ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ SOLARMONKEYS



 
 

Πώς ξεκίνησαν οι Solarmonkeys και ποιοι αποτελούν το group;
 
Οι Solarmonkeys ξεκίνησαν το 2011 σαν πεντάδα. Αυτή τη στιγμή είμαστε τέσσερις, John, Marios, Martin και Frank.
 
Πως προέκυψε το όνομα σας;
 
Το όνομα προϋπήρχε της μπάντας, ήταν μέρος του concept που είχε σκεφτεί ο Φώτης(Martin Pig) και προέκυψε από έναν απλό συνδυασμό λέξεων. Κατά καιρούς έχουμε δώσει πολλά νοήματα σε αυτό που μπορεί να σημαίνει, το να έχουμε brainstormings στην μπάντα είναι μέρος της ιδιοσυγκρασίας μας.

Σε ποιο μουσικό είδος θα κατατάσσαμε τους Solarmonkeys;
 
Rock με αμερικάνικες αντικαταβολές, ποιο συγκεκριμένα 90’s στο Seattle. Αυτή ήταν ή πρώτη μας στάση...βλέπουμε που θα πάει στην συνέχεια.

Έχετε επιρροές από κάποιο Ελληνικό ή Ξένο Συγκροτημά-Καλλιτέχνη;
 
Περισσότερο από ξένους καλλιτέχνες, αν και όλοι ακούμε κάπως ετερόκλιτα ήδη μουσικής. Soundgarden, FNM, Alice in Chains είναι κάποιοι από αυτούς.

Πως γράφουν μουσική και στίχους οι Solarmonkeys; Ποια είναι τα ερεθίσματά σας;
 
Η διαδικασία που ακολουθούμε περιλαμβάνει αρκετή προσωπική δουλειά, αργότερα φέρνουμε όλοι ιδέες στο στούντιο, τις βάζουμε κάτω και βλέπουμε ποια κομμάτια μας αρέσουν, στην πορεία τα κομμάτια «γεννάνε» από μόνα τους την ιστορία τους, είναι σα να αυτοεξελίσονται. Όλη μας η θεματολογία έχει να κάνει με ιστορίες του αστικού περιβάλλοντος.

Από νέο υλικό, υπάρχει κάτι;
 
Παρουσιάσαμε 2 καινούριες συνθέσεις στις 20/2 όταν και κάναμε την παρουσίαση του δίσκου μας “Payblack” στο 6 Dogs. Είναι κάτι που δουλέψαμε τους τελευταίους μήνες, δεν ξέρουμε αν θα βρίσκονται μέσα στην επόμενη δουλειά μας αλλά το να βρεις τον επόμενο δρόμο που θ ακολουθήσεις είναι, έτσι κι αλλιώς, μια επίπονα δημιουργική διαδικασία.

Μελλοντικά ποιες είναι οι κινήσεις σας;
 
Να παρουσιάσουμε σε όσο τον δυνατότερο περισσότερο κόσμο μπορούμε το ντεμπούτο μας “Payblack”, να λάβουμε feedback και ενέργεια ώστε να συνεχίσουμε, να κάνουμε ένα reboot στις μηχανές και να ξεκινήσουμε έναν καινούριο κύκλο για τους Solarmonkeys.

Έχετε ακούσει κάτι καλό ( ελληνικό σχήμα ) τώρα τελευταία;
 
Αυτή είναι μια μεγάλη λίστα. Η σκηνή μας γνωρίζει μια άνθιση άνευ προηγουμένου σε ένα γενικότερο ποιοτικό πλαίσιο. Μέχρι να ξεκινήσουν την πρώτη Πανευρωπαϊκή τους περιοδεία θα υποστηρίζουμε ότι οι Fool in the box είναι το σχήμα που πρέπει να τσεκάρεις.
 
Θα θέλαμε να μας πείτε για μια νέα μπάντα στην Ελλάδα ποιο είναι το Νο.1 πρόβλημα;
 
Αν είσαι νέος, μόνος και έχεις έλλειψη εμπειρίας θα τα βρεις σίγουρα μπαστούνια με τα έξοδα μιας μπάντας.
 
Θα θέλατε να πείτε κάτι τελευταίο στους αναγνώστες μας;
 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα παιδιά που στηρίζουν τους Solarmonkeys διαλέγοντας να αγοράσουν από το επίσημο merch μας, είτε μέσω Bandcamp, είτε από τις συναυλίες μας. Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να καταλάβει κάποιος το πόσο τεράστια βοήθεια είναι αυτή η κίνηση. Να είστε όλοι καλά και να προσέχετε τον χρόνο σας.
 
Ευχαριστούμε και καλή συνέχεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου