να μπορέσουν να συνεχίσουν την προσπάθεια τους. 

Ο επίλογος δικός σας...
 
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την πρόταση της συνέντευξης και τη δυνατότητα που δίνετε σε νέες ιδέες να ακουστούν... Συνεχίστε έτσι!

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου