ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ARCHEMORON



 
Καταρχάς, θα θέλαμε να μας δώσετε μία σύντομη περιγραφή των ARCHEMORON.
 
Οι Archemoron είναι ένα extreme heavy metal συγκρότημα στα όρια του black metal. Σκοπός, μέσω της μουσικής, είναι η εξωτερίκευση των συναισθημάτων μας, η αναζήτηση και η υπερβατικότητα. Μη περιμένετε χαρούμενες μελωδίες και διάθεση για πάρτυ και χορό. Μουσική σκοτεινή, επική, εσωστρεφής και με επιθετικότητα.
 
Όταν συνθέτετε μουσική, ποιες μπάντες περνούν από το υποσυνείδητο σας;
 
Iron Maiden, Bathory κατά κύριο λόγο και δευτερευόντως Immortal, Marduk.
 
Κυκλοφορήσατε πρόσφατα το νέο σας άλμπουμ με τίτλο Sulphur And Fire, θα θέλαμε να μας πείτε περισσότερα.
 
O δίσκος "Sulphur and Fire" ηχογραφήθηκε στα Incorporated studios με ηχολήπτη των Βασίλη Παππά. Ήταν μια δημιουργική διαδικασία για εμάς το να ηχογραφήσουμε τα τραγούδια που προβάρουμε στο στούντιό μας και να μπορούμε πλέον να τα μοιραστούμε με τρίτους. Με τρίτους που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες και σκοτεινές αναζητήσεις με εμάς.
 
Πόσο θεωρείτε ότι εξελίξατε τον ήχο σας σε σχέση με το Spiritual Transcendence άλμπουμ σας του 2011;
 
Ήταν μεγάλη, μουσικά, εξέλιξη για εμάς η μετάβαση από τον ένα δίσκο στον άλλο και θα είναι ακόμα μεγαλύτερη στον επόμενο. Αυτό οφείλεται στα νέα μέλη που έχουν πλέον οι Archemoron. Η ενέργεια, η επικοινωνία και η αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών είναι η σωστή. Επίσης, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ηχογράφηση η οποία έγινε σε επαγγελματικό στούντιο, με επαγγελματία ηχολήπτη, με φυσικά ντραμς και λαμπάτους ενισχυτές, αφήνοντας πίσω τον πλαστικό και μοντέρνο ήχο των home studio.
 
Τι θα ξεχωρίζατε στην μέχρι σήμερα πορεία σας;
 
Δεν μας αρέσουν οι σταθμοί. Βλέπουμε την πορεία προς το τέλος, σαν μια ευθεία γραμμή που δεν παρεκκλίνει από τον στόχο. Θα ξεχωρίζαμε ωστόσο τη συνεργασία μας με την Cryptia Productions. Είναι μια εταιρία κόσμημα για το underground Hellenic και όχι μόνο black metal. Σωστοί τύποι, με αρχές, με αγάπη στο black metal και σωστοί επιχειρηματίες. Δύσκολο και τολμηρό στις μέρες μας να επιχειρείς στην black metal αγορά.
 
Θα επιθυμούσατε να συνεργαστείτε με κάποιο ξένο ή κάποιο ελληνικό group;
 
Δεν έχουμε τέτοιες επιθυμίες. Αγαπάμε πολλούς μουσικούς. Ο καθένας στο πόστο του όμως. Δεν είμαστε της παρέας. Να τζαμάρουμε, να περάσουμε καλά, να πιούμε καμιά μπύρα και να δώσουμε κανένα από κοινού live ή ηχογράφηση.
 
Ποια σχήματα της εγχώριας σκηνής ξεχωρίζετε;
 
Η ελληνική σκηνή έχει καταπληκτικές μπάντες και μάλιστα σε όλο το φάσμα του μέταλ! Ενδεικτικά ξεχωρίζουμε τους Mass Infection, Resurgency, Ravencult, The One, Acherontas και άλλους πολλούς.
 
Υπάρχουν πράγματα που σας έχουν απογοητεύσει στην σκηνή μας;
 
Δεν μας έχει απογοητεύσει τίποτα. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν ασχολούμαστε με την ελληνική σκηνή ιδιαίτερα, πέρα από το ηχητικό της υπόθεσης. Είμαστε αποστασιοποιημένοι. Δεν ανήκουμε σε ένα συγκεκριμένο ή επιμέρους σύνολο.
 
Κλείστε αυτή την συνέντευξη με όποιο τρόπο θέλετε...
 
Σας ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δίνετε να παρουσιάσουμε το έργο μας και τις σκέψεις μας στους αναγνώστες σας. Το μήνυμα προς όλους εσάς εκεί έξω, είναι το εξής: "Ζούμε σε δύσκολους καιρούς, όπου η μαγεία έχει χαθεί. Κρατήστε ψηλά τη σημαία της αντίστασης".
 
 
Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου