ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ DISTORTED FUNCTION



 
 
Ας αρχίσουμε με ένα σύντομο βιογραφικό του συγκροτήματος για όσους δεν σας γνωρίζουν.
 
Οι Distorted Function ξεκίνησαν σαν ντουέτο στα μέσα του 2012 με πειραματική - ακουστική διάθεση από δύο μπασίστες (Άκης, Δαυίδ). Εδώ και ένα χρόνο περίπου με την προσθήκη κρουστών στην αρχή και ντραμς στη συνέχεια (Βάνια), η μπάντα έχει μπει σε πιο ροκ μονοπάτια με περισσότερη ένταση αλλά πάντα με τη διάθεση του πειραματισμού να παραμένει κυρίαρχη. Κύριος στόχος της μπάντας είναι η επικοινωνία και σε δεύτερο στάδιο η σύνθεση.
 
Ποια ήταν η ανάγκη που σας ώθησε στη δημιουργία των Distorted Function;
 
Σαν προσωπικότητες, μας γοήτευε πάντα η τέχνη βασιζόμενη στην οργάνωση των ήχων με σκοπό τη σύνθεση και την έκφραση των σκέψεων και των συναισθημάτων. Και όπως έλεγε και ο Μανος Χατζηδάκις ‘’η Τέχνη περιέχει τα πολιτικά προβλήματα του καιρού της ενώ η ασκούμενη πολιτική δεν περιέχει ούτε σταγονίδιο από την υψηλή διαχρονική Τέχνη’’.
 
Πως προέκυψε το συγκεκριμένο όνομα της μπάντας;
 
To όνομα ‘’Στρεβλή λειτουργία’’ προέκυψε ύστερα από πρόταση του φίλου μας CuriousApe009. Ακολουθούμε δημιουργικά μονοπάτια, χωρίς να δίνεται βαρύτητα σε κάποιες μουσικές σταθερές και συνήθως παραμορφώνοντας τους ήχους που πηγάζουν από τα όργανα που χρησιμοποιούμε.Έχουμε γενικά διαφορετικές επιρροές μεταξύ μας, αλλά το κοινό σημείο αναφοράς μας είναι τα 90’s.
 
Χρησιμοποιείται 2 μπάσα, γιατί αυτό;
 
Η ιδέα των δυο μπάσων από την πλευρά μας ήταν μια αυθόρμητη πρωτοβουλία που καρποφόρησε χωρίς δεύτερες σκέψεις, αλλά συνάμα διαθέτουμε επιθυμία για μια πιο συλλογική δραστηριοποίηση του εγχειρήματος του συγκροτήματος. Για την ώρα επαναπροσδιορίζεται η λειτουργικότητα της σχέσης, γεγονός που αποτελεί και για τους τρεις μας κινητήριο μοχλό για κάθε έκφραση συναισθήματος.
 
Υλικό σας αλλά και πληροφορίες για εσάς που μπορούμε να βρούμε;
 
Στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που διαχειριζόμαστε και όπου μπορεί κανείς να κατεβάσει ελεύθερα τη μουσική μας:
Κυκλοφορίες αναλυτικά (2013-2014):
1.Φανζίν-Το Ξύδι, Συλλογή Electric Soup no.2 (Φεβρουάριος 2013)
2.distorted function – live recording (Φεβρουάριος 2013)
3.distorted function - distorted function (Δεκέμβριος 2013)
4.distorted function – 1964άιος 2014)
 
Πόσο εύκολο είναι να προωθήσετε τη δουλειά σας με την χρήση του internet;
 
Διανύουμε μια εποχή όπου το διαδίκτυο αποτελεί το βασικότερο μέσο διάδοσης πληροφοριών. Μας ικανοποιεί η ευκολία αυτοδιαχείρισης και η αμεσότητα που μας επιτρέπει να έχουμε με όσους ακροατές ενδιαφέρονται για τη μουσική μας.
 
Τα τελευταία λόγια δικά σας...
 
Κλείνουμε τη συζήτηση μας, με τα εξής λόγια του Δαλάι Λάμα: ''Ο άνθρωπος. Θυσιάζει την υγεία του για να βγάλει λεφτά. Ύστερα θυσιάζει τα χρήματά του για να ανακτήσει την υγεία του. Και τότε είναι τόσο ανήσυχος για το μέλλον ώστε δεν απολαμβάνει το παρόν και ως αποτέλεσμα αυτός δεν ζει ούτε στο παρόν, ούτε στο μέλλον. Και ζει σαν να μη πρόκειται ποτέ να πεθάνει. Και πεθαίνει χωρίς να έχει ζήσει ποτέ στην πραγματικότητα’’
 
Παιδιά ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου