ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ THE U.N. BAND

 
 
Μπορείτε να μας δώσετε ένα ιστορικό των THE U.N. BAND ?
 
Οι U.N. είναι μια blues / classic / alternative rock μπάντα που έχει ως βάση τη Θεσσαλονίκη και υπάρχει από τα τέλη του 2009. Στα φωνητικά είναι ο Imad Hassan, στην κιθάρα ο Denis Φραγκόπουλος, στο μπάσο ο Mateusz Starnawski και στα τύμπανα ο Δημήτρης Ράπτης. Το “U” και το “N” δε σημαίνουν κάτι το στατικό. Για την ακρίβεια το όνομα της μπάντας «χαμαιλεοντίζει» και νοηματοδοτείται από τους τίτλους των κυκλοφοριών μας οι οποίοι προκύπτουν από τα συναισθήματα και τις σκέψεις που μας διακατέχουν σε κάθε περίοδο της ζωής μας. Μετά από την ηχογράφηση ενός demo ξεκινήσαμε τις ζωντανές εμφανίσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και, ύστερα από τη σταθεροποίηση του line-up, το 2012 ηχογραφήσαμε το πρώτο full length album μας, το Ulnar Nerve.
 
Τι σας έσπρωξε να δημιουργήσετε την μπάντα ?
 
Η απάντηση είναι πολύ απλή και κοινότυπη, αλλά η αλήθεια είναι ότι η μπάντα φτιάχτηκε αφενός από την αγάπη για τη rock μουσική και αφετέρου από την ανάγκη μας να μοιραστούμε με άλλους ανθρώπους τα όνειρα και τις ανησυχίες μας μέσα από το δρόμο της μουσικής.
 
Οι επιρροές σας σαν συγκρότημα ποιές είναι ?
 
Οι επιρροές είναι λίγο δύσκολο να συγκεκριμενοποιηθούν, μιας και αποτελούνται από ένα ευρύτατο φάσμα μουσικής. Παρόλα αυτά θα πρέπει να αναφέρουμε σίγουρα ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη rock σκηνή των ‘70s, με φωτεινότερα τα παραδείγματα των Led Zeppelin, AC/DC, Rory Gallagher και ZZ Top, καθώς και τη συνέχεια βεβαίως των ‘80s και ‘90s με τους Guns ‘n’ Roses, Foo Fighters, Black Keys, Queens Of The Stone Age, τη σκηνή του Seattle, τους Stoner-άδες της Palm Desert της California, κ.τ.λ. Επίσης, στη μουσική μας πολύ συχνά μπορεί να παρατηρήσεις πολύ μικρές επιρροές από funk, reggae, disco, pop και γενικά από οτιδήποτε μπορεί να μας «έκατσε» καλά στ’ αυτί καθώς μεγαλώνουμε.
Στη μπάντα υπάρχουμε τέσσερα άτομα και μέσω της καλής χημείας μεταξύ μας παντρεύουμε ό,τι μας μεγάλωσε με ό,τι θέλουμε να βγάλουμε εμείς προς τα έξω.
 
Το 2012 κυκλοφορήσατε την πρώτη σας δουλεία με τίτλο 'Ulnar Nerve', τι πρέπει να ξέρει κάποιος γι' αυτό το άλμπουμ ?
 
Κατ’ αρχήν πρέπει να ξέρει ότι Ulnar Nerve σημαίνει ωλένιο νεύρο και ότι ο δίσκος ονομάστηκε έτσι διότι αισθανθήκαμε ότι μπήκαμε στο κλαμπ της δισκογραφίας με την ορμητικότητα που χαρακτηρίζει το εν λόγω νεύρο όταν χτυπηθεί.
Ο δίσκος ηχογραφήθηκε τον χειμώνα του 2012 με την πολύτιμη βοήθεια της Super Clean Sound (http://www.supercleansound.com ), δηλαδή του Στέφανου Λαζαρίνου και του Κωστή Σωτηρόπουλου. Τα παιδιά μας βοήθησαν πραγματικά να βγάλουμε προς τα έξω τον καλύτερό μας εαυτό, καθώς και να βελτιωθούμε σαν μουσικοί. Γνωρίζουν πάρα πολλά γύρω από το αντικείμενο γι’ αυτό και το αποτέλεσμα του δίσκου μάς άφησε άφωνους. Ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα είχαμε μια ελληνική κυκλοφορία με έναν τόσο ογκώδη και γεμάτο rock ήχο μόνο με φωνή-κιθάρα-μπάσο-τύμπανα.
Όσο για το artwork, αυτό το επιμελήθηκε με πολύ προσοχή και μεράκι ο Δημήτρης Ευγενίδης της Icon Filmworx (http://iconfilmworx.com ). Μετά από τη μελέτη της μουσικής και των στίχων μας, ο Δημήτρης κατάφερε να αποτυπώσει εικαστικά τον ακριβή rock χαρακτήρα της μπάντας. Αυτός είναι και ο λόγος που αποταθήκαμε σ’ αυτόν και για τη δημιουργία του website μας (wwwHYPERLINK "http://www.un-band.com/".HYPERLINK "http://www.un-band.com/"unHYPERLINK "http://www.un-band.com/"-HYPERLINK "http://www.un-band.com/"bandHYPERLINK "http://www.un-band.com/".HYPERLINK "http://www.un-band.com/"com ), του διαφημιστικού teaser του album, καθώς και για το σχεδιασμό κάποιων φυλλαδίων, αφισών κ.τ.λ. για κάποιες από τις εμφανίσεις μας.
 
Ποιές είναι οι προσδοκίες σας από το 'Ulnar Nerve ?
 
Ο σκοπός της μπάντας γενικά είναι η δημιουργία καλής rock μουσικής και η πραγματοποίηση όσων περισσότερων ζωντανών εμφανίσεων γίνεται. Το Ulnar Nerve έγινε με πολύ κόπο αλλά και πολύ αγάπη και σεβασμό τόσο για τη rock μουσική όσο και για τον εαυτό μας και γενικότερα για τη rock «κοινότητα». Αυτό που περιμένουμε είναι να το ακούσει ο κόσμος και να μας επισκεφτεί σε κάποιο από τα live μας για να διαπιστώσει και ιδίοις όμμασι και ωσί ότι αυτό που κάνουμε το κάνουμε με πολύ αγάπη και ότι δίνουμε το 100% του εαυτού μας. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να πάρει μια ιδέα για τη μουσική μας μέσω της σελίδας μας στο facebook. Όσο για το CD, μπορεί να το βρει στα εξής σημεία:
Θεσσαλονίκη: Handover, Musicland, Λωτός, Stereodisc και Ζαχαρίας - Αθήνα: Ζαχαρίας - Τρίκαλα: Δισκορυχείον - Καρδίτσα: Δισκορυχείον
Καθώς και στην ηλεκτρονική του μορφή στα iTunes, CDbaby, Amazon, κ.τ.λ.
 
Τι σκέφτεστε για το μέλλον της μπάντας ?
 
Προτού ακόμη τελειώσουν οι ηχογραφήσεις του “Ulnar Nerve”, μπήκαμε ήδη στη διαδικασία σύνθεσης καινούριων κομματιών. Οι πρόβες και τα jam-αρίσματα είναι ασταμάτητα και πέραν αυτού μας ενδιαφέρει να δίνουμε όσα περισσότερα live γίνεται σε όλο και περισσότερα μέρη. Υπάρχουν και κάποια παραπάνω πλάνα για το μέλλον (από πλευράς εμφανίσεων και ηχογραφήσεων), αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι.
 
Από νέο υλικό, υπάρχει κάτι ?
 
Υπάρχουν ήδη 3-4 καινούρια τραγούδια τα οποία παίζουμε στα live και τα οποία φανερώνουν την τάση της μπάντας για ακόμα μεγαλύτερες δυναμικές και «rock κρεσέντα». Ο κόσμος δείχνει να τα γουστάρει, οπότε κι εμείς νιώθουμε βαριά την ευθύνη να του προσφέρουμε ένα ακόμη πιο δυνατό δεύτερο δίσκο (και αυτό είναι δέσμευση).
 
Πως θα θέλατε να κλείσουμε την συνέντευξη ?
 
Οτιδήποτε ακούτε από τους U.N. βγαίνει από την καρδιά και μόνο. Αυτό που, κυρίως, μας ενδιαφέρει αυτήν την περίοδο, είναι να παίζουμε ζωντανά μπροστά σε κόσμο, να γνωριζόμαστε μεταξύ μας και να ανταλλάζουμε απόψεις. Μπορεί να σας αρέσουμε, μπορεί και όχι – αυτό που έχει σημασία όμως είναι να αναδεικνύουμε όσο περισσότερο γίνεται τη δημιουργικότητα της ελληνικής σκηνής. Δώστε μια ευκαιρία σε ολόκληρη την ελληνική σκηνή και πολύ σύντομα θα βρείτε διαμάντια που δημιουργήθηκαν από ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται πολύ κοντά σ’ εσάς.
 
Καλή συνέχεια παιδιά και ευχαριστώ για όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου