ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ GLANCE OF MEDUSA



Πείτε μας πως ξεκίνησε η μπάντα σας...
 
Η μπάντα ξεκίνησε σαν ιδέα από τον Σταύρο (vocalist της μπάντας) στα τέλη του 2011, όπου και άρχισε η αναζήτηση των μελών και τον Μάρτιο του 2012 καταφέραμε να κάνουμε το πρώτο μας live. Στην διαδικασία να φτιάξουμε μια μπάντα μπήκαμε κυρίως για τον λόγο ότι μας αρέσει να δημιουργούμε και να παίζουμε δική μας μουσική και λόγο του ότι ήμασταν σε μικρή ηλικία θέλαμε να μοιάσουμε σε πολλές μπάντες που θαυμάζαμε και μας ενέπνευσαν.

Το όνομα Glance of Medusa πως προέκυψε;
 
Το όνομα το σκέφτηκε ο Σταύρος παίρνοντας την Μέδουσα από την Ελληνική μυθολογία. Δεν σημαίνει κάτι συγκεκριμένο απλά μας ακουγόταν ωραίο.

Στη μουσική κατά την γνώμη μας δεν μπαίνουν ταμπέλες αλλά πως θα περιγράφατε σε κάποιον που δεν γνωρίζει τη μουσική σας;
 
Κινείται σε metalcore επίπεδα αλλά με πολλές διαφορετικές επιρροές από άλλα είδη με σκοπό μια διαφορετική προσέγγιση.

Ποια είναι τα ακούσματα και οι μουσικές προσεγγίσεις σας;
 
Τα γενικά ακούσματα της μπάντας διαφέρουν από μέλος σε μέλος και δεν κυμαίνονται αναγκαστικά στο είδος της metal. Από εκεί και πέρα προσεγγίσεις στην μουσική της μπάντας είναι ότι μας ακούγεται καλά και ότι βγάζει μια ενέργεια και ένα συναίσθημα που θέλουμε και εμείς να βγάλουμε μέσα από την μουσική μας χωρίς να έχουμε κάποιες συγκεκριμένες μπάντες ως βασική επιρροή.

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε το πρώτο δισκογραφικό εγχείρημα σας, το Ep Identity, μιλήστε μας λίγο γι’ αυτό.
 
Οι ηχογραφήσεις του "Identity" ξεκίνησαν τέλη του 2014 και τελειώσανε αρχές του 2015. Ήταν λίγο δύσκολη το να ολοκληρωθεί η όλη δουλειά από άποψη χρημάτων κυρίως γιατί ήταν η εποχή που έγινε η μεγαλύτερη αλλαγή στα μέλη και καθυστέρησε αρκετά η κυκλοφορία του. Παρ' όλα αυτά είμαστε χαρούμενοι με το αποτέλεσμα που καταφέραμε να βγάλουμε ως πρώτη δισκογραφική δουλειά αλλά πλέον ετοιμαζόμαστε για καινούρια πράγματα για τα οποία είμαστε πιο περήφανοι αυτή τη φορά έχοντας πειραματιστεί περισσότερο με τον ήχο μας.

Πόσο καιρό σας πήρε για να το ετοιμάσετε;
 
Οι συνθέσεις γενικά ήταν έτοιμες αρκετό καιρό και απλά περιμέναμε να μπούμε στο studio. Αυτό που καθυστέρησε πιο πολύ την κυκλοφορία του και μας πήρε αρκετούς μήνες ήταν οι ηχογραφήσεις και η ολοκλήρωση του λόγο χρημάτων και το ότι ηχογραφήθηκε από μια μπάντα χωρίς μέλη.

Ποιοι είναι οι άμεσοι στόχοι που έχετε θέσει μετά την κυκλοφορία του;
 
Αρχικά η σύνθεση και ύστερα η ηχογράφηση του πρώτου μας ολοκληρωμένου δίσκου. Από εκεί και πέρα θέλουμε να κάνουμε αρκετά live ώστε να μάθει και ο κόσμος τα νέα μέλη μας (τα οποία έχουν αλλάξει από την εποχή που ηχογραφούσαμε το "Identity") αλλά και να σχηματίσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για εμάς. Πέρα από αυτό σκοπεύουμε με την κυκλοφορία του άλμπουμ να κάνουμε και πολλά live εκτός Αθηνών ώστε να ακουστεί η μουσική μας σε καινούριο κόσμο.

Πόσο σας έχει βοηθήσει το Internet στην προώθηση του Ep;
 
Σίγουρα βοήθησε πολύ όσον αφορά την προώθηση διαφόρων event που γίνανε με αφορμή την κυκλοφορία του EP αλλά και την προώθηση του εντός αλλά και εκτός Ελλάδος με site όπως το bandcamp, youtube και κυρίως το facebook.

Από νέο υλικό υπάρχει κάτι;
 
Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι αλλά σύντομα σκοπεύουμε να κυκλοφορήσουμε το πρώτο single από το επερχόμενο άλμπουμ μας που πιθανότατα θα δημοσιευθεί με κάποιο κλιπ.

Κάτι για να κλείσουμε την συνέντευξη;
 
Ευχαριστούμε πολύ το blogspot "Underground Σκηνή" που μας έδωσε την ευκαιρία για αυτή τη συνέντευξη. Όποιος ενδιαφέρεται να μας ακολουθήσει και να μαθαίνει τα νέα της μπάντας μπορεί να μας βρει στα παρακάτω social media. Έρχονται πολλές ανακοινώσεις σχετικά με live και καινούριο υλικό. Stay tuned.
https://www.facebook.com/glanceofmedusa
https://www.youtube.com/user/GlanceOfMedusa
https://glanceofmedusa.bandcamp.com
https://www.instagram.com/glanceofmedusa/

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου