ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ BAT SIGNAL



 
 
 
Θα θέλατε να μας πείτε δύο λόγια για το συγκρότημα...
 
 
This one personifies all that electrifies
 
 
Με ποιο σκεπτικό δημιουργήθηκαν οι Bat Signal;
 
 
Το συγκρότημα αυτό το ξεκινήσαμε σαν φυσική εξέλιξη του προηγούμενου σχήματος μας (Nervisequin) καθώς η μουσική μας προχωρούσε όλο και περισσότερο προς το σημερινό μας ύφος τα τελευταία 2-3 χρόνια. Έτσι καταλήξαμε πως θέλουμε να ξεκινήσουμε από την αρχή κάτι που να μας εκφράζει 100% τόσο μουσικά όσο και στην όλη στάση/attitude του συγκροτήματος, κάτι που είχε σταματήσει να συμβαίνει με το παλιότερο υλικό εδώ και αρκετά χρόνια. Παράλληλα θέλαμε να αποφύγουμε λάθη του παρελθόντος, να επικεντρωθούμε στις live εμφανίσεις και να παράγουμε κάτι εκρηκτικό, σαφές και ουσιαστικό.
 
 
Πως προέκυψε το συγκεκριμένο όνομα της μπάντας;
 
 
Εκφράζει απόλυτα τη νυχτερινή αισθητική που εμπνέει τη μουσική μας.
 
 
Σε ποιο μουσικό είδος θα κατατάσσαμε τους Bat Signal;
 
 
Punk Rock, αλλά όχι με την έννοια που έχει καθιερωθεί ευρέως στο Ελλάντα.
 
 
Έχετε επιρροές από κάποιο Ελληνικό ή Ξένο Συγκροτημά-Καλλιτέχνη;
 
 
Περιπαιχτική απάντηση : Δεν θα το’λεγα. (….σιωπή αμηχανίας)
Κανονική απάντηση : Ναι φυσικά και έχουμε επιρροές, γενικά μας εκφράζει η πρώιμη, κυρίως αμερικάνικη, 70s punk rock νοοτροπία που βασιζόταν στην πρωτοτυπία και την αυθεντική έκφραση των συγκροτημάτων, προτού όλα πνιγούν στην υπερβολή και την υπερ-σοβαρότητα. Από κεί και πέρα, οι επιρροές ενός συγκροτήματος που λειτουργεί συνειδητά, αφορούν κυρίως την αισθητική του, και όχι καθαρά το «μουσικοπαιχτικό» κομμάτι. Όσο μας αρέσει να υπάρχει σαφήνεια και συνοχή, άλλο τόσο δε γουστάρουμε το να εγκλωβίζεται κάποιος στο ίδιο του το μουσικό στυλ. Λίγα ενδεικτικά συγκροτήματα έτσι για την πυροτεχνουργιά : Ramones, Misfits, Social Distortion, Turbonegro.
 
 
Πρόσφατα κυκλοφορήσατε την πρώτη σας δουλειά, τι πρέπει να ξέρει κάποιος γι' αυτήν;
 
 
Αποτελείται από 4 τραγούδια, στα οποία καταλήξαμε ως πιο αντιπροσωπευτικά του συγκροτήματος, και κυκλοφορεί στο ίντερνεξ, από χέρι σε χέρι σε cd στα live μας και σε διάφορα distro και δισκάδικα δωρεάν. Όποιος θέλει το ακούει εδώ, τα πολλά λόγια είναι φτώχια https://www.youtube.com/watch?v=a0Kb9LqjxiM
 
 
 
Πόσο χρόνο σας πήρε η όλη προετοιμασία της;
 
 
 
Τα τραγούδια τα είχαμε έτοιμα εδώ και περίπου ένα χρόνο, τα δουλέψαμε πολύ σε πρόβες ώστε να βγει στην ηχογράφηση ένα αποτέλεσμα κοντινό στη live απόδοση. Οι ηχογραφήσεις και η παραγωγή πήραν περίπου 1-2 μήνες με τα απαραίτητα ξενύχτια αλλά το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί πλήρως καθώς δεν αντιμετωπίστηκε σαν demo αλλά σαν ολοκληρωμένη δουλειά.
 
 
Τα μελλοντικά σας σχέδια ποια είναι;
 
 
Live live live live live. Εντός και (ευελπιστούμε) εκτός συνόρων. Άμα βρούμε υποστήριξη να κυκλοφορήσουμε και κάποια στιγμή LP.
 
 
Μια τελευταία κουβέντα για τους αναγνώστες μας;
 
 
Today your love, tomorrow the World…
 
 
Ευχαριστούμε για την συνέντευξη και καλή συνέχεια.
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου