ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 18 Απριλίου 2021

ΣΑΜΠΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ - AUTUMNE

 


Για αρχή σε αυτή την παρουσίαση θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ria Kalampali από την One:Woman:Company ( https://www.facebook.com/onewomancompany.unlmtd/ ) για το υλικό του ep αλλά και όλες τις πληροφορίες για τον Κώστα Σαμπάνη που μας έστειλε.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Κώστας Σαμπάνης, είναι ένας συνθέτης και κιθαρίστας, από την Αθήνα, απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α., με παράλληλες σπουδές ηλεκτρικής κιθάρας, κλασικής αρμονίας, μοντέρνων θεωρητικών και jazz αρμονίας στο ωδείο Μουσικής Πράξης. 
Την αγάπη του για τον progressive ήχο την αντιλήφθηκε από μικρή ηλικία, επηρεάστηκε από πολλά συγκροτήματα και καλλιτέχνες, με βασικότερα τους Opeth και Porcupine Tree που έπαιξαν το σημαντικότερο ρόλο, στην προσωπική του αισθητική και στον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον ήχο.
Τα τελευταία 10 χρόνια έχει κάνει αρκετές live και studio session συνεργασίες και επιπλέον εργάζεται ως καθηγητής κιθάρας και θεωρίας της μουσικής. 
Το ep Αutumne, αποτελεί την πρώτη του δισκογραφική δουλειά και περιλαμβάνει 5 Instrumental Prog Rock κομμάτια. 
Την μουσική, την ενορχήστρωση και τις κιθάρες επιμελήθηκε ο Κώστας Σαμπάνης, τύμπανα έπαιξε ο Γιώργος Πουλιάσης (Playgrounded), μπάσο ο Ηλίας Καρκαβέλιας, πιάνο ο Στέλιος Φραγκούς, τα έγχορδα που ακούγονται στο “A Heartbeat Away” είναι programed στο στούντιο του Δημήτρη Ράδη (we.own.the.sky), arrangement Κώστας Σαμπάνης - Δημήτρης Ράδης, η παραγωγή έγινε από τους Κώστα Σαμπάνη & Mikko Chris Vlachos, το mastering από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο (Sweetspot Productions), τα τύμπανα ηχογραφήθηκαν στο studio Soundflakes, τo πιάνο στα Antart Studios , μπάσο, κιθάρες και μίξη στα 8yard studios από τον Mikko Chris Vlachos, ενώ το artwork επιμελήθηκε ο Bewild Brother, το engineering έγινε από τον Mikko Chris Vlachos.
Ελπίζουμε να μην σας κουράσαμε αλλά για εμάς καλό είναι σε κάποια παρουσίαση που κάνουμε να τα λέμε όλα.
Πάμε τώρα στο ep Αutumne που κυκλοφόρησε στις 19 Φεβρουαρίου 2021 σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες αλλά και σε φυσική μορφή (CD), όπως έχουμε γράψει περιέχει 5 Instrumental κομμάτια, όλα κινούνται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα με το Birth να ξεχωρίζει ( ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι που το λατρέψαμε ).
Μουσικά το ep δεν κρύβει εκπλήξεις και μην περιμένετε να ακούσετε φανφάρες, φρου φρου και αρώματα, εδώ ο Κώστας μας παίρνει από το χέρι για ένα ταξίδι, ένα μουσικό ταξίδι που αξίζει την προσοχή μας.
Τέλος υπάρχουν και 2 video του Κώστα για τα κομμάτια A Heartbeat Away και Until We Meet Again, μπορείτε να τα δείτε εδώ :
Tracklist: Remembering You - A Heartbeat Away - Birth - Until We Meet Again - Farewell
Ανακεφαλαιώνοντας, γενικά ένα καλό ep σαν πρώτη γεύση, αρκετά αξιοπρεπή με όμορφες μελωδίες, που κολλάνε στο μυαλό,  αναμένουμε και συνέχεια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου