Πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία και για το ξεκίνημα των Mitič Threesome.
Οι Mitič Threesome (μίτιτςς θρίσαμ) ξεκίνησαν τέλη του ‘11 αρχές του ‘12 χωρίς κάποιο συγκεκριμένο σκοπό. Στο πρώτο λάιβ το Μάρτη του ‘12 (στη Βέροια) παίξαμε μόνο διασκευές, κυρίως πανκ ροκ, γκάρατζ, ροκαμπίλ κτλ... μετά το πρώτο λάιβ στην μπάντα μπήκε η Βίκυ ενώ ήδη δουλεύαμε πάνω σε δικά μας κομμάτια. Από εκεί και πέρα είχαμε λάιβ, μετακόμιση στο Βόλο (όλη η μπάντα), ηχογράφηση του δίσκου, αποχώρηση της Βίκυς, συμμετοχή της Μάουρα στο δίσκο και σε κάποια λάιβ, το τουρ στα Βαλκάνια και τώρα πίσω ξανά στη Βέροια.
Πώς επιλέξατε το όνομα Mitič Threesome;
Το όνομα είναι στην ουσία ένα εσωτερικό αστείο. Μίτιτς φωνάζαμε τον Μήτσο λόγο της μεγάλης του μύτης και το threesome γιατί δεν μας άρεσε η λέξη trio.
Το 2015 κυκλοφορήσατε το άλμπουμ Τhe sparkling arcane network that impairs and degenerates aptitude μείνατε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα της δουλειάς σας;
Ναι σε γενικά πλαίσια είμαστε ευχαριστημένοι. Είναι η πρώτη μας “επίσημη” δουλειά και ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι με αυτό που κάναμε αλλά και πολύ στρεσαρισμένοι από θέμα χρόνου γιατί όλοι μας πιστεύαμε ότι αυτή η δουλειά θα έπρεπε να είχε βγει πιο νωρίς. Αυτό ήταν καλό και κακό γιατί αν δεν ήμασταν στρεσαρισμένοι από το χρόνο ακόμα θα βρισκόμασταν στο στούντιο. Κατ’ άλλα πιστεύουμε ότι είμαστε πιο πολύ μια live μπάντα. Κάποιος μπορεί να νιώσει και να καταλάβει πιο καλά αυτό που κάνουμε βλέποντας μας ζωντανά.
Μιλήστε μας λίγο γι' αυτήν την δουλειά.
Σημαντικό γι' αυτήν τη δουλειά - όπως γράφουμε και μέσα στο δίσκο - είναι ότι δεν θα φτάναμε σε αυτό το αποτέλεσμα αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί οι φίλοι που μας βοήθησαν και μας στήριξαν, είτε υλικά είτε ψυχικά. Επίσης αυτός το δίσκος είναι μια δουλειά που φτιάχτηκε εξολοκλήρου από εμάς σε δικό μας χώρο, από την ηχογράφηση μέχρι την κυκλοφορία. Το μόνο που δεν έγινε από εμάς είναι το μάστερινγκ το οποίο έγινε από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στο “sweetspot productions” και τον ευχαριστούμε για την υπέροχη δουλειά που έκανε. Τα σχέδια είναι της Christina Fileri, ενώ το στήσιμο του cd το έκανε ο Johnny H. Feelmore. Κατ’ άλλα το “the sparkling arcane network that impairs and degenerates aptitude” είναι εν μέρη ένα concept άλμπουμ με θέμα τη ζωή της Dimitrova D. και του Cannibal. Εν μέρη γιατί η σειρά τον κομματιών δεν μπήκε σύμφωνα με τη χρονολογική ροή της ιστορίας αλλά και γιατί λείπουν κάποια κομμάτια τα οποία αποφασίσαμε να μη συμπεριληφθούν στο δίσκο. Αν όντως είχαμε ακολουθήσει αυτή τη λογική (πράγμα που είχε περάσει από το μυαλό μας) θα είχαμε ένα διπλό δίσκο με ακόμα μεγαλύτερη ποικιλομορφία μουσικά.
Το διαδίκτυο έχει βοηθήσει στη δουλειά σας;
Ναι σίγουρα. Το διαδίκτυο είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο. Αν ξέρει κάποιος να το χειρίζεται καλά μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα. Όσο περνάει ο καιρός το μαθαίνουμε κι εμείς καλύτερa.
Τι θέλετε να υλοποιήσετε στο άμεσο χρονικό διάστημα;
Το άμεσο μέλλον περιλαμβάνει μετακόμιση πάλι πίσω στη Βέροια, δημιουργία του στούντιο πάλι από την αρχή και έναρξη ηχογραφήσεων για το δεύτερο δίσκο. Το καλοκαίρι απ’ ότι φαίνεται θα έχουμε ένα διάλειμμα με την μπάντα και ξεκινάμε πάλι το Σεπτέμβρη με ένα λάιβ στο φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου (2 Σεπτεμβρίου).
Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα Ελληνικό group του είδους σας στη χώρα μας;
Το δύσκολο για ένα ελληνικό γκρουπ του είδους μας στη χώρα μας είναι το είδος μας. Αυτό που έχουμε βιώσει εμείς τουλάχιστον είναι ότι ο κόσμος δυσκολεύεται να προσδιορίσει το είδος μουσικής που παίζουμε, με αποτέλεσμα να μην βρίσκουμε εύκολα χώρους για live εμφανίσεις. Αυτό ενισχύεται και από το γεγονός ότι πολλοί μας θεωρούν περίεργους, υπερβολικούς κτλ, πράγμα που δεν είναι ψέμα. Καθώς επίσης και το μικρό κοινό που μπορεί να ακούσει κάτι τέτοιο.
Αν έπρεπε να διαλέξετε τι θα επιλέγατε στούντιο ή live;
Το καθένα έχει την γλύκα του. Στο στούντιο είσαι στην “ρουτίνα” σου, στην καθημερινότητα σου, εκεί που θα τζαμάρεις, θα δημιουργήσεις, θα ξενερώσεις, θα διασκεδάσεις. Το live είναι μια τελείως διαφορετική διαδικασία, είναι η έκρηξη όλων αυτών των συναισθημάτων που έχεις μαζέψει όλο τον προηγούμενο καιρό, είναι η παράσταση, η επικοινωνία με τον κόσμο, είναι ότι το κάθε live είναι μοναδικό.
Ποια είναι η άποψη σας γενικά για το free downloading της μουσικής στο διαδίκτυο;
Θεωρούμε το free downloading κάτι το πολύ σημαντικό. Να μπορεί ο κάθε ένας, όπου και αν βρίσκεται να ακούσει, να κατεβάσει και να μοιραστεί μουσική. Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας. Παλιότερα αντιγράφαμε κασέτες, μετά cd και σήμερα υπάρχει το διαδίκτυο. Είναι θαυμάσιο ότι πλέον μπορείς να έρθεις σε επαφή και να ακούσεις μουσικούς από όλο τον κόσμο. Όσο για εμάς, η μουσική μας βγαίνει με creative commons άδεια και έτσι μπορεί ο καθένας να διαχειριστεί την μουσική μας με όποιο τρόπο θέλει αρκεί να μην την χρησιμοποιήσει για εμπορικούς σκοπούς και να βρίσκεται κάτω από την ίδια άδεια (πχ σε περίπτωση που θέλει να τη χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει κάτι καινούργιο). Ακόμη, οποιοσδήποτε μπορεί να κατεβάσει το δίσκο μας είτε δωρεάν από εδώ: https://soundcloud.com/mitic_threesome Είτε με ελεύθερη συνεισφορά (βάζοντας από 0€ έως όσο θέλει) από εδώ: https://miticthreesome.bandcamp.com/
Μια τελευταία κουβέντα για τους αναγνώστες μας;
Καλό καλοκαίρι και τα λέμε από Σεπτέμβρη με live (αρχής γενόμενης από το φεστιβάλ Τυρνάβου βρύσης όπως αναφέραμε) και πολύ σύντομα ελπίζουμε με την δεύτερη δουλειά μας.
Σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου