ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ RIFFOBIA



 
 


Πείτε μας πως ξεκίνησε η μπάντα σας...
 
 
Γεια χαρά! Οι Riffobia δημιουργήθηκαν αρχές του 2000, όπου 4 φίλοι με κοινά μουσικά ακούσματα μαζευτήκαμε και αρχίσαμε να δουλεύουμε πάνω σε κάποιες ιδέες που είχαμε. Οι ιδέες αυτές πήραν την μορφή 8 τραγουδιών, τα οποία ηχογραφήθηκαν με ενοικιαζόμενο εξοπλισμό το 2004 και υπάρχουν στο demo που κυκλοφορήσαμε μόνοι μας το 2005. Τον επόμενο χρόνο κάναμε και κάποια live στην πόλη μας και από εκείνο το σημείο και μετά η παρέα χωρίστηκε λόγω σπουδών και επαγγελματικών υποχρεώσεων. Παρόλα αυτά, τα επόμενα 5 χρόνια συνεχίζαμε ο καθένας ξεχωριστά να γράφει ότι ιδέες είχε και το 2011 επιστρέψαμε όλοι στην πόλη μας και αρχίσαμε να ξαναπαίζουμε και να δουλεύουμε πάνω σε καινούργια κομμάτια.
 
 
Ποιο είναι το ύφος της μπάντας ?
 
 
Χμμμμμμμμ … πώς να το πούμε … Κλασικό Thrash Metal !!!
 
 
Ποιες είναι οι μεγάλες επιρροές σας ?
 
 
Slayer, Exodus, Metallica, Sepultura, Sodom, Kreator και πολλές άλλες μπάντες και μουσικοί από διάφορα μουσικά ιδιώματα.
 
 
Το 2013 κυκλοφορήσατε την δεύτερη δουλειά σας με τίτλο Laws Of Devastation, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή την δουλειά ?
 
 
Καταρχάς είναι το 1ο μας επίσημο ολοκληρωμένο album. Δουλέψαμε πάνω σε κομμάτια που γουστάρουμε πάρα πολύ και είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να τα μοιραστούμε με το κοινό. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στα Sin City Studios στην Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2012, κυκλοφόρησε από την Athens Thrash Attack και την Secret Port Records ένα χρόνο μετά και αποτελείται από 8 κομμάτια εκ των οποίων τα 2 υπάρχουν και στο demo (επανεκτελέσεις).
 
 
Που μπορούμε να προμηθευτούμε το δίσκο αυτό ?
 
 
Από εμάς :
 
http://es-es.facebook.com/pages/Riffobia/322878057731243

riffobiaband@gmail.com


Από την Athens Thrash Attack :
http://www.athensthrashattack.com/

Και την Secret Port Records :
http://www.truemetal.org/secretport/main.php

 
Τι έχει αλλάξει στο σχήμα όλα αυτά τα χρόνια ?
 
 
Η σύνθεση της μπάντας παραμένει ίδια και απαράλλαχτη. Στα φωνητικά ο Χρήστος Ντελής, στο μπάσο ο Αχιλλέας Θεοκτίστου, στις κιθάρες ο Δημήτρης Κοντογιάννης και στα τύμπανα ο Δημήτρης Μακρής. Από εκεί και πέρα αν μπορείς να πεις ότι άλλαξε κάτι, είναι ότι … ίσως ωριμάσαμε λίγο ως παίχτες και ως άνθρωποι.
 
 
Ποια θα ήταν για σας μια ονειρεμένη συνεργασία ?
 
 
Ας μην πούμε κάτι συγκεκριμένο. Σίγουρα αν φτάναμε στο σημείο να συνεργαστούμε με κάποιες από τις μπάντες που μεγαλώσαμε ακούγοντάς τες, θα ήμασταν Πανευτυχείς …
 
 
Είστε από τα Τρίκαλα, πως είναι η metal σκηνή εκεί ?
 
 
Προς το παρόν η Metal σκηνή των Τρικάλων στέκεται πολύ δυνατά για τα δεδομένα μιας επαρχιακής πόλης. Εκτός από εμάς και κάποιες ακόμα τοπικές μπάντες που παίζουμε, διοργανώνονται αρκετά συχνά live με συμμετοχές από αξιόλογες μπάντες της Ελλάδας και όχι μόνο. Τον πιο καθοριστικό ρόλο στην στήριξη της όλης φάσης έχουν, ο χώρος που διοργανώνονται οι συναυλίες (Μουσική Σκηνή Κεντρική Πλατεία) και το σκληροπυρηνικό Metal Bar της πόλης (Rising Hard Rock & Heavy Metal Bar).
 
 
Θα θέλατε να πείτε κάτι τελευταίο στους αναγνώστες μας ?
 
 
Κλείνοντας λοιπόν, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα παιδιά απo τα Sin City Studios, τον Αποστόλη Μπάλτο (WaveSpectra) που έκανε το mastering, φυσικά τις Athens Thrash Attack και Secret Port Records για την κυκλοφορία του δίσκου, τον Γιάννη Μούχα (Pixelroot) για το νέο Logo, το Χρήστο Βακουφτσή (Rising Bar), το Νίκο Μπακοβασίλη (Κεντρική Πλατεία), τον Πάνο Σγουραλή κατά κόσμον Hellsfire Distro και όλους όσους μας βοήθησαν με τον τρόπο τους για την κυκλοφορία του δίσκου.
Αυτή την περίοδο δουλεύουμε πάνω σε νέο υλικό το οποίο ελπίζουμε πως θα είναι έτοιμο και θα κυκλοφορήσει από το νέο έτος. Να πούμε επίσης ότι το επόμενο προγραμματισμένο Live είναι στις 17 Φεβρουαρίου στο Eightball Club στην Θεσσαλονίκη, με Skyclad και Dark Nightmare. Όσοι πιστοί προσέλθετε …
Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη.
Stay Heavy and Let’s Talk About Thrash …
 
 
 
Εμείς ευχαριστούμε και καλή συνέχεια.



 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου