ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ SEMEN OF THE SUN



 
 
Πρώτα από όλα, θα θέλαμε μια παρουσίαση της μπάντας για να σας γνωρίσουν οι αναγνώστες μας.
 
Οι Semen of the sun αποτελούνται από Μάριο - κιθάρα & φωνή, Μήτσο - μπάσο και Γιώργο - τύμπανα. Υπάρχουν σαν μπάντα από το 2005 με τρία studio album στο ενεργητικό τους και δύο demo που κυκλοφόρησαν το 2004 και 2005 (semen of the sun & an old dog αντίστοιχα).
 
Τι μουσική παίζουν οι Semen Of The Sun;
 
Οι Semen of the sun παίζουν γκαζωμένο ροκ με άρωμα από grunge και punk.
 
Ποια σχήματα έχουν σημαδέψει τον ήχο σας;
 
Είναι αμέτρητα. Από χρονολογικής άποψης Beatles, Blue Oyster Cult, Thin Lizzy, Iron Maiden, Judas Priest, Bad Religion, Τρύπες, Pearl Jam, Nirvana, Dinosaur Jr και πάει λέγοντας…
 
Έχετε ετοιμάσει την νέα σας δουλειά με τίτλο Those Pills, μιλήστε μας λίγο γι' αυτή.
 
Το άλμπουμ αυτό είναι το πρώτο άλμπουμ με το Γιώργο Νικολόπουλο στα τύμπανα, οι συνθέσεις στήθηκαν εξ ολοκλήρου πάνω στη νέα σύνθεση της μπάντας και οι ηχογραφήσεις ολοκληρώθηκαν μέσα σε πέντε ημέρες. Τα κομμάτια που συμπεριλήφθηκαν στο δίσκο είναι αυτά που πιστέψαμε περισσότερο ότι ταιριάζουν στο ύφος της μουσικής που θα άκουγε κάποιος που ταξιδεύει σε εθνική οδό. Σαν γενικό χαρακτηριστικό θα έλεγα πως είναι ο δίσκος που εκφράζει ακριβώς τη διάθεσή μας την ώρα που γράφτηκε, καθώς τα περισσότερα κομμάτια ολοκληρώθηκαν κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων, ενώ πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο Μιχάλης Τσομπάνογλου, ο ηχολήπτης μας, ο οποίος έκανε κρίσιμες παρεμβάσεις όσον αφορά τη δομή των κομματιών σε συγκεκριμένα σημεία.
 
Πόσο διαφορετική ακούγεται σε σχέση με προηγούμενες δουλειές σας;
 
Σε αυτό θα βοηθούσε πολύ η άποψη κάποιου έξω από τη μπάντα που ακούει το δίσκο πρώτη φορά. Εμείς δυστυχώς δεν μπορούμε να καταλάβουμε τις διαφορές. Ο πρώτος δίσκος είχε τον ενθουσιασμό που απαιτεί κάθε πρώτος δίσκος, στο δεύτερο δίσκο πέσαμε λίγο σε εντάσεις και μάθαμε τι σημαίνει βγάζω δίσκο άμεσα και όχι σε ενάμιση χρόνο από όταν τον γράψαμε (γιατί αυτό έγινε), ο τρίτος πιστεύω πως είναι μια φυσική εξέλιξη των δύο πρώτων.
 
Πόσο θεωρείτε ότι εξελίξατε τον ήχο σας;
 
Εκτός από τα χρόνια που "γράφει" στην πλάτη του κάθε μουσικός που για χρόνια παίζει χωρίς μεγάλες διακοπές και τον βοηθούν να βελτιωθεί στο δικό του όργανο και τις πρόβες που κάνουν μια μπάντα να είναι αυτό που βλέπει ο κόσμος πάνω στη σκηνή, αυτή τη φορά ηχογραφήσαμε ο καθένας με τον εξοπλισμό που ήθελε εδώ και χρόνια και αυτό νομίζω ότι αποτυπώνεται στον ήχο του δίσκου, στο οποίο βοήθησε και η συνεργασία με το Μιχάλη που ξεκίνησε τη στιγμή που φτιάχνονταν τα πρώτα κομμάτια του Those pills. Αυτό βοήθησε ώστε να μπούμε στο στούντιο και να έχουμε έτοιμη εικόνα για το τι θέλουμε να πετύχουμε. Αυτό μας έδωσε περισσότερο χρόνο για να επεξεργαστούμε τις ιδέες μας όσο περισσότερο μπορούσαμε στην συγκεκριμένη φάση. Δεν ξέρω αν αυτό είναι βελτίωση, αλλά σίγουρα σε βοηθάει να ευχαριστηθείς περισσότερο όλη τη διαδικασία αλλά και το αποτέλεσμα.
 
Ποιες είναι οι προσδοκίες σας ως σχήμα;
 
Οι άμεσες προσδοκίες είναι να παίζουμε συναυλίες αν είναι δυνατόν μπροστά σε κόσμο που ίσως δεν μας έχει δει ποτέ, να ολοκληρώσουμε κάποιες ιδέες ώστε να γίνουν κομμάτια κανονικά, κομμάτια που θα αποτελέσουν το νέο δίσκο και να συνεχίσει να κυλάει ο τροχός που λέγεται Semen.
 
Ποια είναι η άποψη σας για την Ελληνική σκηνή; Πόσο δύσκολο είναι για μια μπάντα να ξεπεράσει τις δυσκολίες των καιρών μας και να αναδειχθεί;
 
Η ελληνική σκηνή έχει δώσει μπάντες που μπορούν να σταθούν σε όποια σκηνή του εξωτερικού βρεθεί μπροστά τους. Υπάρχουν μπάντες που κάνουν ευρωπαϊκή περιοδεία κάθε χρόνο. Και σε εντελώς διαφορετικά στυλ μουσικής, σε εντελώς διαφορετικού μεγέθους φεστιβάλ και σκηνές, αλλά δίνουν παρών. Η ελληνική σκηνή δεν έχει σε τίποτα να κάνει με το αν κάποιος θα καταφέρει να βγει εκτός συνόρων και να έχει επιτυχία. Είναι καθαρά δική τους ευθύνη. Και μπράβο τους που τα καταφέρνουν.
 
Αν μπορούσατε να στήσετε κάποιο φεστιβάλ, εκτός από εσάς με ποιους θα θέλατε να μοιραστείτε την ίδια σκηνή;
 
Τώρα μας κατέστρεψες… Τι να πρωτοπώ… Εγώ προσωπικά θα ήθελα ένα τριήμερο στη διάθεση μου. Αλλά σίγουρα Slayer, Motorhead, Kyuss (1994)… δεν γίνεται να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση.
 
Με τι μήνυμα θα θέλατε να κλείσουμε την συνέντευξη;
 
Ας γίνουμε όλοι λίγο πιο ευγενικοί, και η κάθε μέρα μας θα γίνει καλύτερη. Δικό μου.
 
Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου