ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

 
 
 
 

Πότε και πως δημιουργήθηκαν οι ΠΑΝΔΗΜΙΑ ?
 
Οι πρώτες πρόβες έγιναν καλοκαίρι-φθινόπωρο του 2008. Ο Μίλτος γνώριζε τον Γιώργο από την εποχή που ήταν στην Καβάλα και οι δυο, στην Αθήνα γνώρισε τον Βαγγέλη και έχοντας ήδη προτείνει στον Γιώργο να κανονίσουν να τζαμάρουν το ανέφερε στον Βαγγέλη ο οποίος ψήθηκε για ντραμς και σκέφτηκε τον Κώστα για κιθάρα.


Το όνομα της μπάντας πώς προέκυψε ?
 
Προέκυψε λίγο μετά τις πρώτες πρόβες, βάσει της παράδοσης των ονομάτων των πανκ συγκροτημάτων στην Ελλάδα (και όχι μονό). Έπεσε σαν ιδέα και βρήκε σύμφωνα όλα τα μέλη.


Αν έπρεπε να επιλέξετε να περιγράψετε τη μουσική σας πως θα τη χαρακτηρίζατε ?
 
Θα μπορούσαμε να πούμε απλά πανκ, σίγουρα έχει και κάποια πιο σκοτεινά/ποστ πανκ στοιχεία.

 
Ποιες είναι οι μεγάλες επιρροές σας ?
 
Κάθε μέλος λίγο πολύ έχει τις δικές του επιρροές. Ενδεικτικά θα μπορούσαμε να πούμε από ποστ πανκ και darkwave μέχρι αναρχοπάνκ και χάρντκορ. Κατά κύριο λόγο προσπαθήσαμε να είναι ο ήχος και η αισθητική της σκηνής της δεκαετίας του 80'.


Το 2013 κυκλοφορήσατε την πρώτη σας δουλειά με τίτλο Μοντέρνα Πανούκλα, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή την δουλειά ?
 
Για να βγει ο δίσκος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Μάνο, Γιώργο, Σταμάτη για την ηχογράφηση, τη μίξη και το mastering αντίστοιχα. Επίσης τους Σωτήρη και Γιάννη για το artwork και τέλος τα distro/labels eye5 records , punk. gr, scullcrusher, scarecrow, imminent destruction και we dont fight it.


Που μπορούμε να προμηθευτούμε το δίσκο αυτό ?
 
Ο δίσκος υπάρχει στα παραπάνω distro (αν και δεν είμαστε σίγουροι πόσες κόπιες θα υπάρχουν όταν δημοσιευτεί αυτή η συνέντευξη).


Τα ερεθίσματα σας όταν γράφετε τους στίχους σε κάποιο τραγούδι ποια είναι ?
 
Άπλα τα όσα ζούμε και βλέπουμε να συμβαίνουν διπλά μας και σε στιγμές της καθημερινότητας μας.


Πέρα από το Μοντέρνα Πανούκλα, ποια θα είναι η επόμενη σας κίνηση ?
 
Προσεχώς θα έχουμε στα χέρια μας την συλλογή του zine Maximum Rock N Roll "Sound The Alarms". Είναι μια διεθνής συλλογή (διπλό 12") στην οποία συμμετέχουμε και εμείς με το κομμάτι "Θεία Τραγωδία". Κάποια αντίτυπα θα έχουν και κάποια από τα παραπάνω distro. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και από το "Stand Against Vivisection" distro/label 4-way split κασέτα με live ηχογραφήσεις από συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν φθινόπωρο του 2013 στην Καβάλα. Επόμενη δουλειά μας σχεδιάζουμε να είναι ένα split 12" με τους Era Of Fear από Ξανθή, ελπίζουμε ότι θα είναι έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι.


Κλείστε όπως επιθυμείτε την συνέντευξη ...
 
Ελπίζουμε να ανέβει η σκηνή στην Ελλάδα, να ευχαριστούμε τους φίλους μας, για πληροφορίες pandhmiapunk.blogspot.gr, για επικοινωνία pandhmia@gmail.com.

 
Ευχαριστούμε και καλή συνέχεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου