ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ CIRCASSIAN



Από που ξεκινάει η ιστορία σας;
 
Γύρω στα τέλη του 2008 αρχίσαμε να κάνουμε πρόβες παρέα, και μετά από κάποιους μήνες δουλειάς γράψαμε τα πρώτα μας τραγούδια. Περνάγαμε καλά δεθήκαμε μεταξύ μας και αποφασίσαμε να φτιάξουμε τη μπάντα.

Ποιες ήταν οι βασικές επιρροές πάνω στις οποίες βασίστηκε ο ήχος των Circassian;
 
Βασικές επιρροές είναι δύσκολο να εντοπίσουμε, θα προτιμούσαμε αντιθέτως να πούμε ότι από την αρχή δεν θέσαμε κάποιο μουσικό όριο στον ήχο του συγκροτήματος κάτι που και στην πορεία μας βοήθησε όλους καθώς ακούγαμε και παίζαμε διάφορα είδη μουσικής ανά περιόδους κάτι που έδωσε στον ήχο της μπάντας έναν σημαντικό πλουραλισμό.

Θα μας πείτε λίγα λόγια για την νέα σας δουλειά σας με τίτλο Quadrivium που κυκλοφόρησε μέσα στο 2017;
 
Το ήχογραφήσαμε στο Artracks Studio με τη βοήθεια του Άλεξ Μπόλπαση, το εξώφυλλο το επιμελήθηκε ο Κωσταντίνος Λιανός και η όλη διαδικασία σύνθεσης-ηχογράφησης-παραγωγή κράτησε περίπου 9-10 μήνες. 

Πόσο θεωρείτε ότι εξελίξατε τον ήχο σας σε σχέση με το Hantse Guashe του 2014;
 
Σίγουρα μετακινηθήκαμε σε μια περισσότερο ''ποπ'' χροιά, εμπλουτίσαμε τα κομμάτια με περισσότερες αλλαγές και μελωδικά σημεία σε σχέση με τον πρηγούμενο δίσκο αλλά και τα φωνητικά προσεγγίστηκαν διαφορετικά από ότι στο παρελθόν.

Πώς αισθανθήκατε, ακούγοντάς την στην τελική της μορφή;
 
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι τόσο από την ποιότητα της παραγωγής ( ενα πραγματικά μεγάλο ευχαριστώ στον Άλεξ Μπολπαση) όσο και από την τελική δομή που δώσαμε συνθετικά στα κομμάτια μετά από αλλαγές κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων. Ελπίζουμε να αρέσει και σε σας.

Μπορείτε να μας δώσετε την κεντρική ρότα του στιχουργικού περιεχομένου της;
 
Το quadrivium ήταν κομμάτι της ύλης που διδασκόταν στα πανεπιστήμια του Μεσαίωνα και μαζί με το trivium αποτελούσαν τις επτά ελευθέριες τέχνες, συγκεκριμένα στο quadrivium αναφέρονταν η αστρονομία, τα μαθηματικά, η γεωμετρία και η μουσική. Και αφιερώσαμε ένα τραγούδι σε κάθε μία από αυτές.

Τι μηνύματα προσπαθείτε να περάσετε μέσα από αυτούς;
 
Πολλά και κανένα, τα μηνύματα για τον καθένα κρύβονται σε διαφορετικά μέρη, για μας συγκεκριμένα το μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε είναι η πίστη στην εξέλιξη του ανθρώπινού πολιτισμού μέσω της επιστήμης αλλά και το πως η γνώση βοήθησε σε διάφορα σημεία της ανθρώπινης ιστορίας να βρεθούν ειρηνικές λύσεις, να λυθούν ζωτικής σημασίας προβλήματα και να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά.

Με τις δισκογραφικές εταιρίες, ποια είναι η σχέση σας;
 
Το δίσκο Hantse Guashe τον είχαμε κυκλοφορήσει με τη βοήθεια της Spinalonga Records και της Chaotic Synergy, ωστόσο το Quadrivium το κυκλοφορήσαμε με δικά μας έξοδα. Γενικά είναι καλό να βρίσκεται ένα συγκρότημα στη στέγη μιας δισκογραφικής για πολλούς και σημαντικούς λόγους ωστόσο αυτό δεν έρχεται από μόνο του και πολλή δουλειά απαιτείται για να έχει κάποιο συγκρότημα βοήθεια στις δισκογραφικές της προσπάθειες.

Πέρα από το Quadrivium, ποια θα είναι η επόμενη σας κίνηση;
 
Να αρχίσουμε σύντομα να γράφουμε νέα κομμάτια.

Κατά την γνώμη σας μπορεί να επιβιώσει η Ελληνική underground σκηνή στην Ελλάδα;
 
Εννοείται, τρανό παράδειγμα η εποχή που ζούμε τώρα, ένα σωρό μπάντες αναδύονται, το επίπεδο ανεβαίνει όλο και περισσότερο και θα μπορούσε ίσως κανείς να πει ότι πλέον στην Ελλάδα υπάρχουν αξιοπρεπέστατες μουσικές σκηνές για όλα τα γούστα.

Τέλος θα θέλαμε ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του blog;
 
Ελπίζουμε να σας άρεσε ο καινούριος μας δίσκος και να τα πούμε σε κάποια από τις συναυλίες μας. 

Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας, καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου