ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΙΔΙΑΜΑ



 
 
Οι απαντήσεις είναι από τον Μπάμπη Στεφανίδη ( τραγουδιστή, στιχουργό, συνθέτη των Μειδίαμα ).
 
Πως ήρθατε κοντά και αποφασίσατε να δημιουργήσετε την μπάντα;
 
Aπό την περίοδο της εφηβείας , τότε που γίνονται οι πιο σημαντικές αλλαγές στο σώμα και στη ψυχή, ήταν που άρχισα ν ασχολούμαι με τη μουσική και το στίχο. Πρώτα δημιουργήσαμε την εφηβική μας μπάντα, όντας παρέα απ το γυμνάσιο και το λύκειο. 4 χρόνια μετά αυτή η εφηβική μπάντα μεταλλάσσεται αυτόματα σε κάτι άλλο. Ήρθε σαν φυσική εξέλιξη. Αυτή είναι και η αρχή των Μειδίαμα.
 
 
Τι χαρακτηρισμό θα δίνατε στον ήχο σας;
 
Ο ήχος μας έχει κάτι που ακροβατεί ανάμεσα στην μελαγχολία και την ανάγκη για ξέσπασμα. Αν ο ήχος μας ήταν άνθρωπος θα ταν σίγουρα κάποιος, μοναχικός, μελαγχολικός που μαζεύει μέσα του όλες τις πληγές, όλα τα δάκρυα και φτάνει κάποια στιγμή που ξεσπάει, ξερνά αλήθειες και όλοι τον κοιτάζουν με απορία.
 
 
Μπάντες που επηρέασαν συνολικά τους ΜΕΙΔΙΑΜΑ;
 
Σίγουρα οι μπάντες που μεγαλώσαμε απ τον ελληνικό χώρο όπως Τρύπες, Μωρά στη φωτιά, Λευκή συμφωνία, Ξύλινα Σπαθιά, Διάφανα Κρίνα κ.α, καθώς και πολλές μπάντες του εξωτερικού όπως Αnathema, Tool, A perfect circle, Gathering κ.α.
 
Ποια είναι η καλύτερη εμπειρία που έχετε βιώσει μέχρι στιγμής on stage;
 
Οι μεγαλύτερες στιγμές ήταν αυτές που παίζαμε πριν από καλλιτέχνες που σεβόμασταν και μεγαλώσαμε ακούγοντάς τους όπως τον Γ.Αγγελάκα, τα Μωρά στη φωτιά και καλλιτέχνες του εξωτερικού όπως τον DanielHYPERLINK "http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCEQFjAA&url=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FDaniel_Cavanagh&ei=B1EyVP60Oo7Y7AbmJg&usg=AFQjCNFNbMjvXhbe9oILAd5u1Tg_jqJNBQ&sig2=FRL5zIjv2h00gkF2wWI7ag&bvm=bv.76802529,d.bGQ" HYPERLINK "http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCEQFjAA&url=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FDaniel_Cavanagh&ei=B1EyVP60Oo7Y7AbmJg&usg=AFQjCNFNbMjvXhbe9oILAd5u1Tg_jqJNBQ&sig2=FRL5zIjv2h00gkF2wWI7ag&bvm=bv.76802529,d.bGQ"Cavanagh των Αnathema, τον Μarky Ramone.
 
 
Από νέο υλικό υπάρχει κάτι;
 
Οι Μειδίαμα είναι στην ευχάριστη θέση ύστερα απ τη κυκλοφορία του πρώτου album πριν 4 χρόνια περίπου, να κυκλοφορήσουν το δεύτερο album σε λίγες μέρες από τώρα. Κομμάτια τα οποία υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια και κάποια που προέκυψαν στην πορεία αποφασίσαμε να τα μοιραστούμε με τον κόσμο για να μη σκουριάσουν.
 
 
Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους ΜΕΙΔΙΑΜΑ; Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σας;
 
Αν με ρωτούσες πριν ένα χρόνο θα σου λεγα πως δεν υπάρχουν Μειδίαμα πια και μάλλον δε θα ξαναυπάρξουν. Η μπάντα είναι ανενεργή σε Live και πρόβες περίπου 4 χρόνια. Σταματήσαμε, για διάφορους λόγους. Σαν να θέλαμε μια παύση, για να αλλάξουμε σελίδα και να πάμε σε μια πιο καθαρή, να ξεκινήσουμε ένα νέο κεφάλαιο, κι ας χρειάζεται χρόνος για να γραφτεί… Υπάρχει λοιπόν η σκέψη να ενεργοποιηθούν και πάλι οι Μειδίαμα, ίσως μείνει σκέψη, ίσως γίνει και πράξη. Πάντως μπορώ να εγγυηθώ στους φίλους των Μειδίαμα πως ό,τι και να γίνει και όσο η έμπνευση, μου χτυπάει την πόρτα, θα βγαίνουν καινούρια κομμάτια στο διαδίκτυο.
 
 
Μιας και είστε από την Καστοριά, θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για την σκηνή της πόλης.
 
Η πόλη της Καστοριάς, έχει μεγάλη ιστορία γύρω από τη rock μουσική και όχι μόνο. Πάντα υπήρχαν και υπάρχουν συγκροτήματα, νέοι που διψάνε για ηλεκτρισμό, που έχουν ιδέες. Δυστυχώς όμως η πόλη υστερεί σε άλλα θέματα που δε βοηθάνε στην ανάδειξη τέτοιων πρωτοβουλιών. Η πόλη εδώ και χρόνια δεν έχει πνευματικό κέντρο. Eπίσης δεν υπάρχουν αρκετοί χώροι για να παρουσιάσει κανείς τη δουλειά του και δεν υπάρχουν πολλά μαγαζιά που να έχουν την άδεια για Live, άρα καταλαβαίνετε…
 
 
Πάμε στο θέμα Ελληνική σκηνή. Κατά την γνώμη μας τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια άνθηση με σπουδαίες κυκλοφορίες και παραγωγές από πολλές μπάντες. Θέλουμε να μας πείτε την γνώμη σας και τους λόγους που έχουν συντελέσει σε αυτό;
 
Έχω την αίσθηση πως το ελληνικό rock δεν έσβησε ποτέ. Πάντα υπήρχαν γκρουπάκια σχεδόν σε κάθε γειτονιά. Αυτό που άλλαζε κυρίως ήταν οι συνθήκες κάθε εποχής και αυτές όριζαν το φαίνεσθαι της κάθε μπάντας. Δεν πιστεύω ότι μετά τη φούσκα των δισκογραφικών εταιρειών, εξαφανίστηκαν και τα γκρουπ. Απλά ήταν πιο δύσκολο να προβληθούν. Τώρα που το χουν συνειδητοποιήσει πια τα γκρουπ πως πρέπει να βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στις δικές τους δυνάμεις, δεν περιμένουν κανένα μαγικό χέρι να ρθεί, αυτοπροβάλλονται όπως και όποτε μπορούν.
 
Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια ελληνόφωνη ροκ μπάντα σήμερα;
 
Την κυριότερη δυσκολία της μπάντας την ανέφερα παραπάνω. Είναι το γεγονός πως βασίζεται στον εαυτό της. Επίσης ο περιορισμένος αριθμός μαγαζιών που στηρίζουν τέτοιες προσπάθειες. Αλλά νομίζω πως αυτό, αν το δεις απ την άλλη μεριά είναι και το όφελος της μπάντας, δλδ ότι ψήνεται σε τέτοιες δυσκολίες, αποκτά γνώση και εμπειρία και αν αυτό το χειριστεί καλά, ενώνεται ακόμα περισσότερο.
 
 
Τέλος, θα θέλατε να πείτε κάτι στους αναγνώστες του blog;
 
Ευχαριστούμε πολύ όλους τους φίλους για τη στήριξη, είναι εντυπωσιακό, που παρ όλο που οι Μειδίαμα ήταν σχεδόν εξαφανισμένοι για περίπου 4 χρόνια, ο κόσμος συνέχιζε να ακούσει Μειδίαμα στο διαδίκτυο, να φτιάχνει βιντεάκια με τραγούδια των Μειδίαμα, να ζητάει στους ραδιοφωνικούς σταθμούς κομμάτια μας. Τώρα που υπάρχει μία ενεργοποίηση και πάλι, ο κόσμος που μας άκουγε είναι ξανά εδώ και οι φίλοι ολοένα και αυξάνονται. Όσο υπάρχει μουσική, τόσο θα προσπαθούμε να μας ενώνει με εσάς. Συγχαρητήρια για το blog σας, που τέτοιες κινήσεις είναι πια σπάνιες και αξίζει να τις στηρίζει ο κόσμος.
 
Εμείς ευχαριστούμε φίλε Μπάμπη, καλή συνέχεια.
 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου