ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ THE DEAD DRANKS



Πείτε μας λίγα λόγια για το πότε και πως σχηματίστηκαν οι The Dead Dranks.

Οι The Dead Dranks σχηματίστηκαν το 2005 από τα αδέρφια Soto Gem και Tony καθαρά από την ανάγκη να παίξουν και οι ίδιοι την αγαπημένη τους μουσική, ως τρίο αρχικά. Στην πορεία το σχήμα έγινε τετραμελές και ύστερα από κάποιες αλλαγές μελών κατέληξε στη σημερινή του σύνθεση η οποία αποτελείται από τους Soto Gem (φωνή, κιθάρα), Tony (κιθάρα, φωνητικά), Πολύδωρο (μπάσο), Άκη (τύμπανα).

Πως προέκυψε το όνομα;

Η μπάντα αρχικά βαφτίστηκε ‘The Dranks’ πριν ακόμα δημιουργηθεί και υπεύθυνες γι’ αυτό ήταν οι πρώτες μας κραιπάλες. Όταν η μπάντα έγινε τετραμελής αποφασίσαμε να το ενισχύσουμε και να μετονομαστούμε σε ‘The Dead Dranks’ κρατώντας το ανορθόγραφο για να εξασφαλίσουμε τη μοναδικότητά του.

Ηχητικά που θα πρέπει να σας κατατάσουμε;

Θα λέγαμε ότι παίζουμε rock ‘n’ roll  όπως εμείς το αντιλαμβανόμαστε.

Ποιες είναι οι μεγάλες επιρροές σας;

Οι επιρροές μας είναι πολλές και διάφορες από όλα τα παρακλάδια του rock. Οι πιο κομβικές και εμφανείς θα λέγαμε ότι είναι το punk rock και το garage rock ‘n’ roll. Από κει και πέρα είμαστε επηρεασμένοι και από την pop των 60s, τη hard rock, τα σκοτάδια των 80s και φυσικά τα 90s. Επίσης μην ξεχνάμε και την ελληνική ροκ και punk σκηνή που πάντα μας συγκινούσε.

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να γίνεται κι εσείς μέρος αυτής της σκηνής;

Ξεκάθαρα το ότι θέλαμε μανιασμένα να κάνουμε και μεις ότι έκαναν και οι ήρωες μας. Δηλαδή να ροκάρουμε μέχρι τελικής πτώσης.


Η θεματολογία των στίχων σας, ποια είναι;

Οι στίχοι μας είναι εσωτερικοί, προσωπικοί και βιωματικοί. Στην πλειοψηφία τους αφορούν συναισθήματα και στιγμές που μας έχουν στιγματίσει και μας ακολουθούν πάντα. Είναι ένας τρόπος λύτρωσης.

Η πρώτη σας κυκλοφορία που κυκλοφόρησε το 2016 έχει τίτλο το όνομα σας, από νέο υλικό να περιμένουμε κάτι;

Ήδη έχουμε σχεδόν έτοιμο το υλικό του δεύτερού μας δίσκου και είμαστε στη φάση της τελικής επεξεργασίας του. Ελπίζουμε πως πολύ σύντομα θα ξεκινήσουμε τις ηχογραφήσεις με λιγότερες καθυστερήσεις αυτή τη φορά. Stay tuned!

Πως θα μπορούσε κάποιος να αποκτήσει το ντεμπούτο album σας;

Το ντεμπούτο album μας μπορεί κάποιος να το αποκτήσει σε κάποιο από τα δισκοπωλεία που διατίθεται και τα οποία αναγράφονται στη σελίδα μας στο facebook. Επίσης διατίθεται στις ζωντανές μας εμφανίσεις ενώ μπορείτε να το κατεβάσετε σε ψηφιακή μορφή από τη σελίδα μας στο Bandcamp.

Τι να περιμένουμε το 2018 από εσάς;

Ελπίζουμε κάποια live στην επαρχεία και ίσως κάποιο video clip. Επίσης κάποια δείγματα από την επερχόμενη δουλειά μας.

Αν μπορούσατε δημιουργήσετε ένα  φεστιβάλ με μπάντες που εσείς θα επιλέγατε, ποιες μπάντες θα περιελάμβανε;

Ωραία ερώτηση! Social distortion, Rancid, Wipers, Stooges, Τρύπες και εμείς ως support!

Τέλος υπάρχει κάτι που θα θέλατε να πείτε στον κόσμο;

Να στηρίζετε όσο μπορείτε την underground σκηνή όχι μόνο μέσω των social media αλλά κυρίως έμπρακτα έτσι ώστε να συνεχίσει να υπάρχει και να μην χάσει ποτέ τη φλόγα της.

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου