ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ THEIR METHLAB

 
 
 
Πότε και πως προέκυψαν οι THEIR METHLAB ?
 
 
Οι Their Methlab σχηματίστηκαν πριν περίπου 2 χρόνια, στα Γιάννενα όπου και βρισκόμαστε αυτή την στιγμή. Περίπου για το ίδιο χρονικό διάστημα, συγκατοικούμε σε ένα μικρό δυάρι. Η μπάντα σχηματίστηκε, καθώς είχαμε ανάγκη να παίξουμε δική μας μουσική.
 
 
Τη μουσική σας πως θα την χαρακτηρίζατε ?
 
 
Η πιο μεγάλη πρόκληση για μας, είναι η ταυτότητα. Ακούς κάτι και αμέσως ξέρεις με ποιόν έχεις να κάνεις. Πάνω σε αυτό, προσπαθούμε να δηλώσουμε ταυτότητα γύρω απο το instrumental post rock / metal. Ουσιαστικά μέχρι στιγμής παίζουμε ότι μας κάνει κέφι, ότι προκύπτει μέσα απο τζαμαρίσματα σε studio.
 
 
 
Το 2013 κυκλοφορήσατε την πρώτη σας δουλειά, ένα Ep.Μιλήστε μας για αυτό.
 
 
 
Το ΕP το ηχογραφήσαμε - μιξάραμε - μαστεράραμε στo Vision of Sound στα Γιάννενα, παρέα με το Θωμά Νάστο, ο οποίος μας βοήθησε πάρα πολύ. Ξεδιαλύναμε τα κομμάτια που είχαμε στην αρχή, κάποια πετάχτηκαν και καταλήξαμε να ηχογραφήσουμε 4 συνθέσεις. Πρωτόγνωρη, κουραστική αλλά συνάμα και όμορφη εμπειρία για εμάς το studio, μάθαμε πολλά πράγματα.
 
 
 
Πόσο εύκολο είναι να προωθήσετε τη δουλειά σας με την χρήση του internet ?
 
 
 
Καθημερινά σε πάρα πολλά site υπάρχουν πάρα πολλές μουσικές κυκλοφορίες σε όλα τα είδη μουσικής. Σίγουρα είναι ένα απίστευτο εργαλείο για να βοηθήσεις στην προώθηση της δουλείας σου. Πάντως, για μας είναι παρά πολύ διαφορετικό όταν μας δίνετε η ευκαιρία στο να παίξουμε σε μια καινούργια πόλη. Τότε πιστεύουμε ότι πραγματικά έχουμε την δυνατότητα να δώσουμε ένα στίγμα για το τι κάνουμε. Και σίγουρα η αλληλέπιδραση μεταξύ κοινού και συγκροτήματος έχει πάντα περισσότερο ενδιαφέρον και για τις δύο πλευρές.
 
 
 
Είστε ένα instrumental σχήμα, αργότερα θα σας δούμε και με τραγουδιστή η όχι ?
 
 
Ο πυρήνας του σχήματος είναι οι 3 συγκάτοικοι. Το ότι παίζουμε και μουσική παρέα κάνει την προσθήκη κάποιου νέου μέλους δυσκολότερο θέμα. Θα πρέπει εκτός απο μουσικά να δέσουμε και σαν παρέα. Προσπαθήσαμε μέσα σε αυτό το λίγο χρονικό διάστημα που παίζουμε να εντάξουμε και άλλα μέλη στο σχήμα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μάλλον πρέπει να μετακομίσουμε σε μεγαλύτερο σπίτι..Όσο για την φιλοσοφία Instrumental η όχι, θα δείξει η πορεία. Προς στιγμήν δεν σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο.
 
 
 
Έδρα σας είναι τα Γιάννενα, θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για την μουσική σκηνή της πόλης.
 
 
 
Τα Γιάννενα έχουν μερικά πολύ αξιόλογα συγκροτήματα, παλιά και καινούργια, που παίζουν δική τους μουσική όπως οι Villagers of Ioannina City, Crazy Cow, The Fuzzy Nerds, Αbsinthiana, Back Alley 121 . Γενικώς ο κόσμος παρακολουθεί την μουσική σκηνή, υπάρχει συμμετοχή, μιας και η πόλη έχει πολλούς φοιτητές.
 
 
 
Ποιο θα θέλατε να είναι το μέλλον των THEIR METHLAB ?
 
 
 
Να καταφέρουμε να ηχογραφήσουμε μια full length κυκλοφορία, και στο πολυυυυυυυύ μακρινό μέλλον ένα tour στην Ευρώπη.
 
 
Πως θέλετε να κλείσουμε τη συνέντευξη ?
 
 
Eυχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη, συνεχίστε με την πολύ καλή δουλειά που έχετε καταπιαστεί στο blog.
 
 
 
Εμείς ευχαριστούμε και καλή συνέχεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου