ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Το blog δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια να καταγράψουμε την Ελληνική underground σκηνή.

Μια προσπάθεια όχι και τόσο εύκολη γιατί ψάχνουμε καθημερινά στο internet να βρούμε υλικό για κατέβασμα ( και ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που ανεβάζουν αυτό το υλικό ) αλλά και videos που έχουν σχέση με την σκηνή.

Σε κάθε περίπτωση που κάποιος έχει εντοπίσει λάθη, έχουμε ανεβάσει κάτι ( αυτό αφορά περισσότερο τα σχήματα ) που δεν θα το ήθελε η οτιδήποτε άλλο υπάρχει το email : undergroundskini@gmail.com που ο καθένας μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Το ίδιο email ισχύει και για τα σχήματα που θα ήθελαν να ανέβουν στο blog, μπορούν να μας στείλουν περισσότερες πληροφορίες για το σχήμα τους.

Τέλος μια παράκληση.

Καλό είναι να κατεβάζεις υλικό από το internet αλλά καλύτερο είναι να έρχεσαι σε επαφή με το ίδιο το συγκρότημα ώστε με ένα λογικό αντίτιμο να αγοράσεις το υλικό ( cd ) του γιατί με αυτό τον τρόπο βοηθάς τα σχήματα που ότι κάνουν το κάνουν από αγάπη ξέροντας ότι ποτέ δεν θα βγάλουν χρήματα από την μουσική τους.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ DR. AWKWARD AND THE SCREWSΠρώτα από όλα θα θέλαμε να μας δώσετε ένα μικρό βιογραφικό των Dr. Awkward and the Screws. 

Οι Dr. Awkward & The Screws είναι μια μπάντα που αγαπάει το 70's rock και τα heavy blues. Τον Ιανουάριο του 2017 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ομώνυμο EP. Έχουν παίξει live παρέα με συγκροτήματα όπως οι Vodka Juniors, Wherswilder, 7 odds, Overjoyed αλλά και τους Imperial State Electric του θρυλικού Nicke Andersson. Εδώ και λίγο καιρό τελείωσαν την παραγωγή του πρώτου τους full length album.  

Το όνομα πως προέκυψε;

Ήταν μια αυθόρμητη έμπνευση που είχαμε στο studio καθώς ρίχναμε ιδέες για το όνομα της μπάντας.

Ποια είναι η μουσική ταυτότητα της μπάντας;

Είναι το 70's rock, το psychedelic rock, τα Blues και το Heavy Rock.

Κυκλοφορήσατε μέσα στο 2017 ένα ep. Ποιες ήταν οι δυσκολίες που συναντήσατε μέχρι την κυκλοφορία του ep; Μείνατε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα της δουλειάς σας;

Λοιπόν, οι δυσκολίες για εμάς ίσως  να ήταν λιγότερες, καθώς ο μπασίστας της μπάντας τότε ο Γρηγόρης, ο οποίος είναι πλέον και ο τραγουδιστής, είναι ιδιοκτήτης των Ritual Studios. Η διαδικασία της παραγωγής ήταν πιο εύκολη συνεπώς. Νομίζουμε το αποτέλεσμα ήταν άκρως ικανοποιητικό.

Από νέο υλικό, υπάρχει κάτι;

Το πρώτο μας  full length album είναι έτοιμο και θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2019, σε βινύλιο.

Τι επιφυλάσσει λοιπόν το μέλλον για τους Dr. Awkward and the Screws; Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σας;

Κυρίως θέλουμε να επικεντρωθούμε σε live εμφανίσεις για την προώθηση του νέου μας δίσκου.

Και η μεγαλύτερη προσδοκία σας σχετικά με την μπάντα;

Να μπορούμε να ασχολούμαστε με το συγκρότημα για πολλά χρόνια ακόμα. Είμαστε τέσσερις φίλοι οι οποίοι παίζουμε την μουσική που γουστάρουμε. Ήμασταν ήδη φίλοι πριν κάνουμε την μπάντα. Παίζουμε αυτό που μας εκφράζει και αν αρέσει και στον κόσμο ακόμα καλύτερα.

Πως θα περιγράφατε μια συναυλία των Dr. Awkward and the Screws; Τι να περιμένει ο κόσμος από κάποιο live σας;

Ένα live με πολύ ενέργεια για να τα σπάσεις και ενίοτε για να χορέψεις...αχαχ.

Πια είναι η γνώμη σας για τα σχήματα που δίνουν τις δημιουργίες τους μέσω των ιστοσελίδων τους είτε δωρεάν είτε με κάποιο μικρότερο σχετικά με τις τιμές των δισκοπωλείων τίμημα.

Νομίζουμε ότι ο εκάστοτε δημιουργός μπορεί να κοστολογεί την μουσική του όσο αυτός θέλει.

Πως βλέπετε γενικά την εγχώρια σκηνή και ποιες μπάντες ξεχωρίζετε;

Γενικά η ελληνική σκηνή είναι πάρα πολύ δυνατή πλέον. Δείτε για παράδειγμα πόσες ελληνικές μπάντες παίζουν πλέον στο εξωτερικό. Τώρα υπάρχουν μπάντες που έχουν φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο όπως οι Planet of Zeus, οι Mods, οι Whersewilder ή οι Naxatras και οι Big Nose Attack. Επίσης υπάρχουν μπάντες που μπορούν να δώσουν πολλά στην σκηνή όπως οι Under the sun, οι Limpin' Express, οι Deaf Radio ή οι BUS.

Με τι μήνυμα θα θέλατε να κλείσουμε την συνέντευξη;

Θα θέλαμε να βλέπουμε περισσότερο κόσμο στα underground live.

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου